Сухочист? / безводно миене /

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
MKII 1.6EZ
Автомобил:
Двигател:

Re: Сухочист? / безводно миене /

Мнениеот MKII 1.6EZ » Пет 31 юли 2009 15:28

Малко off. Кажете метод за пране на таван. Доста е мръсен и се замазва. Ако трябва ще го сваля но кажете как. Колата и Г4. :beer

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 31 юли 2009 15:31

MKII 1.6EZ написа:Малко off. Кажете метод за пране на таван. Доста е мръсен и се замазва. Ако трябва ще го сваля но кажете как. Колата и Г4. :beer

search.php?keywords=%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пет 31 юли 2009 22:42

Пичове тоя метод на "миене" е измислен за опели,не се занимавайте с глупости mhihi mhihi

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 01 авг 2009 9:56

Пичове тоя метод на "миене" е измислен за опели

С какво е по-различна автомобилната боя на опела?
И от къде го прочете това(доста е странно)?

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 01 авг 2009 11:20

velinsl написа:
Пичове тоя метод на "миене" е измислен за опели

С какво е по-различна автомобилната боя на опела?
И от къде го прочете това(доста е странно)?

Човека се гъбарка колега. Иска да каже, че продукта е разработен за опели за да не ги мокриш и да не ръждясват :Mr Green Fun

chistoavto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chistoavto » Вто 04 авг 2009 10:37

Здравейте,

Във връзка с темата, искам да Ви кажа че аз внасям от САЩ такъв препарат за безводно измиване, който там се използва успешно повече от 10 години. За тези от Вас които проявяват интерес да научат повече, отидете в някоя търсачка (google.com) и напишете "waterless carwash". Ще получите хиляди резултати на фирми, които предлагат подобни препарати в цял свят.

Казвам това на всички от Вас, които са скептично настроени към този тип продукти, защото се опасяват че може да им се издраска колата. Освен това, ако някой иска да изпробва нашия препарат нека се свърже с мен. Имаме следната политика: поръчвате препарата, след което го изпробвате. Ако не сте доволен, можете да ни го върнете обратно, при което ние ще Ви възстановим парите.

Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Re: Сухочист?

Мнениеот Pepi-s-passata » Вто 04 авг 2009 10:58

kacarov_dupnitsa написа:а ако искаш спри на някой паркин и намажи някоя кола :D :D :D

Ако ви е преебана колата, знаете кого да търсие, човека с умните идеи.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Вто 04 авг 2009 12:48

Една статия по темата: http://auto.dir.bg/2009/08/04/news4862495.html

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 04 авг 2009 14:40

Искам да видя с какви кърпи ще почистят тази кола без да ползват вода :Mr Green Fun
Изображение

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 04 авг 2009 19:30

eddyman написа:Една статия по темата: http://auto.dir.bg/2009/08/04/news4862495.html

Само изказването, че на кола отиват по 200л вода, ме кара да съм скептичен към цялата статия :?
С професионални машини и нормална работа отиват по около 50л (тази сметка е правена от мен - при положение, че половината измити са бусове и камиони) :idea: ;)

Към колегата, който ги внася - някои от нас са били в щатите и сме виждали и конвенционални, и мобилни автомивки. Всички са си с вода ;)
А и точно тях, за състояние на колите и боите, не ми ги давай за пример ;) По-добре от Италия ... mhihi
Нищо лично, но не можеш да ме убедиш в правотата си по простата причина, че всеки ден виждам коли и бои. При прясно пастирана кола (когато боята стане 'огледало') дори минаването само със "специалните" кърпи остават микро драскотини (вижда се с лупа). А какво ли става, ако има и мръсотия?!

И още един въпрос: Какво става с подкалниците, праговете, процепите на колата и т.н. места, до които кърпата не стига?
Смисълът на миенето не е ли да се отстранят вредните за боята и колата натрупвания от маслени, бензинови и т.н. пари, луга (зимата), киселини попаднали с дъжда и т.н.?

Потребителски аватар
MKII 1.6EZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MKII 1.6EZ » Вто 04 авг 2009 20:43

В статията пише че за 10мин мият кола. Нещо ми се струва невъзможно. Моята я миха близо час.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 04 авг 2009 21:24

group® написа:
eddyman написа:Една статия по темата: http://auto.dir.bg/2009/08/04/news4862495.html

Само изказването, че на кола отиват по 200л вода, ме кара да съм скептичен към цялата статия :?
С професионални машини и нормална работа отиват по около 50л (тази сметка е правена от мен - при положение, че половината измити са бусове и камиони) :idea: ;)

Към колегата, който ги внася - някои от нас са били в щатите и сме виждали и конвенционални, и мобилни автомивки. Всички са си с вода ;)
А и точно тях, за състояние на колите и боите, не ми ги давай за пример ;) По-добре от Италия ... mhihi
Нищо лично, но не можеш да ме убедиш в правотата си по простата причина, че всеки ден виждам коли и бои. При прясно пастирана кола (когато боята стане 'огледало') дори минаването само със "специалните" кърпи остават микро драскотини (вижда се с лупа). А какво ли става, ако има и мръсотия?!

И още един въпрос: Какво става с подкалниците, праговете, процепите на колата и т.н. места, до които кърпата не стига?
Смисълът на миенето не е ли да се отстранят вредните за боята и колата натрупвания от маслени, бензинови и т.н. пари, луга (зимата), киселини попаднали с дъжда и т.н.?

Абсолютно изчерпателно.
Няма как да има нахвърлена баластра по колата и да напръскаш с "нещо" ,и да създаде "защитен слой" който да предпази боята от шкуркането. Ако има такъв препарат който да създава такъв защитен слой, то след ползването му ако се наложи боядисване ще се наложи стъргане с ъглошлайф и телена четка...

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 04 авг 2009 21:56

Old school yoda :snorkel01

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”