Смяна на съединител на Пасат Б4 синхро

Техническа и сервизна информация за Passat
Gecallica
Автомобил:
Двигател:

Смяна на съединител на Пасат Б4 синхро

Мнениеот Gecallica » Чет 09 апр 2009 21:08

Колеги, хванал съм се да сменям съединителя на един Пасат Б4 2.0 синхро. Използвах търсачката, но не открих това, което ме интересува. Да уточня, че за първи път се хващам със синхро. След като разглобих периферията, реших, че кутията трябва да излезне без раздатката. Да ама не, раздатката не може да се отдели от кутията. Това ли е начина, или трябва да се маха кардан и т.н. да слиза кутията с раздатката?

Ако някой знае за кво става дума ...? :beer

Потребителски аватар
chungata
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на съединител на Пасат Б4 синхро

Мнениеот chungata » Сря 05 авг 2009 15:49

Колеги и аз съм със синхро б4 2.0 . И моят съединител е тръгнал към смяна , та искам да питам дали за синхрото е различен съединителя и и ако не каква марка препоръчвате. И да не спамя допълнително да питам дали и голфови накладки стават за пасата? Благодаря предварително. :)

Потребителски аватар
chungata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chungata » Чет 06 авг 2009 7:55

Колеги, моля помагайте, че не съм въобще в час и няма към кой да се обърна за помощ, а не искам да ставам балъка на нечий магазин за части :talk:

angel1250p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1250p » Чет 06 авг 2009 11:28

Скоростната кутия на синхрото се сваля след като свалиш раздатката.Мисля,че и кардана пречеше.На раздатката трябва да има един фланец за които се държи полуоската със шесте си болта.Вътре във фланеца трябва да има дупка,а доста навътре в дупката има един болт профила на главата е лимбус 6.Развива се с малка тресчотка и доста удължения.Фланеца се избива с чук и се вади до някъде,после пак леко с чука по раздатката докато одлепи и двете се вадят на едно.Има и друг вариант.Фланеца да е без болт тогава същия се избива и същата операция.Съединителите на синхро моделите почти на 100 процента съм сигурен че са малко по голям диаметър от на стандарния модел.ако има нещо неясно питаите.

Потребителски аватар
chungata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chungata » Пет 07 авг 2009 12:25

Ами неясно ми е дали това, че съединителят е по голям диаметър, и че явно се сменя по трудно оскъпява с много нещата, и ако да с колко??

Върни се в “Passat”