веднага да кажа, че по въпроса ползвах търсачката, но не открих точно отговор на моя въпрос. Колата е Пасат '95, АЕК мотор

От два месеца се наложи да махна газовата. Бензиновата система бе възстановена на 100% и между нас казано все едно карам друга кола

Свещи, клапани, зацепване на ангренажен ремък - това пише в търсачката. Ако е на газ за свещите донякъде съм съгласен, но на бензин каква връзка има с гърменето в ауспуха? Неплътно лягащ клапан. Този вариант ми се струва най-вероятен, но има една малка подробност. Преди три месеца свалях главата да сменя гумички (оказа се че няма нужда, но както и да е). Та тогава майстора ми смени и водачите на клапаните и съответно всичко пришлайфа. Гърмежа си го имаше преди и след работата по главата т.е. кофти лежащ клапан е малко вероятен вариант.
Все още не съм проверявал ангренажа, ще го направя тия дни, но си мисля, че ако не е зацепен правилно би трябвало да има негативно отражение в динамиката на колата, а тя върви екстра (за този двигател

Това е цялата история. Сега моля за вашите съвети, какво да правя от тук нататък?