Проблем с ABS-са

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bizona777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с ABS-са

Мнениеот bizona777 » Чет 30 юли 2009 10:27

говорим за Pаssat комби 91год. проблема е следния с ABS-са значи когато навън е около 35-градуса и колата я карам в градски условия лампата на ABS-са ми светва и нямам спирачки като инстине всичко е наред.Това ми го направи 2-пъти за 1-месец досега проблем не ми е давало.Не се сещам от къде може да идва този проблем ако на някой му се е случвало да пише.Благодаря :bowdown :beer

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с ABS-са

Мнениеот vaskoto1 » Чет 30 юли 2009 10:56

мдам, като не ти стига време да изчетеш всички теми, дето ги напуска, пропускаш някои отговори...
radotom написа:Аз! Аз го имах този проблем
Като изстине спирачната течност ;)
Бях сипал някаква течност Bendix, в оригинална (уж) кутийка, от (уж) реномиран магазин...
В яката жега, по време на абитюрентските преди 2 години като светнаха и двете ламБи, като втвърди педала и... аз се шашнах отвсякъде!
Загасих, след 5-6 минути запалих- никакви грижи!
на по-другия ден, при същите условия на постоянно задръстване и жега- пак същия :censored: !
Смених течноста (при все, че моята беше нова) и нещата заспаха!
Явно гадната Бендикс е завирала и е правила мизерии! :evil:

отделно тоя АБС има диагностика, само че малко хора се оправят с него. единствен е по рода си и се монтира само на Г2 пасат3 корадо. и после е спрян...
има шанс да се разбере какво му е, но определено няма да стане онлайн...
ако искаш-поразтърси се-помня че подробно описвах някъде, някога как се прави диагностиката на точно тия АБС...

Потребителски аватар
angelov.id
Автомобил: turan
Двигател: dizel 2007

Мнениеот angelov.id » Съб 01 авг 2009 9:39

bizona777 написа:говорим за Pаssat комби 91год. проблема е следния с ABS-са значи когато навън е около 35-градуса и колата я карам в градски условия лампата на ABS-са ми светва и нямам спирачки като инстине всичко е наред.Това ми го направи 2-пъти за 1-месец досега проблем не ми е давало.Не се сещам от къде може да идва този проблем ако на някой му се е случвало да пише.Благодаря :bowdown :beer

Колега при мен е точно обратноно. Когато е студена колата ми светва лампата на абс като се постопли угасям я и пак паля и лампата угасва :shock :shock :shock спирачното масло съм сменил предни датчици също сега ми казаха ,че може да е от някои кабел който при нагряване да правивръзка, и аз незнам какво да правя.

Потребителски аватар
bizona777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bizona777 » Съб 01 авг 2009 10:49

кирилицата?

Потребителски аватар
bizona777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bizona777 » Съб 01 авг 2009 16:24

Мислиш ли ,че може да е от самото масло ако е старо и при загриаване да става много рядко и да си губи вискозитета :talk:

Потребителски аватар
angelov.id
Автомобил: turan
Двигател: dizel 2007

Мнениеот angelov.id » Вто 04 авг 2009 11:11

bizona777 написа:Мислиш ли ,че може да е от самото масло ако е старо и при загриаване да става много рядко и да си губи вискозитета :talk:

Не знам дали маслото влияе на тези аномалии. Аз моето масло съм го сменил преди половин година но тогава имах проблем с датчика на предно дясно колело, и тогава си помислих ,че може да е от маслото но си прави номерца сутрин когато е студен двигателя

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 04 авг 2009 22:16

angelov.id написа:
bizona777 написа:Мислиш ли ,че може да е от самото масло ако е старо и при загриаване да става много рядко и да си губи вискозитета :talk:

Не знам дали маслото влияе на тези аномалии.

Там е работата, че това не е точно 'масло' в общоприетия смисъл на думата.
Да, има и някакви мазилни свойства, но те не са основното, което се търси от една спирачна течност.
Основното са 2 неща:
-Да не се свива (разширява)
-Да издържа на огромен температурен интервал, без да променя свойствата си.
Проблема на всички спирачни течности е, че са силно хигроскопични. Това ще рече, че поемат влагата от въздуха и тя се разтваря в течноста.
Както можете да се досетите- водата не отговаря на второто важно условие- при 0* замръзва, а при над 100 се превръща в пара.
При интензивно спиране цялата спирачна система силно се нагрява. Изключение не прави и течноста.
Отделно, при ABS Teves, който се монтира на нашите коли (имам предвид моята и на Бизона) налягането се осъществява от хидравлична помпа. Тя си върти, течноста си се бълбъничка и съответно- загрява.
Не й е никакъв проблем да вдигне 100*.
От тук нататък- постинга ми, който Ваското1 е цитирал.
А на конкретния въпрос: Да! Ако е стара течноста мизериите са ти гарантирани. Освен тях предричам разложени гумени съединения и уплътнения.
Навременната смяна на спирачната течност не е добро пожелание, а необходимост :idea:

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Вто 04 авг 2009 22:25

Радо, само едно уточнение: тя за това е силно хигроскопична - ако има влага в системата да я обере, за да не допусне корозия. Но всичко си има някакви граници и спирачната течност не може да поема до безкрайност. А и всяка капка малко по малко влошава качеството и. За това по книгите пише - смяна на две години за DOT3 и DOT4. За DOT5/5.1 не съм срещал...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 04 авг 2009 22:40

Точно! :да: Но имено абсорбираната влага често е причината за проблема на колегата.

И излиза, че трябваше да се появи тази тема, за да намеря най-сетне една друга, дето знаех, че я има, но все не я търсих сериозно.
Това ще даде информация за какво иде реч:
viewtopic.php?f=17&t=130115&start=0&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Вто 04 авг 2009 22:46

Еее, време беше, наистина! Доста добре са описани и въпреки, че доста съм чел за спир. течност, има бая неща, които не знаех! :да:

Потребителски аватар
bizona777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bizona777 » Пет 07 авг 2009 6:57

Изказвам големи благодарности на колегата радотом за изчерпателните изказвания и по неговите думи аз вече да си вадя изводи и да следвам нещата по логичен път БЛАГОДАРЯ ВИ КОЛЕГИ :beer :applause: :да:

Потребителски аватар
bizona777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bizona777 » Пет 07 авг 2009 7:02

Изказвам големи благодарности на колегата радотом за изчерпателните изказвания и по неговите думи аз вече да си вадя изводи и да следвам нещата по логичен път БЛАГОДАРЯ ВИ КОЛЕГИ :beer :applause: :да:

Върни се в “Passat”