малко съвети за нов собственик на б5
малко съвети за нов собственик на б5
привет,ето и аз съм горд собственик на пасат б5
нуждая се от малко съвети,питането ми е,на колко километра се сменят ремъци и ролки,над ремъка има стикерче с километри 118523 ,според мен тогава са ги сменили,а сега колата е на 160000,купих я преди 3 седмици,нов внос от италия.посъветвайте те какво да правя,да сменям ли или си има определени километри,или да го закарам на сервиз и те ще ми кажат:)пасата е от 98,бензин,турбо,150 коня:)благодаря на всички отзовали се:)

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: малко съвети за нов собственик на б5
Сами, първо- добре дошъл!
Второ- ако държиш да останеш горд собственик на каквото и да е движимо имущество- смени му ремъците... вчера!
Когато ТИ си лепнеш някъде някаква табела- тогава ще я гледаш
Същото се отнася и за маслото, което... по какво на бас, че ще се окаже оригиналното
(демек- това, с което колата е излезнала от завода-производител!)

Второ- ако държиш да останеш горд собственик на каквото и да е движимо имущество- смени му ремъците... вчера!
Когато ТИ си лепнеш някъде някаква табела- тогава ще я гледаш

Същото се отнася и за маслото, което... по какво на бас, че ще се окаже оригиналното

Колега смени си всичко за да си сигурен че няма да те боли главата после-като започнеш масло филтри ремъци ролка.После вече според зависи аз моито масло го сменям на 8 хил. ремъка с ролката карам горе долу с едни и същи някъде 10 хил и си ги сменям после
Бягаи при маисторчетата и лек път 

- gubaku
- Автомобил:
- Двигател:
Ееееее, колега, стига бе! 10000 и сменяш ремък с ролки??? Мисля, че това упражнение е повече от излишно.
Иначе относно колегата САМИ и моя съвет е да си смениш всичко. Не разчитай на тая лепенка. Моя пасат е 2003г., купихме го 2006. На двугателя имах лепенка за ремъка "changed 112000km" а пасата беше на 105000
Нали се сещаш - ремъка бил сменен на 112000км, а пък аз колата я купувам на 105000км. Така че сменяй всичко щото никога не се знае колко са ти въртяли километража и как точно искат да ти мажат очите. Ако я беше купил от България и предния собственик (българин) да ти каже "баце сменял съм ремъците еди си кога, в еди си кой сервиз, ето ти фактура с дата и сума" тогава няма смисъл наистина да се набутваш, но само заради един стикер - не рискувай
Иначе относно колегата САМИ и моя съвет е да си смениш всичко. Не разчитай на тая лепенка. Моя пасат е 2003г., купихме го 2006. На двугателя имах лепенка за ремъка "changed 112000km" а пасата беше на 105000

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
И аз да подкрепя всички мнения за смяна на ремъците, то просто не подлежи на коментар. Аз като си търсех колата си знаех, че като се купи трябва да се предвидят и тези разходи поради простата причина, че било то предишен собственик, търговец мошенник и т.н. Така знам че каквото е било необходимо от мен да се свърши съм го свършил, а за останалото божа работа.
Късмет и много безаварийни километри!
Късмет и много безаварийни километри!
-
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: bmp
и все пак принципно какво пише във ваще книги
от 60 хил до 100 хил.
вярно или не
от 60 хил до 100 хил.
вярно или не
- ArturDent