няма ток в мястото за запалката !

Техническа и сервизна информация за Passat
vinetu
Автомобил:
Двигател:

няма ток в мястото за запалката !

Мнениеот vinetu » Съб 01 авг 2009 10:53

Здравейте !
Имам следния проблем на пасат Б3-не стига ток до мястото на запалката !
до скоро мислех, че самата запалка е изгоряла понеже още като купих колата не си работеше запалката, но скоро реших да пробвам с друг уред на мястото на запалката-включих едно зарядно за ГСМ, но отново няма ток. На какво може да се дължи това и как да го оправя евентуално ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: няма ток в мястото за запалката !

Мнениеот radotom » Съб 01 авг 2009 11:39

Обърни внимание на предпазител №21.
viewtopic.php?f=17&t=25706&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0
Ако другите неща ти работят- отваряне зад запалката и гледане да не е прегорял кабела.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 01 авг 2009 21:48

А и много често при монтаж на сд,тия които го слагат вземат ток от запалката,и после забравят да сложат кабелните обувки и ти си мислиш че нещо и има.Виж и това,но винаги - първо предпазителите

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Съб 01 авг 2009 22:06

извинявай колега,че ти се натрисам в темата но аз съм с подобен проблем.Та като си включа запалката бушона си еб.. майката. :( вече 2 бъшона така, а съм активен пушач и си заредих жабката с кбирити и запалки да не зацикля някаде но тва не е решение

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 01 авг 2009 22:10

предполагам знаеш какъв ампераж трябва да ти бъде бушона на запалката ? Ти какъв слагаш?

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Съб 01 авг 2009 22:17

feikot написа:предполагам знаеш какъв ампераж трябва да ти бъде бушона на запалката ? Ти какъв слагаш?

15 W беше и такав си слагам.Незная точно какъв трябва да е :banghead:

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 01 авг 2009 22:22

Ампераж ?! Вата ?? Може и да не са ти ясни тоците... :) Не мога да ти кажа за голф 2 колко трябва да е,виж някъде някоя схема,но щом гори,пробвай с 20,и се моли да не ти пламне колата.Преди това обаче,отвори панела където стои запалката,виж да не се допират кабелите и да дава на късо,ако са ти връзвали сд,както споменах много често,даже винаги взимат ток от там,виж да няма някъде и по тях късо.После,ако там не намериш нищо,сложи 20 А,и пусни запалката само веднъж.Ако изгори и той-има късо,ако не, го махни и си сложи 15ката и отиди при някой жичкаджия да я погледне.Това мога да ти кажа, и успех

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Съб 01 авг 2009 22:28

feikot написа:Ампераж ?! Вата ?? Може и да не са ти ясни тоците... :) Не мога да ти кажа за голф 2 колко трябва да е,виж някъде някоя схема,но щом гори,пробвай с 20,и се моли да не ти пламне колата.Преди това обаче,отвори панела където стои запалката,виж да не се допират кабелите и да дава на късо,ако са ти връзвали сд,както споменах много често,даже винаги взимат ток от там,виж да няма някъде и по тях късо.После,ако там не намериш нищо,сложи 20 А,и пусни запалката само веднъж.Ако изгори и той-има късо,ако не, го махни и си сложи 15ката и отиди при някой жичкаджия да я погледне.Това мога да ти кажа, и успех

Благодаря за съветите колега.Сидито незнам от каде е свързано,но смъ свързал централното на багажника от там,и сигорно там нещо съм згафил.

vinetu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vinetu » Съб 01 авг 2009 22:29

имам ЦД от скоро, но ми го сложиха в сервиза на техномаркет пък и проблема със запалката си е още преди това. Така че мисля, че не е в монтираното сиди проблема :(

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Нед 02 авг 2009 18:21

jonn_krissy написа:
feikot написа:Ампераж ?! Вата ?? Може и да не са ти ясни тоците... :) Не мога да ти кажа за голф 2 колко трябва да е,виж някъде някоя схема,но щом гори,пробвай с 20,и се моли да не ти пламне колата.Преди това обаче,отвори панела където стои запалката,виж да не се допират кабелите и да дава на късо,ако са ти връзвали сд,както споменах много често,даже винаги взимат ток от там,виж да няма някъде и по тях късо.После,ако там не намериш нищо,сложи 20 А,и пусни запалката само веднъж.Ако изгори и той-има късо,ако не, го махни и си сложи 15ката и отиди при някой жичкаджия да я погледне.Това мога да ти кажа, и успех

Благодаря за съветите колега.Сидито незнам от каде е свързано,но смъ свързал централното на багажника от там,и сигорно там нещо съм згафил.

преди да направиш всички тези манипулации,пробвай със запалката на някой колега(работеща mhihi )и ако бачка -хвърли твоята и от някоя морга си търси,но само подвижната част,разбира се :beer най често тя е изгоряла.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 02 авг 2009 19:05

feikot написа:Преди това обаче,отвори панела където стои запалката,виж да не се допират кабелите и да дава на късо

Потребителски аватар
tihmir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihmir » Пон 03 авг 2009 12:33

Ако може и аз да използвам темета и да попитам: Когато съм включил на фарове и отворя капачето на пепелника на Passat-та ми B5 по принцип трябва ли да свети пепелника и около запалката или не? (а запалката си нагрява нормално)
Защото при мен не свети. Като извадя тази част от пепелника дето се събира пепелта и от страни на нея има нещо червиничко като бушон (поне на мен на това ми прилича). Данеби в това да е причината?

Върни се в “Passat”