разположение на горивен филтър !

Техническа и сервизна информация за Passat
vinetu
Автомобил:
Двигател:

разположение на горивен филтър !

Мнениеот vinetu » Съб 01 авг 2009 13:06

Здравейте, имам пасат Б3 91 година. колата е на бензин и газ, но на бензин не върви добре на последък-като натисна педала в началото се " замисля" , сякаш не и стига гориво след което се изрязва. Та си мисля, че това се дължи на горивния филтър, но понеже никога не съм го сменял, незнам къде е разположен. Някой ще ме посъветва ли дали симптомите са от филтъра и ако да къде да го търся ?

Потребителски аватар
bnvp
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E 1991

Re: разположение на горивен филтър !

Мнениеот bnvp » Съб 01 авг 2009 14:06

Ами горивния филтър се намира точно пред задното дясно колело на пасата-като легнеш под колата има една пластмаса точно пред колелото,която се държи на няколко винта.Развиваш винтовете и като махнеш пластмасата под нея е филтъра.Но се сменя малко трудничко без канал.Не съм много убеден,че проблема е от него,но щом никога не си го сменял най-добре го смени.А проблема ти по-скоро ми прилича на проблем с горивната смес(най-вероятно е "богата") или с искрата(което може да се дължи на свещи,кабели,капачка,палец и т.н.).А за това има много теми из форума и по-добре се разрови и почети какво са писали колегите :)

Върни се в “Passat”