скърцане на перката на малкия вентилатор при вкл.клима на Б5 , не толкова скърцане ,а по скоро ручене като от щурец.
колеги ми казаха ,че ел.мотора си заминава ,но не може ли с някъква профилактика - да му се удължи живота
скърцане на перката на малкия вентилатор при вкл.клима на Б5
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: скърцане на перката на малкия вентилатор при вкл.клима на Б5
ами не неможе и хора след като нямате достатачно пари да си подържате колите купувайте си по евтини коли за подръжка
-
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: bmp
благодаря за съвета,тичам към магазина да си купя нова,
ще ме насочиш ли за марка модел
ще ме насочиш ли за марка модел

-
коби от кълвач ли е съкратено, а между другото във форума за пасат не се споменава нищо за стари лагерни колички от типа голф 3 от далечната 96 година от миналия век 

Последна промяна от Pichaga на Пет 31 юли 2009 14:22, променено общо 1 път.
Причина: лошо начало, мери си думите
Причина: лошо начало, мери си думите
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
venci123 написа:коби от кълвач ли е съкратено, а между другото във форима за пасат не се споменава нищо за стари лагерни колички от типа голф 3 от далечната 96 година от миналия век
ако ще се заяждаме няма ядове поне съм си взел кола за която мога да си обслужвам
-
интересно , кой се заяжда , но нека другите преценят
във форума споделяме как да си подържаме автомобилите , а не да се обиждаме кой може и кой не
въобще такива келеши не бива да бъдат допускани до форума,
но нека това решат най активните и компетентни лица.
И все пак чакам съвет от някой по опитен в такава ситуация.
Благодаря предварително.
във форума споделяме как да си подържаме автомобилите , а не да се обиждаме кой може и кой не
въобще такива келеши не бива да бъдат допускани до форума,
но нека това решат най активните и компетентни лица.
И все пак чакам съвет от някой по опитен в такава ситуация.
Благодаря предварително.
-
ало , нещо се изгуби
как си обслужваш голфето, пестиш от закуски,или щипваш от портфейла на тати
що не слоделиш нещо от твоя опит, или и колата тати я обслужва
хайде сбогом
4акам някой наистина читав
къде сте
как си обслужваш голфето, пестиш от закуски,или щипваш от портфейла на тати

що не слоделиш нещо от твоя опит, или и колата тати я обслужва

хайде сбогом
4акам някой наистина читав
къде сте
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип и аз споделям мнението на голфаджийчето, че човек тряя си поддържа колата и като няма кинти няма да кара, и много ме дразнят тея, дето сменят ляв шарнир и десен заден лагер, пък после чак с гордост го подчертават като тръгнат да си продават таралясника колко бил поддържан, пък той мяза на кенеф ръйш ли, та по темата в случая не си прав колега. Това е електромотор и като такъв подлежи на профилактика/ рециклаж. Не ми казвай че ти си си купил нова помпа на хидравликата или нов стартер или нов алтернатор щото вият. Или ще тръгнеш да си отваряш скоростите ако се счупят, а няма да си земеш втора употреба. Да оставим на страна качеството на ментаците по магазините, и как често особено за такива неща е по-добре да си оправиш старото оригинално етц бла бла.
Та по темата, колега ей тия момчета се занимават с рециклаж,
http://www.fransizkup.com/,
много са добри и имат техника (цех си е направо), стартери алтернатори предимно, но и всякакви електромотори гледам им носят, иди ги питай. Намират се след Орландовци, посока околовръста, след жп прелеза първата сграда в ляво посока околовръста - на сайта има някакво подобие на карта.
едит: колегата сега си сложи, че е от Русе, е на сайта им на магазини имат някав и в Русе, ма предполагам ще се праща и ще се чака някой друг ден и така.
Поздрави.
Та по темата, колега ей тия момчета се занимават с рециклаж,
http://www.fransizkup.com/,
много са добри и имат техника (цех си е направо), стартери алтернатори предимно, но и всякакви електромотори гледам им носят, иди ги питай. Намират се след Орландовци, посока околовръста, след жп прелеза първата сграда в ляво посока околовръста - на сайта има някакво подобие на карта.
едит: колегата сега си сложи, че е от Русе, е на сайта им на магазини имат някав и в Русе, ма предполагам ще се праща и ще се чака някой друг ден и така.
Поздрави.
Последна промяна от dj_tuhla на Съб 01 авг 2009 14:03, променено общо 1 път.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Човека какво попита,вие какво казахте....
Та за перката - колегата над мен е казал координати на хора,които ги рециклират,съответно перката се сваля,носи им се,те я отварят,гледат я колко е станала на салата вътре и я ремонтират ако е възможно. Обикновенно с втулки и четки заспива ама въпроса е че често четките им заминават много и ако не се сменят навреме изждат ротора и тогава вече е за боклука.
Съответно ако не може да се ремонтира вариантите са :
-намиране на 2-ра употреба - намират се и аз лично (понеже си ходя с мазния гащиризон) ги взимам между 60 и 90лв според арабина и колко време имам да се пазарим. Идеално става от Ауди А4 например...еднакви са.
-купуване на нова - има различни марки и модели на цени от 160 до 470лв според марката,мястото и т.н. Примерно Valeo (оригиналната) в Юнитрейд струва 470лв ама имат италиански за по 160 (а един колега от тях си беше купил немска за същата цена ама марка незнам).
Съответно перката се сваля и слага без съществено разглобяване....е докато разберем как става разглобихме предницата на един Пасат ама после разбрахме,че сме били в грешка и се вади без проблем както си е сглобено всичко.
Ако окончателно спре да се върти не си пускай климатика понеже кондензатора не се охлажда добре и налягането се повишава много,което не е добре за твоята система.
Успех!

Та за перката - колегата над мен е казал координати на хора,които ги рециклират,съответно перката се сваля,носи им се,те я отварят,гледат я колко е станала на салата вътре и я ремонтират ако е възможно. Обикновенно с втулки и четки заспива ама въпроса е че често четките им заминават много и ако не се сменят навреме изждат ротора и тогава вече е за боклука.
Съответно ако не може да се ремонтира вариантите са :
-намиране на 2-ра употреба - намират се и аз лично (понеже си ходя с мазния гащиризон) ги взимам между 60 и 90лв според арабина и колко време имам да се пазарим. Идеално става от Ауди А4 например...еднакви са.
-купуване на нова - има различни марки и модели на цени от 160 до 470лв според марката,мястото и т.н. Примерно Valeo (оригиналната) в Юнитрейд струва 470лв ама имат италиански за по 160 (а един колега от тях си беше купил немска за същата цена ама марка незнам).
Съответно перката се сваля и слага без съществено разглобяване....е докато разберем как става разглобихме предницата на един Пасат ама после разбрахме,че сме били в грешка и се вади без проблем както си е сглобено всичко.
Ако окончателно спре да се върти не си пускай климатика понеже кондензатора не се охлажда добре и налягането се повишава много,което не е добре за твоята система.
Успех!
-
Това се казва изчерпателен отговор. А не като голферчето - щом съм задал въпрос ,значи не мога да си поддържам колата.
Аз споделям личен опит:този шум наистина е едвам доловим, а в купето въобще не се чува. Моят майстор го отстрани временно с натягане на ремъка, но това мен не ме задоволява и за това споделям с вас, защото предполагам че много шофьори разбират за проблема едва като им затегне мотора и останат без клима.
А що се отнася до средства за поддръжка , да се похваля - направих си фейс лифт на колата : предницата ми от Б5 стана Б5.5 със ксенони и вс. останало.
С две думи хартиса ми цяла предница за Б5 : капак , калници + подкалници, предна броня, очиларка, фарове , мигачи , дори летите алум. джанти 15ски смених с 16 цола и естествено с нови гуми.
А за голферчето пожелание - да пробва ако тати даде , поне четворка да пробва да си направи.
Благодаря ви приятели
Аз споделям личен опит:този шум наистина е едвам доловим, а в купето въобще не се чува. Моят майстор го отстрани временно с натягане на ремъка, но това мен не ме задоволява и за това споделям с вас, защото предполагам че много шофьори разбират за проблема едва като им затегне мотора и останат без клима.
А що се отнася до средства за поддръжка , да се похваля - направих си фейс лифт на колата : предницата ми от Б5 стана Б5.5 със ксенони и вс. останало.
С две думи хартиса ми цяла предница за Б5 : капак , калници + подкалници, предна броня, очиларка, фарове , мигачи , дори летите алум. джанти 15ски смених с 16 цола и естествено с нови гуми.
А за голферчето пожелание - да пробва ако тати даде , поне четворка да пробва да си направи.
Благодаря ви приятели

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега да не си нещо в грешка. Вентилатора за климатика на напълно електрически. За какви ремъци говориш ?!?!. Да нямаш в предвид вентилатора с виско съединителя ?
-
Именно за това няма ефект.Според моят майстор звука идва от ремъка и с едно натягане всичко ще се оправи ,но уви.Скоро не съм го навестявал и мисля да посетя ел. техник , защото според мен източника на жуженето е ел.мотора.И все пак ако имаш опит със свалянето на въпр. ел. мотор можеш да споделиш.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и при мене има едно такова като свирене когато пусна климатика , перката не ми работеше и си купих нова срещу 165 лева - немска уж била . та свиренето явно е от ремъка за компресора на климатика или от някоя ролка евентуално - като се натовари с климатика и почва да свирука леко ... та сега си свиря 

Аз мойта си я свалих без да слалям нито брони и така натакъка.Видях как става в един руски саит за В5.После я смазах малко сложих нови четки български с малко поизпилване с шкурка и после по обратния ред.Работи си нормално.
Успех !
Успех !