алтернативен маршрут пловдив-бургас?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
алтернативен маршрут пловдив-бургас?
колеги, някой пътувал ли е скоро по този маршрут: пловдив-тополовград-средец-бургас, интересува ме в какво състояние е пътя? предполагам, че до отбивката а свиленград ще е по-натоварено, но всякакво инфо ще ми е от полза. в събота ще пътуваме към бургас и понеже нямаме бърза работа, а и по всички новини препоръчват обходни маршрути, мисля да минем оттам.
Re: алтернативен маршрут пловдив-бургас?
Колега може да минеш и през
Харманли - Тополовград
Любимец - Тополовград
Свиленград - Тополовград
Свиленград - Радовец
И трите пътя те отвеждат до едно и също място - "малката звезда"
През Харманли и Любимец, пътя до малката зведа е зле, в смисъл трябва да внимаваш и да караш бавно. През Свиленград - Младиново до малката зведа пътя е перфектен понеже навсякъде е нов асфалт, като изключим това, че в две от селата (Пъстрогор и Младиново) пътя се ремонтира и те прекарват през едни черни пътища, които аз избягвам. След малката звезда до Тополовград пътя е абсолютна трагедия. Ще ти се пререве.
Имаш и четвърти вариант Свиленград - Пъстрогор през Студена - Радовец, казват че пътя е отремонтиран с нов асфалт навсякъде. Хора които пътуват редовно. Извежда те в селото преди разклона за Лесово. Така се избягва лошия път от малката зведа до Тополовград. Пак ти се налага да минеш през едното село, което се ремонтира (Пъстрогор).
Аз лично за морето минах през Стара Загора - Сливен - Бургас, а живея в Свиленград. На Старозагорския път може да има трафик, но поне караш по хубав път и подържаш поне 60 ~ 80км в час.
Ако имаш интерес мога да събера точна информация какво е състоянието на Свиленград - Студена - Радовец - Елхово, понеже мои познати днес тръгнаха за морето по този път, но евентуално утре ще ти пиша, като се чуя с тях. Това е можеби най-добрата алтернатива до Бургас за момента. При него отсечката Левка - Студена е кофти, трябва да караш с повишено внимание, понеже от пътя е останало едно платно.
Финалната отсечка Елхово - Бургас е абсолютна трагедия, ще ти се пререве още веднъж и на всичкото отгоре има и движение.
Пловдив - Ст. Загора - Сливен - Бургас - 270км
Пловдив - Свиленград - Студена - Елхово - Бургас - 301км. 140 от които, ще се нервиш с турски гастербайтери.
Харманли - Тополовград
Любимец - Тополовград
Свиленград - Тополовград
Свиленград - Радовец
И трите пътя те отвеждат до едно и също място - "малката звезда"
През Харманли и Любимец, пътя до малката зведа е зле, в смисъл трябва да внимаваш и да караш бавно. През Свиленград - Младиново до малката зведа пътя е перфектен понеже навсякъде е нов асфалт, като изключим това, че в две от селата (Пъстрогор и Младиново) пътя се ремонтира и те прекарват през едни черни пътища, които аз избягвам. След малката звезда до Тополовград пътя е абсолютна трагедия. Ще ти се пререве.
Имаш и четвърти вариант Свиленград - Пъстрогор през Студена - Радовец, казват че пътя е отремонтиран с нов асфалт навсякъде. Хора които пътуват редовно. Извежда те в селото преди разклона за Лесово. Така се избягва лошия път от малката зведа до Тополовград. Пак ти се налага да минеш през едното село, което се ремонтира (Пъстрогор).
Аз лично за морето минах през Стара Загора - Сливен - Бургас, а живея в Свиленград. На Старозагорския път може да има трафик, но поне караш по хубав път и подържаш поне 60 ~ 80км в час.
Ако имаш интерес мога да събера точна информация какво е състоянието на Свиленград - Студена - Радовец - Елхово, понеже мои познати днес тръгнаха за морето по този път, но евентуално утре ще ти пиша, като се чуя с тях. Това е можеби най-добрата алтернатива до Бургас за момента. При него отсечката Левка - Студена е кофти, трябва да караш с повишено внимание, понеже от пътя е останало едно платно.
Финалната отсечка Елхово - Бургас е абсолютна трагедия, ще ти се пререве още веднъж и на всичкото отгоре има и движение.
Пловдив - Ст. Загора - Сливен - Бургас - 270км
Пловдив - Свиленград - Студена - Елхово - Бургас - 301км. 140 от които, ще се нервиш с турски гастербайтери.
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
viewtopic.php?f=61&t=150253
Колега сега се връщам от Приморско и минах през петолъчката, още от 5 часа имаше тук там колони и доста движение за този час, ама все пак е петък и движението към морето е доста интензивно. Вечерта като заминавах към 22:00 пак през петолъчката нямаше много движение. Днес отново ще пътувам, но като видях какво е още от 5 сутринта мисля да мина през Средец въпреки, че пътя има доста неравности, но миналата година го избрах и със спокойно шофиране става.

Колега сега се връщам от Приморско и минах през петолъчката, още от 5 часа имаше тук там колони и доста движение за този час, ама все пак е петък и движението към морето е доста интензивно. Вечерта като заминавах към 22:00 пак през петолъчката нямаше много движение. Днес отново ще пътувам, но като видях какво е още от 5 сутринта мисля да мина през Средец въпреки, че пътя има доста неравности, но миналата година го избрах и със спокойно шофиране става.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За мен най-добрият маршрут е (ако го търсите ненатоварен):
Пловдив-Ст.Загора-Раднево-Новоселец-Еленово-Бояджик-Ямбол-Средец-Бургас.
- joro_kem
- VW експерт
благодаря за мненията ви, колеги. не бях обърнал внимание на другата тема, която цитирате, но и там има добра идея: пловдив-ст. загора-раднево-средец-бургас. ще пиша после.
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:За мен най-добрият маршрут е (ако го търсите ненатоварен):
Подкрепям колегата. Минавал съм по този маршрут. Единствено пътя е кофти в Бургаска област, но това е нормално

-
- Автомобил:
- Двигател:
jijibs написа:Andonov написа:За мен най-добрият маршрут е (ако го търсите ненатоварен):
Подкрепям колегата. Минавал съм по този маршрут. Единствено пътя е кофти в Бургаска област, но това е нормално

Ще си позволя малка корекция - Раднево - Пет Могили - Млекарево - Еленово.Няма защо да се обикаля и през Новоселец.До Ямбол пътищата са добре - после вече става зле.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
petkow написа:jijibs написа:Andonov написа:За мен най-добрият маршрут е (ако го търсите ненатоварен):
Подкрепям колегата. Минавал съм по този маршрут. Единствено пътя е кофти в Бургаска област, но това е нормално[/quot
Ще си позволя малка корекция - Раднево - Пет Могили - Млекарево - Еленово.Няма защо да се обикаля и през Новоселец.До Ямбол пътищата са добре - после вече става зле.
И от там става, но не си заслужава за точно 3 км спестен път да се блъска човек през по-лошия път.
- joro_kem
- VW експерт
такаа, ето я и равносметката:
в събота следобед:
пловдив - ст. загора -> магистрала, ясно как е
ст. загора - раднево -> ядва се, добър път с малки изключения, почти без трафик
раднево - тополовград - елхово -> ужасен път, никога повече няма да мина оттам, слаб трафик
елхово - средец - бургас -> текат ремонти, навсякъде дупки, трафикът е по-сериозен
тази сутрин:
бургас - пловдив по царския път -> доста трафик, но се прибрах без нерви
за мен заключението е, че по-добър път от царския, няма!
п.п. трябваше да послушам колегите, които ме съветваха да мина през ямбол
в събота следобед:
пловдив - ст. загора -> магистрала, ясно как е
ст. загора - раднево -> ядва се, добър път с малки изключения, почти без трафик
раднево - тополовград - елхово -> ужасен път, никога повече няма да мина оттам, слаб трафик
елхово - средец - бургас -> текат ремонти, навсякъде дупки, трафикът е по-сериозен
тази сутрин:
бургас - пловдив по царския път -> доста трафик, но се прибрах без нерви
за мен заключението е, че по-добър път от царския, няма!
п.п. трябваше да послушам колегите, които ме съветваха да мина през ямбол
за тези които решат да минат през Ямбол - според картата има път между Бозаджии и Безмер, но всъщност е черен път и не става
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
oritomov написа:за тези които решат да минат през Ямбол - според картата има път между Бозаджии и Безмер, но всъщност е черен път и не става
Колега, колко километра е този черен път?
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
6-7 и на много карти го няма
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
От ОД МВР Бургас апелират към водачите, движещи се по направление Бургас – София да използват препоръчаните от НАПИ обходни маршрути : Бургас - Средец - Елхово - Тополовград - Симеоновград - Меричлери - Чирпан - АМ "Тракия" или Бургас - Средец - Ямбол - Раднево - Бояджик - Златари - Загоре - АМ "Тракия".
Аз пък апелирам да направят гореописания препоръчания обходен маршрут проходим.
Карайте си по царския път, но по-внимателно!
аз днс се прибрах от приморско по "царския път" Бургас-Карнобат-Нова/Стара Загора-Пловдив-София за 4:30ч при нормално каране.Даже между Карнобат и Стара Загора средната ми скорост е била 55-60км/ч.Имаше доста трафик,но при повишено внимание няма проблеми.Има и ненормалници дето те изпреварват като идват коли отсреща,но просто минавам по встрани и да си трошат главите.