Внимавайте - много камери по Е-79

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Re: Внимавайте - много камери по Е-79

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пет 31 юли 2009 22:21

значи :director още не са в действие :banana

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 05 авг 2009 7:29

Мда това интервю ми подесйтва доста успокояващо иначе все за 2 ходения до морето щях вече да се гледам усмихнат.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 05 авг 2009 18:58

тази до Шел Благоевград е отскоро с боядисани стъкла хахаххаха

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Чет 13 авг 2009 7:23

Страхоооо, това на връщане към благоевград ли а?
Шофьори са намазали с боя видеокамерата до бензиностанция “Шел”, за да не ги засече, и хвърчат с бясна скорост при ограничение 60 км

11 август 2009 5 коментара 938 прочита

За вандалски акт по отношение на камерите за видеонаблюдение на пътя в Благоевград информира семейство Николови от София, в писмо до редакцията те казват:
Наскоро пътувахме през Благоевград за София и останахме неприятно изненадани, когато видяхме вандалска постъпка на недобросъвестен гражданин - някой беше намазал с блажна боя стъклото на камерата за видеонаблюдение на пътя, поставена пред бензиностанция “Шел”. Полицейското наблюдение явно много е стряскало шофьорите, които “обичат” да се филмират като участници в рали състезания и нарушавайки закона, да вдигат адреналина си. В този участък от пътя ограничението на скоростта е 60 км и именно наличието на видеокамера принуждаваше шофьорите да спазват закона. Страхът, че ще трябва да се бръкнат в джоба и да платят глоба за превишена скорост и да им бъдат отнети контролни точки от КАТ, най-вероятно е причината за вандалски акт.
Репортер на “Струма” се свърза със заместник-директора на ОДП - Благоевград, шефа на Охранителна полиция Любен Милев, за да коментира сигнала на семейство Николови. Ето какво заяви полицейският шеф:
Благодаря ви за информацията, но смятам, че семейството е трябвало да информира първо нас, за да вземем спешни мерки. Вярно е, че камерите стряскат шофьорите, до момента те се включват периодично в момент на засилен трафик, в момента работят две камери, предстои поставянето на още 5. Проблемът с камерата при “Шел” ще бъде отстранен незабавно. Факт е, че ние искаме да упражняваме контрол по пътищата и да намалим произшествията, но виждате, че се случват неща, които просто не искам да коментирам...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 13 авг 2009 7:35

А друг е въпроса за чий там има ограничение от 60км/ч ...
Аман от бензиностанции на пътя заради които има такива безмислени ограничения :screwy

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Чет 13 авг 2009 18:51

Васе, една уман глава се иказа, че било видиш ли смъртоносна отсечка от републиканската мрежа. :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Чет 13 авг 2009 19:19

Ако всички монтирани камери работят постоянно ще е истински мор да караш - сигурно всеки ще има по 2 глоби на месец поне. Но по ред причини изглежда в повечето случаи не работят (или не ги гледат).

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 14 авг 2009 20:19

Добре де...ако няма таблека,че се извършва видеоконтрол акта е незаконен...колкото искат да сложат.А ако има табелка - караме си в ограничение и няма грижи.Иначе и аз преди акто ходех 100 пъти месечно до Банско се нагледах на малоумни ограничения на скоростта по този път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 авг 2009 20:30

Какво значи малоумни ограничения колеги? Значи за да има ограничение преди тази бензиностанция 60км/ч значи предупреждава пътуващите да намалят скороста за да може излизащите от бензиностанцията да се вклучат спокойно в движението! Я си представи да няма това ограничение и да си пердашиш със 120км/ч и да чакаш на бензиностанцията да излезеш? Бая трабвя да стъпнеш педала на гъзта да развиеш поне 100 км/ч за да може да се вклучиш в движението, за да не пречиш на останалите! Та не си мислете че ограниченията са сложени за красота като маркировките по пътищата, Не си мислете че ви критикувам и че аз се правя на голям шофьор! ПРОСТО ме е яд че има много КАРАЧИ в нашата мила държава и от там страдат такива като нас! Та видите ли ограничение нищо не ви пречи да ОТПУСНЕТЕ газ-та не да натискате спирачката ! И нещата се оправят!
п,п Онзи ден когато излизах от гр.Сандански посока кулата... има ограничение 60 км/ч чакам 5 минути да изляза и гледам отгоре дясно до бензиностанция ОМВ един тир и си викам ще нафляза да се вклуча в движението, да АМА Не.. тоя с тира ме отве като куцо пиле домат, изпревари ме с клаксони и сфетлини :screwy погледнах си километража коато ме изпревари 70км/ч ? Е той е карал със 100км/ч ? Това нормално ли е? Представете си да няма ограничение там :banghead:
п,п Това е лично мое мнение не го налагам :drinking:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 14 авг 2009 21:17

По широкия свят не се слагат бензиностанции току така. Другото е че в Европа имат пътища, а на пътищата ускоряващи ленти и т.н.
Мисля че темата се отклони. Добре е модовете да разчистят.

Последна промяна от Andonov на Съб 15 авг 2009 12:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 15 авг 2009 9:14

Andonov написа:По широкия свят не се слагат бензиностанций току така. Другото е че в Европа имат пътища, а на пътищата ускоряващи ленти и т.н.
А, кажи му го, щото той явно само тук си кара, а не е ходил по широкия свят.
На околовръстен път където нормално трябва да се кара с 90км/ч да има пешеходна пътека :screwy :screwy :screwy и естествено ограничение от 40км/ч (визирам Дупница)!!!
Няма една нормална държава, в която да съм го видял това. Хората правят подлези, надлези за улеснение както за пешеходци, така и за шофьори...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 15 авг 2009 21:00

vasstop написа:
Andonov написа:По широкия свят не се слагат бензиностанций току така. Другото е че в Европа имат пътища, а на пътищата ускоряващи ленти и т.н.
А, кажи му го, щото той явно само тук си кара, а не е ходил по широкия свят.
На околовръстен път където нормално трябва да се кара с 90км/ч да има пешеходна пътека :screwy :screwy :screwy и естествено ограничение от 40км/ч (визирам Дупница)!!!
Няма една нормална държава, в която да съм го видял това. Хората правят подлези, надлези за улеснение както за пешеходци, така и за шофьори...

Точно това имах в предвид и аз....тези малоумни ограничения и знаци и т.н.
И като излизаш от бензиностанцията можеш да се възползваш от ускорителната лента и да си влезеш спокойно в средна с поне 80-90км/час ако разбира се не сменяш предавка на 2500 оборота а решиш да разбереш как върви колата на 4000 примерно..поврявай ми може.Точно на Шел-а на Благоевград съм пробвал - Пасат-а пълен прави 80 до края на ускорителната лента....съответно си влизам без абсолютно никакъв проблем в лентата....разбира се ако не се излетя направо в лява...което е доста голямо малоумие дори знака да е 40км/час.
Малоумни знаци колкото искаш...не само по този път а по принцип.Явно скоро не си попадал на преносимо 40,което се поставя на някакво място и 300м след него патрул с радар....е аз съм ги виждал как си го взимат после и си отиват...това не е ли малоумен знак и малоумно ограничение? :screwy

Потребителски аватар
.:AEK:.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот .:AEK:. » Нед 16 авг 2009 13:19

Аз съм от Ботевград на 4 - 5км от с.Скравена, където сложиха гореспоменатата камера при ресторант Олимп. Ако днес работеше само мен ме изпревариха 5 коли като карах със скороста която е ограничението, а именно 40. Тя засича по посока Враца - Ботевград, но също внимавайте и ако пътувате в обратната посока там ограничинието е 50 и всеки ден стои Астрата с радара в края на моста и я забелязваш чак когато ти размахат слънчогледа. Иначе съм ЗА тези камери но да не са толкова базсмислени ограниченията :screwy .
IceHeart написа:тоя с тира ме отве като куцо пиле домат, погледнах си километража коато ме изпревари 70км/ч ? Е той е карал със 100км/ч ?

..тия с тировете карат като линейки газ и нагоре и надолу

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 16 авг 2009 14:32

.:AEK:. написа:Иначе съм ЗА тези камери но да не са толкова базсмислени ограниченията

Спрямо камерите имам 2 забележки да ги речем:
- За съжаление пак ще се намери начин на "наши хора" да им се разминават наказанията без много да се разчува, а това силно обезсмисля контрола;
- Трябва да има някакви предпазни правила при повторно нарушение преди да си уведомен за първото. Не мисля че е много справедливо в рамките на 1 месец да минеш покрай 3-4 камери с 20-30км/ч отгоре и в един момент да ти се изсипят 3 акта примерно. Ако целта на глобите е "превъзпитаване" и човек да си вземе поука, то би трябвало да усетиш санкцията и да имаш шанс да се попаравиш, а не да ти се натрупват санкциите и да ги получиш накуп - съответно с вероятност направо да ти вземат книжката поради изчерпване на точките или да ти сервират сборна глоба от 500-600лв.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 14 сеп 2009 23:36

камерата в Благоевград работи.. не знам коя.. но ме уведомиха, че работи ;)
пишеше в района на Благоевград..
Отчитайки, че другите са към Кюстендилско..

НЕправилни изпреварвания не съм правил.. но си беше юнашко каране.. около 8-9 часа сабахлем.. ;)

И умната ;)

Върни се в “Пътеводител”