Голф 3, 1.4, загрява на изванградско

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3, 1.4, загрява на изванградско

Мнениеот break » Сря 29 юли 2009 14:51

zdravko_jett написа:
spirof написа:Сещам се за нещото което ще реши проблема.
Взема се един метър,измерва се площта на отвора за въздух на оригиналната броня. На "тунинг" бронята се прави така че площта да е същата.
Дори и радиатор от багер да сложиш,щом липсва въздуха ,който го да отнема топлината все тая.
Като правите тунинг елементи мислете хора, това мога да кажа.
колеги дали ако махна кожуха около перката а перката е захвана с планки дали ще има някакъв ефект. брат благодаря за съвета ама на моита няма да го направя+тва тая кола не съм е правел аз в началото и аз забелязах 4е площа дето влиза въздуха е малка би трябвало тези дето правят броните фирмите да го суобразяват това нещо уж го дават като оригинален туниг на VW имам някви щоротии по у нас за тези брони и си ги дават за VW аз се доеща за нещо да си направя един ръкав зад решетката и без туи радиятора зема полловината част а от останалата с ламаринен ръкав да го извеждам по надоло са ще го обмислям

файда-заводски на моето гти не е проектиран да бъде с климатик и радиатора си се е обдухвал идеално ,но като са сложили климатик -радиатора на същия сега е пред този за охлаждането и какво става?Нищо не става-маска с 2 перки сложих все е тая,даже като че ли преди с едната перка беше по-добре.Е сега мисля да отскубна вентилатора от процесора на компа и да го сложа на радиатора mhihi :mrgreen: mhihi :mrgreen: mhihi

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Сря 29 юли 2009 16:02

аз съм с 1,8 моно с АГУ и "присаждан" климатик. В града перката ми работи почти нон стоп и температурата, която ми показва е 90 градуса.
Дали тия допълнително слаган климатик пречи на нормалното охлаждане :roll:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 29 юли 2009 16:08

Vw_wV написа:аз съм с 1,8 моно с АГУ и "присаждан" климатик. В града перката ми работи почти нон стоп и температурата, която ми показва е 90 градуса.
Дали тия допълнително слаган климатик пречи на нормалното охлаждане :roll:

Лято е перките сега ако не въртят кога, като ти показва 90 градуса къде видя проблем :shock

m_zarev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m_zarev » Сря 29 юли 2009 20:25

колата е стандартен голф нивто не е преправянно,не са запушени въздуховодите кам водния радиатор.в града няма проблеми на място в задръстане перката на парва степен се включва при 90 и малко градиса и изключва при 80 проблема е само на изваъграско и когато е на баир,когато я дам на късо на 2 степен няма проблем

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 30 юли 2009 8:24

m_zarev написа:колата е стандартен голф нивто не е преправянно,не са запушени въздуховодите кам водния радиатор.в града няма проблеми на място в задръстане перката на парва степен се включва при 90 и малко градиса и изключва при 80 проблема е само на изваъграско и когато е на баир,когато я дам на късо на 2 степен няма проблем
пи4 в4ера пътувахме сколата на един пияел и тя е голф3 и катерехме трап бяхме само 2ма колата му няма газ 1.8джигател и я ждигаше бая градуси понеже и моята вдига та следях колко ще ги вдигне, в сервизната му книжка гледам пише нормалната температура е 90 и би трябвало да ги държи обаче пич ако искаш пробваи да е направищ само на 2ра степен да ти бачка пак ще си по спокоен, а и негожата кола доближи 110 ама ги смуква на 90 93 после пак така тва през цялото време докато катерим а моята на трап като закове 100тина и не мърда та за тва е направих да и бачка само на 2ра степен катерел сум трап и то с товарена кола и е ги вдига толкова градусите успех :да:

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 30 юли 2009 8:26

Нека и аз да споделя

Като започнаха жегите и на извънградско каране колата ми (G3 1.4 ABD) започна да вдига температури от рода на 100*С при скорост ~120км/ч на равно. Миналата година по същото време не беше така и реших да проверя радиатора, защото съм сигурен че не е термостата. Оказа се доста замърсен, а тъй като предишния собственик явно е правил някакви дивотии бяха изкривени доста от пластините.
Затова смених радиатора и се оправиха нещата (поне за сега).

//друг проблем при мен е водната помпа, защото не знаех че се сменя заедно с ангренажа и я оставих старата и сега вие :)

Потребителски аватар
yordankl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yordankl » Пет 31 юли 2009 10:13

Я малко да помислим откакво може да е,доколкото ми се е случвало в практиката:

Първа мисъл: има много случаи на счупени перки на турбинката на водната помпа,т.е. какво се получава на практика термостата ти е добре,радиатора ти е чист ама като няма кой да ти завърти антифриза дотам резултата е 100-110 градуса,временно се оправя като пуснеш парното на макс на топло, така че може да си извадиш водната помпа и да и огледаш перките.

Втора мисъл:При смяна на ангренажния ремък е сложен с един зъб напред или назад, това донякъде би обяснило загряването при различните режими.

Трета мисъл:Термостат -защо пък не.

Четвърта мисъл: Сменяй радиатора с нов,казвали са ми че температурния режим видимо се подобрява.

Да обобщим:
първо си провери работи ли ти вентилатора,после следва датчика за включване на вентилатора,после може термостата,и ако това не е стигаме до водната помпа не ти върти антифриза в системата,и накрая радиатора но при положение че се включва перката а не спада бързо температурата..айде засега толкото че се изморих да мисля :D

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пет 31 юли 2009 11:02

Колеги,
промийте питата на радиатора с водна струя.Натрупаните боклуци пречат на въздуха да преминава през нея и охлаждането е влошено.Това понякога помага.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Пет 31 юли 2009 15:16

водната помпа съм е сменял преди няколко месеца, но и със старата беше така, радиятора съм го свалял промижал съм ламелите на лампа съм е гледал да не би да са задръстени тея ламели от вутре сум го промивал с вода, системата и нея съм е промивал с водаосвем да липсам термостата и да е покарам така поне сега е топло.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 31 юли 2009 21:45

m_zarev,малко ще те изненада съвета ми,но провери "ъгъл на изпреварване" на запалването.Факта,че си с газено устройство ме навежда на мисълта "дали газификаторите не са барнали по центровката в посока -изпреварване-).Когато искрата идва по-рано от предвиденото възпламенената смес се "бори" с буталото ,което все пак трябва да достигне заветната ГМТ.Имал съм подобен случай,ефекта се проявяваше точно при баир или опит за поддържане на висока скорост-т.е. при "зор".При кротко каране и в градски условия не се проявяваше съществено.Макар и колата да не беше Голф,принципа е същия,компа няма да може да компенсира погрешно поставения "начален" ъгъл на изпреварване.Без да съм сигурен,май +6* е някъде,пък и проверката не вярвам да те събори финансово(предвиждам между 10-20 пари да ти вземат)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”