Въпрос за хранителен магазин
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Въпрос за хранителен магазин
Преди малко отивам до близкия магазин до нас.Влизам вътре и купих хляб за 80 стотинки.Давам 5 лева,след което ми връщат 4 лв и 20 стотинки.Помолих да ми сменят 2-то лева на стотинки.Излизам от магазина и виждам,че имам в джоба си 2.20.Върнах се и питах кво правим.Продавачката почна да се прави на гръмната.Та не съм за 1.20,но колеги магазина не издава касови бележки и редовно лъжат при по-високи сметки.Касовия апарат работи само,когато има данъчни и съответно когато излъжат някой,той неможе да докаже нищо.Има ли начин чрез интернет да сезирам данъчните за нередностите?
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за хранителен магазин
Като начало те са длъжни да издават касови бележки, но и ти си длъжен при неиздаване да си искаш. После НАП имат телефон за подаване на сигнали, можеш да го ползваш. И трето рестото се проверява в магазина пред продавачката, а не като излезнеш навън.
- POLO PAVLETI
- Автомобил:
- Двигател:
виж да не ти е скъсан джоба или портфейла
рекламацийте се правят на каса бе хора 

Аз се обадих в Kомисията за защита на потребителите, след като си купих едно прясно мляко с изтекъл срок на годност. Даже после ме търсиха да хода да ми го подменят.
- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
rosen79 написа:КЗП
и данъчните, но за да те вземат на сериозно трябва да имаш определена възраст

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
beuchat написа:Продавачката почна да се прави на гръмната.
Веднъж ме цакаха с семки за 1.20 лв. Осъзнах се чак като се прибрах у нас. Никога не правя сметки при пазаруване (магазин под блока дето си пазарувам редовно). Викам си нова мацка в магазина може да се объркала нещо.
Други ден отивам пазарувам каквото си купувам и същата мацка ( тези хора незнаят как се прави бизнес да го еба усмихни се на младо момче той си мисли само за жена си и нищо друго а тя една намусена надута ). Нещо ме усъмни цялата сметка накрая.Съвсем любезно поисках касова бележка, и съвсем не любезно ми беше отказана само това и чаках зад мене бяха един квартал хора + още нещо.
Вдигнах такъв скандал, на продавачката, на собственика, на майката на магазина, на асфалта на улицата, на цените на петрола, на безженичието на женените мъже които са скарани с съпругите си и се кланят на мара шепова всяка вечер под чаршафа.
Вече същата девойка ме посреща с готова разпечатка на оборота на магазина за деня.
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
...
Последна промяна от zloby3400 на Пет 07 авг 2009 22:04, променено общо 1 път.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И защо трябва потребителите да следят за срока на годност на храните?
Ако някой прати дете за някоя храна различна от мляко, кайма ...?
Всичко може да се следи има си различни системи за следене, организиране, подредба на щандовете, санитарен полуден ... иска ли се може.
Продавачите могат само при теб да издават касови бележки това също е виц нали?
Ако някой прати дете за някоя храна различна от мляко, кайма ...?
Всичко може да се следи има си различни системи за следене, организиране, подредба на щандовете, санитарен полуден ... иска ли се може.
Продавачите могат само при теб да издават касови бележки това също е виц нали?
[quote="zloby3400"]А колкото до сроковете на годност - това е доста трудно за следене когато имаш около 6 хиляди артикула [quote]
Не мисля, че е толкова трудно. Всички неща които се продават са описани някъде, едва ли е трудно да бъде добавен и срок на годност на тези партиди. Не е казано, че човек трябва да чете на всяко пакетче срока, компютрите мисля достатъчно напреднаха.
Не мисля, че е толкова трудно. Всички неща които се продават са описани някъде, едва ли е трудно да бъде добавен и срок на годност на тези партиди. Не е казано, че човек трябва да чете на всяко пакетче срока, компютрите мисля достатъчно напреднаха.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”