съвет за електрожен

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: съвет за електрожен

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 29 юли 2009 14:34

Аз в Пловдив съм зареждал СО2 в магазина за пожарогасители срещу военна болница малко по-надолу в покоска към Макдоналдс-а, от дясно се пада.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Сря 29 юли 2009 21:23

Мдааа....днес преди да прочета отговора ти ходих точно там !Стария ни офис беше отсреща точно......та единствено там знам...обаче искат задължително стикер с заверка........разбрахме се .....а и се оказа че има проблем с крана ....като го развия от ръкохватката и започва да изпуска отдолу от стеблото на крана та явно ще го ремонтирам и него.....ама бутилката е пълна догоре в момента ....27 лв...без ддс е пробата и пълненето

Изображение

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 30 юли 2009 6:28

Честито колега,много да те слуша 8)
Знаачи да-допуска се да има тефлон на крана.Тази бутилка така и така ще използваш 20% от нея щом изпуска освен ако не назначиш мангал на крана :lol: така че по добре си смени крана и си я завери-мисля че крана е около 40 лева,иначе няма да ти я пълнят никъде вече ако не е заверена :012:
В софия има 4 фирми от които 3 са направили картел-споразумение и вече газта е доста скъпа и има такса пълнене,само на едно място е все още ефтинко и ми е на 50 метра от работата :applause:
Отрежи маркуча на газта и сложи бензинов филтър задължително,клапана на Струната страда доста от боклуци :012:
Ай със здраве и ползвай Дюзофикс :deal

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 30 юли 2009 19:34

още нещо забравих-не се прайм на гоУем разбирач-просто опит :012:
Избягвай телта на Жити Русе-на места е приплескана понякога и къса яко нерви-в 80 % от случайте приплесканото идва точно като си фанал нещо под прав ъгъл с диагоналите и го държиш за да го точковаш mhihi
Тогава псуем яко по Русито :beat_butt2

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 30 юли 2009 22:58

Мерси за пожеланията...първо ще използвам бутилката докъто се изпразни и после ремонт(или нов) кран и заверка и пълнене ....това за филтъра знам(чета в оффроуд) но първо да оправя колата на дядото че няма предница....отнесъл един камион .....луда работа...тел взех от редко....май Италия или Турция беше....

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 31 юли 2009 7:20

Ronin написа:...тел взех от редко....

а за телоподаващото защо не споделяш, няма да се разсърдя, любопитен съм просто. имам претенции, че познавам местния пазар, а и струна се продава на едни и същи цени почти, затова.
п.п. забравих да ти честитя - пожелавам ти бързо да ти се изплати

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 01 авг 2009 6:42

Аааа мерси ...снимки има на предишната страница последния пост....250А монофазно няма никъде в Пловдив налично и затова от завода си го взех без да чакам доставка просто имах път същия ден.........А цената е същата...при редуцир вентилите имаше голяма разлика в цените ....

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 29 авг 2009 8:28

Здрасти ....малко не по темата но да питам.....освен с тръбогиб има ли друг начин за огъване на тръби 1 цол безшевни до 90 градуса ъгъл......някой пробвал ли е с вътрешни нарези с флекс и после заварка....!

А инъче струната е добра...пробвах я и с тел неръждавейка ,кърпих гарнета,тръби....смених цяла предница на един опел (целия кош),скари за печене от неръждавейка и разни винкели....конструкция за сенник на моята тераса.....машинката е много добра......а относно бутилката за 29 лв без ддс я тестваха,завериха,отрязаха сондата и ми смениха целия кран....сега даже е боядисана с авто боя грандпри :D

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 29 авг 2009 8:56

Аз като купувах моята струна преди 3 години вече, тогава и в завода нямаше 250 ампера монофазно, и затова взех 200А. Тел си купих от дистрибутора им в Пловдив. Намира се до хотел марица, срещу бившето панаирно кино, което сега е банка. Отсреща има едно химическо чистене, което май още си работи. Някъде в уличките зад гърба му в приземния етаж на една къща. И всичко има там за струна и сервиз. Неръждавейка не съм заварявал все още, но ме интересува. Подскажи как е хавата? Тел за неръждавейка откъде? Газа същия ли остава?

За тръбите по принцип съм виждал за климатиците едни приспособления с макарички. И си мисля ако направя нещо достатъчно масивно и яко и за по-големи и дебели тръби. С яки макари и лостове и :beat_butt2 може и да може да стане. Рязане с шлайфа няма да стане право, красиво и грамотно, а и ще личат заварки, шевове и тн. Особено ако трябва да правиш плавни дъги или извивки...

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Съб 29 авг 2009 21:48

Тел купих от редко 27-29 лв. за 5 кг. май беше..От Хан пресиян(там е мястото за което говориш) взех манометрите....към 60 лв...бяха...тел неръждавейка 27 лв....ама за 1 кг...или 2 кг. може би ,от редко взех най-малката разфасовка....правих скари за барбекю с Co2-газ....по принцип май е по добре аргон за неръждавейка.....Направи ми впечатление че шева неръждавейка като изстива и хвърчат едни люспички и затова очила....
Отгоре на Цо-то е ролката с неръждавейката......
Мисля да спретна едно бъги .....та затова ми трябва тръбогиб който нямам.... :D

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

DriftShou
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DriftShou » Пон 16 ное 2009 18:57

наи добрите електрожени са Кемпи ако има6 2 бона вземи си такав

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 05 дек 2009 13:36

Колега за Кемпито всички знаем,но малкият модел Миниарк е много удобен,но понякога неудобен-не можеш да си намаляш телта колкото искаш на същите ампери-само се регурила
Иначе за тръбите ако ще са цолови и не те притеснява ще стават малко на яйце,със шаблон на маса става най добре и лесно.С плавно равномерно дърпане за да не се пречупи тръбата,и с белег докъде дърпаш за да стават еднакви.
Ако искаш снимки в понеделник мога да снимам .Успех :да:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 05 дек 2009 14:34

Със здрави макарички и лостове и постепенно дърпане, натиск, няма ли да стане? Подобно на онези приспособления за медните тръби за климатиците, но съответно яко подсилени, и точно по диаметъра на тръбътъ...

А ако напълниш тръбътъ с пясък? Едно време баша ми така огъваше алуминиеви тръби за вибраторите на ТВ антени. Евентуално нагряване с бензинова лампа (не до червено), на огъвания участък няма ли да помогне? заедно с пясък и макарички/лостове?
Лично аз не съм се занимавал, но съм гледал по документални филми, че ползват и някакви хидравлики. Друга идея може да стане пак с макарички и по-як хидравличен крик, и тръбътъ пълна с пясък да речем...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 05 дек 2009 15:18

и ти си прав нодорниците струват лев за изработка,а тук може да си правиш ефтинко каквито си искаш Р-ове
за хидравлика незнам-колегата ми е 115 кила трупче mhihi .В смисъл сгъвал съм и квадратен профил 60/60/3-няма пробелем :wink:

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Чет 24 дек 2009 19:15

Matematiks написа:Колега за Кемпито всички знаем,но малкият модел Миниарк е много удобен,но понякога неудобен-не можеш да си намаляш телта колкото искаш на същите ампери-само се регурила
Иначе за тръбите ако ще са цолови и не те притеснява ще стават малко на яйце,със шаблон на маса става най добре и лесно.С плавно равномерно дърпане за да не се пречупи тръбата,и с белег докъде дърпаш за да стават еднакви.
Ако искаш снимки в понеделник мога да снимам .Успех :да:

Дай снимка ,да видя за какво става въпрос....?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”