Необичайна среща с КАТ

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
BAN
Автомобил:
Двигател:

Re: ре

Мнениеот BAN » Вто 28 мар 2006 7:59

soprani написа:Имаме право освен да глобяваме и да правим компромиси.

:да: така е и на мен доста пъти от блага дума са ми прощавали!!!

Така, че колеги сещайте се повече за приказката "Да би мирно седяло, не би чудо видяло!" :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 28 мар 2006 9:53

soprani написа:Имаме право освен да глобяваме и да правим компромиси........

Колега soprani , правилно ли съм разбрал , че си служител на КАТ - Русе ???

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 28 мар 2006 10:22

да от там е :)

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Вто 28 мар 2006 10:57

Колега СОПРАНИ,пресен пример,още съм крив.Тази сутрин на светофара на търговията ме спират документи това онова..Аз съм изряден много си гледам колата,така връщат ми документите и следва..Друг път не минавай на червено.АЙДЕ ИДИ СЕ РАЗПРАВЯЙ.Следва -не съм минал на червено казвам аз.Човека си тръгна с обяснение,че съм влязъл на зелено и не съм се изтеглил навреме.Сигурно ми е простил,защото не ми писа акт.Не искам темата да се превръща в спор,обаче е много гадно да ти приписват разни неща.Не,че не стават грешки,но нямам много такива.А не знам все още как не са убили дете на подстанцията.

Потребителски аватар
soprani
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот soprani » Вто 28 мар 2006 19:22

Има клауза в закона в която пише че дори и на зелено да навлезе6 ако мисли6 че няма да мойе6 да излезе6 от него на зелена светлина да не влиза6.Общо взето за светофар най-много се спори ама от личен опит мои актове за светофар са минавали на 90% освен ако не доведе6 2-3 свидетели който да те подкрепят ама то трябва и адвокат и така нататак.Simon ти от Русе ли си?Ако говориш за нашата подстанция си абсолютно прав там когато работи светофара(на определени часове) никой не го спазва ,обаче пък като съм с моята кола,ти представяш ли си от кръстовището до КАТ са 6 светофара спира6 на всеки 300-400 метра-тъпо е ама е факт!

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Вто 28 мар 2006 22:14

soprani съжелявам колега ама повечето полицаи са големи "тикви" и като видят кола от друг окраг почват веднага да се заяждат. Един пат един ме спира заради халогени (найстина бях виновен за тях), но оня гледа, че колата с Пловдивски номер (това става в Велико Търново), а пред мен имаше кола ВТ, но оня идиот иде почва да се заяжда, дори не благоволи са се представи кой е, и накрая каза, че съм бил и без колан(а аз го сложих още при тръгването) и ми разправя че не съм бил спрял веднга защото да съм си сложел колана( а аз не спрях зашото бях точно на едно кръстовище). А и ми се стори, че беше и на градус човека. Е кажи такива "тапири" какво трябва да ги правиш? :?:

BAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BAN » Вто 28 мар 2006 22:29

RaZU написа:...Един пат един ме спира заради халогени (найстина бях виновен за тях)...

:dontknow: РаЗУ, колега, как така за халогени бе човек :stll think:

Потребителски аватар
soprani
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот soprani » Вто 28 мар 2006 22:36

Razu това пък за халогени в русе е супер рядко явление това е вече от нямане за какво,пък и то е само фиш от 20 кинти.Абе гледаи сега това за различните номера(рег. табели) е вярно ние също ги спираме ама не толкова за проверка,колкото да разберем,откаде точно е какво прави тук,ясно ти е че има всякакви от други градове,я някоя кола да тупнем,я нещо друго.Живеем в такава държава че нищо неможе да ме изненада,по добре да го спра и запиша отколкото "утре" да чуя че кола с такъв номер е отвлякла някоя девойка или нещо от сорта,така поне знам кой е бил в тая кола.нека бе нека проверяват,щото има такива който казват че ако не го спрат 2-3 месеца после го трясвали за нещо сериозно,не е ли така?
Хайде със здраве!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 29 мар 2006 0:11

По въпроса за светофара е така, но също така е написано, че ако не можеш да спреш преди светофара, или спирането ще е в самото кръстовище, трябва да се изнесеш по възможно най-бързият начин от светофара...
С две думи, ако светофара е като хората, и да дава жълто 2-3 секунди преди да те целне с червено, тогава колкото и джабала да вдига шофера.. все си е виновен :)

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 29 мар 2006 8:58

soprani написа:Има клауза в закона в която пише че дори и на зелено да навлезе6 ако мисли6 че няма да мойе6 да излезе6 от него на зелена светлина да не влиза6.Общо взето за светофар най-много се спори ама от личен опит мои актове за светофар са минавали на 90% освен ако не доведе6 2-3 свидетели който да те подкрепят ама то трябва и адвокат и така нататак.Simon ти от Русе ли си?Ако говориш за нашата подстанция си абсолютно прав там когато работи светофара(на определени часове) никой не го спазва ,обаче пък като съм с моята кола,ти представяш ли си от кръстовището до КАТ са 6 светофара спира6 на всеки 300-400 метра-тъпо е ама е факт!

Доколкото си спомням обаче има и клауза че ако не можеш да спреш преди светофара минамаш на жълта светлина с повишено внимание и скорост. И още ако не можеш да се изтеглиш от светофара на зелено го правиш при първия удобен случай. Извинявай обаче тая клауза която ти ми я цитираш е просто малоумна. Не знам кой идиот я е измислил но е по скоро пожелателна. При това натоварено двежение е просто идиотска. Да не говоря че рак поради същата причина тъй нареченото жълто на светофара е съкратено до безумие и на практика е невърможно да се изтеглиш от което и да е кръстовище на жълти сигнал. Да не говорим че преди години не знам дали си спомняш имаше зелен мигащ сигнал който ти казваше че зелено свършва и като го видиш да не се пънеш и това някоя умна тиква го махна. Сега сараш с 40 на два метра пред светофара цъка жълто влизаш на жълто излизаш на червено щото жълтото е секунда и на 50метра слънчогледко ти обяснява че си минал на червено. Ти обесняваш че не можеш да спереш преди светофара и алтернативата е да се курдисаш на средата а той ти обеснява че тогава си карал с превишена скорост щото е достатъчно тъп да си мисли че с 40км спирчния ти път е метър и половина. А въри се оправяй. Докато има такава мърша във стадото ви ще сте недолюбвани. И точно да си спестя подобна разправия която вече веднъж ми се беше случила един ме натресе изотзад та сто пъти се проклинах че не минах ако ще и на червено пак квото ще да става.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 29 мар 2006 9:26

soprani , дето се казва добре дошъл във форума. аз отдаван се надявах да си имаме и представител от закона тук . Иксренно се надявам поне ти да си от този 0,01 % честни и кадърни КАТ-джии в тази държава. Щот аз никога не съм крил, че изпитвам ненавист и омраза към представителите на тази категория служители на реда. И то не защото съм някакъв нарушител и имам чести срещи с тях ( за последните 5 години имам 1 акт от преди 2 години за паркиране пред Централна гара в София ), просто съм убеден, че 10000000% корупция в редиците на КАТ е виновна за всички злини - имам специална тема по въпроса. http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=15290&postdays=0&postorder=asc&start=0
Както и да е искам да те попитам като компетентен служител за казуса да си разбиеш колата в дупка да повикаш кат и те да пишат акт на теб за несуобразяване с пътнта обстановка. В този случай не е ли по вярно да се приложи :
Чл. 178. (1) (Предишен текст на чл. 178 - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
7. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) длъжностно лице, което не е взело своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които могат да застрашат безопасността на движението.
Поздрави

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 29 мар 2006 9:34

Е, вие го подбарахте човека, все едно при всички описани случаи той ви е спирал. Кво е виновен човека за действията на колегите си? Всеки отговаря сам за себе си!

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот poGo » Сря 29 мар 2006 12:01

Philip написа:
RaZU написа:...Един пат един ме спира заради халогени (найстина бях виновен за тях)...

:dontknow: РаЗУ, колега, как така за халогени бе човек :stll think:

Нямаш право да караш на халогени ако няма мъгла. Освен това нямаш право да караш и на габарити, а халогените са вързани за тях;) (в повечето случаи).
Мене си ме спират за халогени през ден. Поиграват си с документите ми, предават си ги един на друг няколко пъти, питат ме какво работя и ме пускат.

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Сря 29 мар 2006 13:44

Да от Русе съм,за легналите полицаи не съм много съгласен,но мисля,че вършат работа.Дори доста пъти спирам по средата,че да не може някой пилот с"яки амортисьори" да отнесе пешеходец покрай мен,че и такива бързаци ги има.Обаче за брояч на светофарите съм много ЗА.А на подстанцията децата сутрин за училище пресичат като овце.Имаше една кака по едно време ама униформена,иди някоя сутрин цивилен да видиш какво става,а съм сигурен,че и не само там.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 29 мар 2006 13:49

simon написа:Обаче за брояч на светофарите съм много ЗА.

В тази връзка знае ли някой защо започнаха да махат броячите от софийските светофари, вместо да продължат да ги слагат и на останалите? :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”