Километраж Голф 2-от два един

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Re: Километраж Голф 2-от два един

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 04 юли 2009 18:22

:oops: :oops: и последно какво табло трябва да търся :) :oops:

momchil.beshkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momchil.beshkov » Сря 05 авг 2009 19:08

Здравейте! Стигнал съм с разглобяването до тук. Някои знае ли как да премахна пружинката и месинговата втулка обозначени с червена стрелка, за да стигна до забчатото колелце посочено със синя стрелка, което трябва да залепя за остта му. Благодаря предварително.
IMG_0345.jpg

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 06 авг 2009 20:00

Ами аз я махах с минусова отвертка, малка, от тези часовникарските. Но трябва много внимателската, защото пружинката може да се изкриви (вече ми се случи един път). Напъваш отдолу и се молиш да излезе по-лесно, голяма мъка е между другото... :banghead:

Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Мнениеот Лъвчо » Пон 10 авг 2009 18:21

_NqKoI_ написа::oops: :oops: и последно какво табло трябва да търся :) :oops:

sa6i4 написа:Колеги,тъй като си взех табло с оборотомер за Голфарата,но е с VDO 950,а моята е с 935 и мисля,че ще дава доста отклонение в показанията идеята ми е да ги разглобя двете табла и в това с оборотомера да пробвам да внедря моят километраж.Някой правил ли е подобно нещо и имате ли представа дали е постижимо?
Имам един приятел,който на Рейсъра си сложи оборотомер от Кадет в таблото си,но при Голфа не знам дали ще стане...

viewtopic.php?f=45&t=156847
Това табло е преправено точно както колегите казаха в по горните си постове.Просто вадиш скоростомера до 220км. и слагаш другия който е до 200км. за да отчита правилно скороста. :beer

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Сря 07 юли 2010 17:00

Здравейте колеги !

имам СПЕШНА нужда от помощ!

става дума за това че се повреди оборотомера на един приятел.Неговия е с 2 букси и в самия оборотомер влизат 4 крачета с буксичка (+ ZA - ZC )само това е за самия оборотомер.Искам да сменя само тази част с оборотомера а другото да си остане същото,но след дълго обикляне намерих километражи само с 1 букса.Като цяло пластмасите зад оборотомера са същите и ще пасне на мястото на стария,но вместо тази буксичка с 4 пинчета,в горния край на оборотомера "мушамата" има 7-8 пресовани като малки нитчета връзки към самия оборотомер :( а мястото където стария има букса,на тоя е запушено и няма нищо.Кажете как ще стане от 2та да направя един работещ нормално.

Благодаря ви много предварително!

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Чет 08 юли 2010 14:47

:?

зиги
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот зиги » Пон 01 окт 2012 12:49

Здравейте. Въпросът ми е в това, че ми попадна дизелово табло и реших да сложа оборотомера на моето табло. Но се оказа, че се разминават в работата/поради това че моят е бензин/. Мога ли да го накарам да показва както трябва макар и до 5000 об/мин.

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Вто 02 окт 2012 19:20

Няма как да стане търси табло с оборотомер от бензин

зиги
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот зиги » Сря 03 окт 2012 9:27

ОК. Съгласявам се, но все пак си мисля, че евентоално има вариант.Понеже и сега си показва,но до 700об/мин. Мисля да му махна интеграла който е на пистата отзад и да пробвам кво ще стане/едно голямо нищо ПРЕДПОЛАГАМ/. А в крайна сметка принципа на работа не е ли един и същ? Просто единият е закачен към бубината, а другия към динамото/май/.

Върни се в “Направи си сам!”