1.8 ABS 90 hp проблем с налягане на маслото: Тип "странен"

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Symptom
Автомобил:
Двигател:

1.8 ABS 90 hp проблем с налягане на маслото: Тип "странен"

Мнениеот Symptom » Пет 31 юли 2009 8:32

Накратко заплетената ситуация:
Целта е да се документира случая и ако има предположения да се обсъдят.
Тръгвам за СФ вчера, предишният ден минавам 65 км нормално. Вчера градско преди да ида на бензиностанция.Гася, сипват ми бензин,паля.. лампата за маслото зпочва да мига постоянно. :shock Съответно "трещим".. гася.. въртя пак..същото,.. 4 метра преместих колата да не пречи.Почна чудене,..за протокола.. Маслото е Motul 10W40 6100, на 1000 км е ,и маслен филтър на толкоз.Мотора 1.8 ABS 90 hp.
Въртя пак същото. мига си,.. леко натиснах до 3000 оборота.. свирна зумера.
Викам ясна работата.ама защо? :screwy ...Последва пътна помощ на камионче.. и при един френд.

И той се чуди.. свалихме картера..на вид чист..при внимателно оглеждане обаче вътре открихме малки закръглени кафяви пластмаски.. 5,6 малки парченца,крехка пластмаска... ха сега де.. другото което открихме бяха малки песъчинки... имаше ги в картера имаше ги и на маслообирателната пластмаса на разпределителния вал..тва пък откаде се взе.( тук е момента да кажа ,че картерните газове съм ги отвел с маркуч..а песъчинките бяха откъм отдушника..има ли вариант да смуче от тръбата за газовете.. но пък нали оттам издухва? )
Срязахме стария маслен филтър,там нищо.Взех нов, Mann, засега работи..всепак ще премеря налягането..но тъпото е ,че няма дефиниран проблем.!
Хайде на предположенията моля. :) :mrgreen:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с налягане на маслото: Тип "странен"

Мнениеот rosen79 » Пет 31 юли 2009 8:59

Датчиците за налягането.И аз съм го ял тоя.Паля работи 10 секунди и почва да пищи.Шаш и паника,отивам при майстора,мерим на загрял двигател без газ държеше 2,7.В момента,в който натиснах газта отиде на 4.Смених датчиците и край.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 31 юли 2009 9:18

Цъ, Росене.
Той колегата си казва, че има парченца пластмаса и песъчинки. Те достатъчно качествено запушват филтъра и.... дебит йок!
На моята бивша двойка парчетата пластмаса бяха от пластмасовия успокоител на маслото, закрепен на смукателя на помпата в картера ;)
От древност беше се отчупило краче явно, паднал е, после е решил да иде на гости на коляновия вал и противотежестите и... парченцата бяха много! :Mr Green Fun
Съответно- и зумера беше звучен! :(

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 31 юли 2009 11:39

:) Не е от датчиците защото за няколкото връткания, повдигачите се изпразниха , и почнаха да барабанят :) Сигурен признак ,че масло нагоре няма.

Сега мерих налягане, ми на тихи е около 1, на 2000 оборота , почти 3.. това показа манометъра.

Пластмаските бяха в картера хич и не са се качили до него,цедката ги е спряла ама откаде са ? Голямата пластмаса около помпата е здрава и с дебела черна пластмаса, неще да е оттам.

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Пет 31 юли 2009 12:27

Колега когато са ти заминали сегментите тогава духа от маркуча за подкартерните газове. А когато сичко ти е наред по ДВГто смуче от там. Такаче или си го върни на мястото му или го изведи някъде по височко.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 31 юли 2009 12:30

Fripon_X написа:Колега когато са ти заминали сегментите тогава духа от маркуча за подкартерните газове. А когато сичко ти е наред по ДВГто смуче от там.

Колега,как ще смуче?Нали от там се отвеждат тези картерни газове?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 31 юли 2009 12:33

Symptom написа::) Не е от датчиците защото за няколкото връткания, повдигачите се изпразниха , и почнаха да барабанят :) Сигурен признак ,че масло нагоре няма.

Сега мерих налягане, ми на тихи е около 1, на 2000 оборота , почти 3.. това показа манометъра.

Пластмаските бяха в картера хич и не са се качили до него,цедката ги е спряла ама откаде са ? Голямата пластмаса около помпата е здрава и с дебела черна пластмаса, неще да е оттам.

Налягането на маслото ти е нормално така,че остават
-датчици...писал съм как да се проверят с индикаторна лампа(виж по-горе...често задавани въпроси)
-маслен филтър-клапана.....коронен номер на "Филтрон"
-интеграл в таблото

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пет 31 юли 2009 14:54

Аз мисля,че е коронният номер,.. не е филтрон ,Thryst или нешто такова беше.. днес си върви перфектно,, няма проблемация,.Засега Относно заминали сегменти, засега нямам никакви признаци, всичко си е в норма :)

Песъчинките ме притесняват откаде се взеха ..

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 31 юли 2009 22:54

Сигурни ли сте че това са "песъчинки",а не продукт на старо,"коксувало" масло?.Много наподобяват спечена миналогодишна утайка от кафеварка(извинете за тъпото сравнение).И новото масло да ги е посъборило от системата-и право в картера,след това във филтъра и те ти мазало.За пластмасата-сещам се за отражателя на разпределителния вал,ей тъй просто се нахлундзва отгоре,следва капака..и стари баби само знаят какво става вътре.Предположения,надявам се не досаждам.При промивка на капака на клапани на същия мотор,от цедката(захваната на пунктшвайс за капака) изтекоха точно такива "песъчинки",черни и сравнително твърди.Някъде имам снимки на капака,при интерес ще ги намеря и кача

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Нед 02 авг 2009 9:25

Ами на пръв поглед, на песъчинки миазаха. Корави,едни такива. Стана ми интерерсно дали в някой режим наистина не смуче от тоз отдушник.. ама не си го обяснявам.Мерих дори с манометър, ама то тогава си нараства налягането постепенно. При мен си духа нормално, леко е не е да кажете ,че фучи.За разлика от Транзита който ползваме, хем е след основен ремонт и си фучи ама си и върви.

Всепак май ще сложа някакъв филтър на тоз маркуч...

Интересна тематика мернах в един форум.Тезата беше че вакуума в смукателният тракт спомага за създаване на вакуум и в подкартерното пространство,докато отвеждането в атмосферата само изравнявало вътрешното картерно налягане с атмосферното..

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 02 авг 2009 9:48

Аз също съм отвел маркуча за картерните газове под колата, но мисля, че от там само духа без да смуче.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”