диодни крушки за габарит

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

диодни крушки за габарит

Мнениеот tisho_psg » Съб 01 авг 2009 21:50

Здравейте колеги,имам идея да си сложа диодни крушки за габаритите.Колата е голф 3 с двусекционни фарове.Въпроса ми е ако си сложа такава крушка от 9 вата вместо стандартните 5 вата,дали може да ми пострада рефлектора?Дали диодните крушки греят по-слабо от обикновените? Това е обекта на моето желание:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: диодни крушки за габарит

Мнениеот L&R » Съб 01 авг 2009 21:51

не греят, и не са по 9W спокойно.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 01 авг 2009 21:53

tisho_psg написа:Здравейте колеги,имам идея да си сложа диодни крушки за габаритите.Колата е голф 3 с двусекционни фарове.Въпроса ми е ако си сложа такава крушка от 9 вата вместо стандартните 5 вата,дали може да ми пострада рефлектора?Дали диодните крушки греят по-слабо от обикновените? Това е обекта на моето желание:

Колега няма да имаш проблем, диодните не греят толкова и са по икономични на ел енергия mhihi Слгай и не му мисли :D

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 01 авг 2009 22:03

Благодаря за съветите колеги.Има такива диоди от 1,5,9 вата (за тези знам).Ще слагам 9-те вата :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 01 авг 2009 22:15

Колега, аз отдавна водя битка с тия светодиоди - имам както на габаритите, така и на номера и вътре в купето - първо почна да премигва едната на габарита... смених я. После се прецака ценралната вътре в купето отпред.... смених я. След това почнаха да премигват тези на номера отзад - и вече им теглих една!!

Същото се случи и на приятелката ми - прецака се първо тази в купето... а сега тези на номера вместо с 4 диода работят с по 3, като на едната 4-тия само от време на време приглася :D

Мнооого боклуци мама му стара, не знам и аз защо са толкова калпави ама аман!!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 01 авг 2009 22:30

колега,доволен ли си поне от осветляването им (говоря за габарита),има ли съществена разлика от обикновената крушка? Бях твърдо решил да слагам такава,но ако ще свети 1-2 месеца и ще почне да намигва се замислям малко,все пак е 40 пари :idea3

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 01 авг 2009 23:01

tisho_psg написа:колега,доволен ли си поне от осветляването им (говоря за габарита),има ли съществена разлика от обикновената крушка? Бях твърдо решил да слагам такава,но ако ще свети 1-2 месеца и ще почне да намигва се замислям малко,все пак е 40 пари :idea3

Колега няма какво да се заблуждаваме все пак сме тук да си помагаме.. Аз доста такива крушки смених и то все от различни цветове най-много ми изкараха сините крушки сложиш ги отзад на задния номер искараха 1 година и фалираха. Както каза по-горе колегата менте си е вскичко.
п.п Ако питаш мен карай си със оригиналните гъбарити ще надживеят колата вярвай ми!

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 01 авг 2009 23:25

tisho_psg написа:колега,доволен ли си поне от осветляването им (говоря за габарита),има ли съществена разлика от обикновената крушка? Бях твърдо решил да слагам такава,но ако ще свети 1-2 месеца и ще почне да намигва се замислям малко,все пак е 40 пари :idea3

Ами аз ползвам и ползвах такива с 1 и такива с 4 светодиода но насочени напред. Разликата между тази с 1 и с 4 е минимална, даже мисля че и в момента отляво ми е с 1 а отдясно с 4. Изглежда ефектно, но доста по-слабо като цяло от нормална крушка и доста точково - не изпълва фара!

Тези за които тук става дума и са на снимката изглеждат много по-обещаващи... но нямам опит с тях. Къде се продават такива и за колко жълтици?

Що се касае за интериорните - там определено съм доволен от ефекта и смятам да го задържа. Ефекта при задния номер също е много добър...... ако не горяха - и за там се колебая вече....

Самият аз съм озадачен от това горене - толкова техника със светиодиоди, вкл. такива които аз съм сменял саморъчно - никога досега не съм виждал светодиод да изгори или спре да свети.... какво се прецаква и защо в тия автомобилни .... не знам!?

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 01 авг 2009 23:37

Ето колега: viewtopic.php?f=48&t=64667&hilit=%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5
Тази с многото диоди е 40 лв. Ако някои е ползвал такава,ще се радвам да сподели впечатленията си. А аз искам да питам от къде може да се вземат интериорни диодчета? Виждал съм едни такива на лентички който май ги използват за осветление на таблото със скоростомера и оборотомера.Искам да освета по-добре врътките на парното. :D

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 01 авг 2009 23:44

Да, намерих ги и на страницата на luxima.bg

Иначе ги намерих същите и в Германия за 20€. Но както казах нямам опит точно с такива. Оптимист съм за по-добро изпълване на фара/рефлектора.... но вече от опит песимист за качеството и живота.....

pepone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepone » Нед 02 авг 2009 21:28

http://pc-link.biz/ от тука си взех за 13$ с доставката, и xenon за 55$ от ксенона съм доволен много, диодите ще ги видим колко ще издържат

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 02 авг 2009 22:09

колеги,къде в интериора слагате диодни лампички? Искам да си увелича светлината за врътките на парното,но тук не срещнах подходящи диодчета?

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Пон 03 авг 2009 10:20

tisho_psg написа:Здравейте колеги,имам идея да си сложа диодни крушки за габаритите.Колата е голф 3 с двусекционни фарове.Въпроса ми е ако си сложа такава крушка от 9 вата вместо стандартните 5 вата,дали може да ми пострада рефлектора?Дали диодните крушки греят по-слабо от обикновените? Това е обекта на моето желание:

Имам същите, купени са от Санто за 40лв. На едната вече и светят само 3 от 9те диодчета. С две думи - според мен не си заслужават, не успяха и година да изкарат....

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 03 авг 2009 14:00

благодаря за мненията колеги,може да се каже,че задари вас съм 40 кинта напред :beer :beer

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 03 авг 2009 14:13

tisho_psg написа:благодаря за мненията колеги,може да се каже,че задари вас съм 40 кинта напред :beer :beer

И аз тотално се отказах от светодиодните - смятам да ги оставя само в купето.

Не мога да си обясня защо са такива боклуци и защо се скапват но..... какво да се прави.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”