Светка и .. на голф 3
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
Светка и .. на голф 3
Мига лампичката на маслото и пищи бип бип бип
преди след 3500 оборота , а сега , понякога като скоча над 100км/ч , какъв ли е проблема колеги ? Като я пусна на енерция или премахна крака от газ педала спира.. Помогнете ми , нямам нито една стотинка не ме пращайте на някой майстор , че без това само те ми ядат паричките за тази кола 
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Светка и .. на голф 3
Вероятно кофти масло или кофти охлаждане(я си виж предната вежда)
Доста си хвърлил по колата,но сега са жестоки жеги и може да я прегрееш,просто намали малко режима засега-това е безплатно
viewtopic.php?t=148749
Доста си хвърлил по колата,но сега са жестоки жеги и може да я прегрееш,просто намали малко режима засега-това е безплатно
viewtopic.php?t=148749
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега , но заради свещите не може ли да бъде или някой бушон ?
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Свещите и бушоните нямат нищо общо с писукането

Оттам ти идва проблема.emo-gar написа:Вероятно кофти масло или кофти охлаждане..
`Зумера` реагира при грешно подаден инпулс . При 99% от случаите проблема е в самият датчик. Виж като махнеш гумичката която е отгоре му дали има избило масло. Но при всички случаи трябва да го смениш-- не е скъп.
dj_runner написа:Мерси колега , но заради свещите не може ли да бъде или някой бушон ?
Няма свещи, няма бушони- абе как Ви идват на ума....?
Чети тук. viewtopic.php?t=45804&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%ED%E0%EB%FF%E3%E0%ED%E5+%EC%E0%F1%EB%EE
- strahil_toshkov
- Автомобил: VW GOLF 3 16V LIMITED EDITION
- Двигател: ABF 1997
- Контакти:
dj_runner написа:Мига лампичката на маслото и пищи бип бип биппреди след 3500 оборота , а сега , понякога като скоча над 100км/ч , какъв ли е проблема колеги ? Като я пусна на енерция или премахна крака от газ педала спира.. Помогнете ми , нямам нито една стотинка не ме пращайте на някой майстор , че без това само те ми ядат паричките за тази кола
колега искренно се надявам да е невинен проблема и да го решиш без никакви изваждания на парички ---- но аз имах същия проблем и виж какво се оказа
viewtopic.php?f=5&t=155958&p=1854624#p1854624
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
- strahil_toshkov
- Контакти:
dj_runner написа::shock strahil_toshkov гадномерси колеги , че ми помагате сега остана само да проверя това което ми казахте , сигурно ще е от някой датчик
колега забравих да ти кажа---най на пред си замери налягането на маслото при много загрял двигател - доста зор да е видял-наи добре веднага след каране по магистрала 120-130км в час
на 1000об. - 0.8 - 1.4 бара
на 1500об. - 2.0 - 2.5 бара
на 2000об. - 2.5 - 3.0 бара
над 2500об. - 3.0 - 3.5 бара
за тези данни ме ориентираха други теми на колеги от форума

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да си проверявал нивото на маслото скоро ?
- venckata
- Автомобил:
- Двигател:

Последна промяна от venckata на Пон 10 май 2010 10:56, променено общо 1 път.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
venckata написа:моят голф прави същия проблем със тоя зумер за маслото вече го карам 3 години към 60 000х.съм минал никакви проблеми да чукам на дарво.
Това е система за ранно предупреждение която не е за подценяваме. Проблемите може да бъдат големи например блокирал двигател. Всеки сам си решава как да си чупи колата.............
- strahil_toshkov
- Контакти:
venckata написа:моят голф прави същия проблем със тоя зумер за маслото вече го карам 3 години към 60 000х.съм минал никакви проблеми да чукам на дарво.
колега, и на мен ми се е случвало да ми светне лампата на маслото и зумера да пищи още като купих автомобила но за 2 год само 2 пъти--аз съм навартял на колата 138000 хиляди км. за този период но в последните 2 месеца светкането стана на дълаг пат при всяко по високо изкачване---за пример--пътя за витоша-----пътя за ярема плана планина----дупница сапарева баня-пътя за велиград-почивка от няколко часа----юндола пак светна--пак почивка и разходка няколко часа белмекен-отново светна но на върха--по равно никога не ми е светкала независимо с какво скорост карам 100-120-140-150км повече от 150 не карам
пътя за берковица и много други
просто много пътувам и ми стана ясно че работата отива към
на двигателямаисторите които свалиха двигателя и мастора които шлайфа вала каза
че този двигател е на около 500000 хиляди и е каран с добавка която го е пазила многоRe: Светка и .. на голф 3
Здравейте.
Имам въпрос. Аз имах също 2-ка 89 година. Оставих го на дядо ми след като си взех 4-ка. Същи я проблем го имах и аз и така му я оставих и на него. При високи обороти почва да мига лампичката за масло. След като върна ключа и пак запаля се оправя, спира да мига. Не ми е свирило на мен нищо, но скоро ми звънна и каза че нещо му свирило. Дали това е проблема при мене, голфа е 1,3 карбуратор, стара машина, но ако найстина тая лампа предупреждава за фалит на двигателя да го проверявам ли. Аз предполагах че е нещо проблем в инсталацията.
Имам въпрос. Аз имах също 2-ка 89 година. Оставих го на дядо ми след като си взех 4-ка. Същи я проблем го имах и аз и така му я оставих и на него. При високи обороти почва да мига лампичката за масло. След като върна ключа и пак запаля се оправя, спира да мига. Не ми е свирило на мен нищо, но скоро ми звънна и каза че нещо му свирило. Дали това е проблема при мене, голфа е 1,3 карбуратор, стара машина, но ако найстина тая лампа предупреждава за фалит на двигателя да го проверявам ли. Аз предполагах че е нещо проблем в инсталацията.
- strahil_toshkov
- Контакти:
djhitme написа:Здравейте.
колега искренно се надявам да е невинен проблема и да го решиш без никакви изваждания на парички ---- но аз имах същия проблем и виж какво се оказа
viewtopic.php?f=5&t=155958&start=0
колега забравих да ти кажа---най на пред си замери налягането на маслото при много загрял двигател - доста зор да е видял-наи добре веднага след каране по магистрала 120-130км в час тогава маслото е наи рядко заради високата му температура------отвива се датчика за маслото на главата и на негово место се завива уред по книга горе долу трябва да е
на 1000об. - 0.8 - 1.4 бара
на 1500об. - 2.0 - 2.5 бара
на 2000об. - 2.8 - 3.2 бара
над 2500об. - 3.0 - 3.5 бара
за тези данни ме ориентираха други теми на колеги от форума
просто свали капака на картера гарнитурата е 6-7лв а може и старата да си е читава - не се набутвай за масло и филтри 60-70лв, първо отвий няколко пети от основните и биелните лагели - задължително с диалометричен ключ за да видиш как са стегнати и да ги завиеш на същите килограми (внимавай всяка пета си има посока място и номер!!!!!!!) да не ги сбъркаш че двигателя ще изтропа много бързо - всичко ще ти стане ясно за какво иде реч
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”