Проблем със спирачките

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Ivich
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем със спирачките

Мнениеот Ivich » Вто 21 мар 2006 19:28

Колеги имам следният проблем.
Когато спирам педалът ми потъва и след 2-3 напомпвания спирам, а когато съм спрял на стръмно и държа натиснати спирачки усещам пак постепенно потъване на педала докато стигне до долу и спирачките вече не държат колата. Тази събота обезвъздушавах, но буквално в неделя отново се появи същият проблем :hmmmm Започвам да си мисля, че гумичките на спирачната помпа са за смяна (не съм с ABS).
Дайте съвет какво да правя, докато не съм се претрепал някъде из софийските улици :drive
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Вто 21 мар 2006 19:36

ами единия вариант е да имаш теч някъде по системата, губиш ли спирачна течност
ако нямаш теч 99% процента е спирачната помпа, препоръчително е да се смени цялата, не само уплътнението, аз тази или другата седмица също ще правя това упражнение така че ако някой от колегите знае колко струва туй удоволствие да каже :).

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Сря 22 мар 2006 11:37

Ами ако отникъде не капе течност (вкл. не се маже по барабани, накладки и др.) - помпа. Но започни с най-вероятното и най-евтиното... маншони на цилиндърчета, маркучи и т.н.

При мен също беше нещо подобном но след като изпосмених половината система (вкл. и помпа) се оказа, че е кантара за усилието върху задните колела.

Успех

Потребителски аватар
Ivich
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivich » Сря 22 мар 2006 19:42

Благодаря за мненията. Тази събота ще я разколачвам пък да видим какво ще излезе :roll:

hristotihov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristotihov » Чет 23 мар 2006 12:07

Със сигурност са гумичките на помпата. Лошото е че трябва да ти я свалят в сервиз и да я занесеш в работилница за ремонт на подобни помпи. Ако си в София препоръчвам едни специализирани майстори на ул. "Антим 1-ви", тя е успоредна на бул. Хр. Ботев и пряка на "цар Симеон", има табела "Ремонт на спирачни системи". До тях в съседният блок има един майстор Тошо :-), който сваля въпросните помпи срещу сумата от 15 лв. Друго предимство е ако се окаже че трябва да купиш изцяло нова помпа си на ул. "Симеон" и може да си вземеш украинска алуминиева помпа - менте за 30-40 лв. Аз това упражнение съм го правил 3 пъти за двете помпи на съединитела и тази на спирачките. В събота и неделя не работят, а през седмицата до 18 часа. Успех

autovenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autovenci » Чет 23 мар 2006 13:38

Една спирачна помпа струва м/у 62-3 до 70 лв в зависимост от кубатура на двигател.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 23 мар 2006 15:21

Отивай да сменяш спирачна помпа и течност... течността горе долу към 10-15 лева, помпата, мисля, че беше към 20-30 лева за пасат 1.8 Mi, но не съм сигурен. Отиваш при Бат Васко, той ще ти каже какво трябва да се сменя. Преди 2-3 месеца имах точно същия проблем. Едно към едно с твоя... помпаш три, четири пъти, за да спреш, щото като натискаш постепенно и потъва педала и няма спиране ;)

Потребителски аватар
xaxobgcc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxobgcc » Пон 27 мар 2006 20:46

При мен също беше нещо подобном но след като изпосмених половината система (вкл. и помпа) се оказа, че е кантара за усилието върху задните колела.

А някой знае ли колко струва този кантар защото в един сервиз ми казаха че моя не работил и искаха да го махат без да слагат нов. Казаха че не бил нужен.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 28 мар 2006 9:00

Преди пет години струваше над 100лв. Обаче беше труден за намиране-не е вървежна част. В Юнитрейд го нямаха в наличност отделно беше майка си и баща си. В Ауто плюс ми изровиха един единствен от някой склад на посочената цена.

autovenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autovenci » Вто 28 мар 2006 11:01

Кантара в магазин Ауто Хит струва 87 лева .

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Вто 28 мар 2006 15:15

Хм! А защо тогава, като търсех нов за моя пасат в Ауто+ ми го предложиха на 250 или 370 (мисля, че това бяха точните числа) в зависимост от производителя..., а един майстор ми го намери на старо за 100 лева?
... става въпрос за преди месец - месец и половина

Bary
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bary » Вто 28 мар 2006 19:18

Абе хора казваите от по рано 4е кантара е толкова скъп.миналата седмица сменях тампони на купето и въпросният кантар го свалях с дрелката и ъгло6лаифа :maaad: а и колко 4ука изяде :lol:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 29 мар 2006 9:04

Oleg_Yanev написа:Хм! А защо тогава, като търсех нов за моя пасат в Ауто+ ми го предложиха на 250 или 370 (мисля, че това бяха точните числа) в зависимост от производителя..., а един майстор ми го намери на старо за 100 лева?
... става въпрос за преди месец - месец и половина

Значи тази цена беше преди пет години. Тогава частите бяха по-скъпи нямам идея защо сега е по скъпо.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 29 мар 2006 10:06

Абе кви кантари бе братче, вземай три шишета спирачна течност и една нова помпа и отивай някъде да ти ги сменят или ти ако можеш сам. После се занимавай с кантар за задните спирачки... оправи си предните първо, че аз щях да се утрепя така точно с тея потъващи спирачки... не е шега работа. Не го занимавайте човека с кантари. Това после ще го оправя, ако има нужда ;)

autovenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autovenci » Сря 29 мар 2006 11:20

Купуваш 2бр. задни спирачни мьркучета за Голф2 и изолираш кантара срещу сумата от 15лв.

Върни се в “Passat”