Голф 4 1.6СР много проблеми
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Re: Голф 4 1.6СР много проблеми
Това с първата скорост не трябва да е така, при мен си влиза поне с 10 км/ч, камо ли при 2-3-5. Мисля че е бил при кофти майстор за гумички, а и с тях се сменят и сегментите, да направи това първо.
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги разгледахме скоростната кутия с един пич, който уж има някакви познания и той даде мнение че щангата на 1,3,5-та е отишла назад, понеже последно време моя човек каза че и 3-та влиза но с някакво прехъркване. Погледнахме за луфтове има някакви но са незначитени, освен това издърпахме малко от маслото на скоростната и въпреки че е сравнитено ново се забелязват финни метални стърготини в него, и според въпросния пич е възможно да има проблеми със синхронизаторите, може би били износени. Дайте някакъв съвет как да процедираме, подлежат ли тези повреди на домашна поправка само да се купят части евентуално и да се турсят решения в гаража на канала, че няма пари колата да ходи на майстор. Мерсаж 
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Оле каква е тази кола
За съжаление не мога да помогна с друго освен да кажа, че и при мен 1ва влиза без проблеми и в движение (е - не съм го пробвал при 100 км/ч).
Единствения проблем в това отношение, който имам аз е че при жегите и когато колата загрее мн трудно/мудно се движи лоста и понякога първа влиза трудно, но това се оказа масов проблем при Г4.
На колко км е тази кола ако въобще са известни ??
За съжаление не мога да помогна с друго освен да кажа, че и при мен 1ва влиза без проблеми и в движение (е - не съм го пробвал при 100 км/ч).
Единствения проблем в това отношение, който имам аз е че при жегите и когато колата загрее мн трудно/мудно се движи лоста и понякога първа влиза трудно, но това се оказа масов проблем при Г4.
На колко км е тази кола ако въобще са известни ??
- abit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Haralampi написа:Единствения проблем в това отношение, който имам аз е че при жегите и когато колата загрее мн трудно/мудно се движи лоста и понякога първа влиза трудно, но това се оказа масов проблем при Г4.
Този мит се отхвърля... моята е почти на 11 години, жегите тука в момента на сянка минават 43градуса, колата е черна на цвят и седи по 8-9 часа на ден под слънцето... Отварям по 4-5 см. стъклата за да не заври всичко вътре...! Единствения проблем е : Че е невъзможно да потеглиш ако не оставиш 4-5 мин. климатика да работи, преди още да хванеш волана...
Не-знам какво друго можеш да имаш в предвид под загряване.
Така,че проблема не е масов!
- Haralampi
Под масов разбирам такъв засягащ голяма част от тези автомобили, но далеч не всички. Вероятно си и с друга скоростна кутия щом ти е 98-ма, а аз не съм и с SR. А и проблема далеч не е ежедневен - проявява се да кажем веднъж в месеца лятно време при по продължително каране в жега. Има няколко теми по върпоса както в този, така и в други форуми, вкл и немския
Затова го определих и като масов 
Но далеч не е притеснителен - просто затруднява понякога смяната на скорости, но както казах не е ежедневие - ето за това става въпрос в комбинация с трудно влизане на 1ва понякога:
http://www.youtube.com/watch?v=ky6KyhaVUPU&NR=1
Някой казват, че след смяна на маслото на скоростната се подобрявало или дори поизчезвал... но други казват че и това не е помогнало...
Но далеч не е притеснителен - просто затруднява понякога смяната на скорости, но както казах не е ежедневие - ето за това става въпрос в комбинация с трудно влизане на 1ва понякога:
http://www.youtube.com/watch?v=ky6KyhaVUPU&NR=1
Някой казват, че след смяна на маслото на скоростната се подобрявало или дори поизчезвал... но други казват че и това не е помогнало...
- LUDsAUDI
- Автомобил:
- Двигател:
Колата е на 270 000км дали са реални нз, но на външен вид изглежда по запазена от тия в авто къщите дето са на по "120 000". Проблема със скоростната кутия са появи 1 седмица след закупуването на колата, след това е сменял масло обаче дори са е влошило положението. Иначе със загрявания и тем подобни няма никакви проблеми седи закована на 90-92С и на извънградско на 85С с или без клима 
- Haralampi
LUDsAUDI написа:Колата е на 270 000км дали са реални нз, но на външен вид изглежда по запазена от тия в авто къщите дето са на по "120 000". Проблема със скоростната кутия са появи 1 седмица след закупуването на колата, след това е сменял масло обаче дори са е влошило положението. Иначе със загрявания и тем подобни няма никакви проблеми седи закована на 90-92С и на извънградско на 85С с или без клима
270 000
А това, че е по-запазена от тия по авто-къщите, е щото и там са поне на 250 000, иначе нямаше да ги дават по 2 за левче
Иначе за температурата - нормално би трябвало да кове на 90 независимо от градско/извънградско, но това като гледам е най-малкия и проблем...
- voi_skayt
- Автомобил:
- Двигател:
Е вие направо ме разбихте що не си карах двойката
Купих 4ката преди месец за 7700 а после:
1. аларма 100лв
2.ремък ,масло ,перка на климатика,фреон - около 500
3. газов инжекцион 1200
4.смяна на скоростна кутия 1200
5. регистрация,каско, гражданска и направо затънах фалит
Като чета колко още проблеми има ми се изправя косата но както е казал народа
Купих 4ката преди месец за 7700 а после:1. аларма 100лв
2.ремък ,масло ,перка на климатика,фреон - около 500
3. газов инжекцион 1200
4.смяна на скоростна кутия 1200
5. регистрация,каско, гражданска и направо затънах фалит
Като чета колко още проблеми има ми се изправя косата но както е казал народа

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
voi_skayt написа:Е вие направо ме разбихте що не си карах двойката![]()
Всеки е минал по този път в една или друга степен, купуваме стари коли. А и хората се изхвърлят, дават си всички пари за колата и после става зле. В крайна сметка това е просто превозно средство, а Г4 дори и пичеловка не бих я нарекъл, да не говорим как вози. Поне е красива на външен вид.
voi_skayt написа:2.ремък ,масло ,перка на климатика,фреон - около 500
Преди месец за перка, допълване на фреон и масло ми взеха 250лв. Тези 500 много ми се виждат...
-
jimmy freiburg
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги.В продължение на 4месеца имах Голф 4,1.6SR.От колата бях много доволен,направо ме боли,че я дадох за 6500лв.Беше на около 130000км,внос от Германия от 1ви собственик.
По колата съм правил следните неща.
Пълно обслужване-550лв с водната помпа
Подмяна на машинката за централното-220 лв с труда
Ремонт стартер-100лв
Търсене и спиране на теч на антифриз-120 лв
Нов дросел-370 лв
За годините на автомобила е съвсем нормално да се правят ремонти.
Разхода ми беше 6.3 до 6.5 смесен цикъл с постоянно вкл. климатик.
Така че си оправи машината и си я карай.
Не се знае дали другата няма да е още по-зле.
По колата съм правил следните неща.
Пълно обслужване-550лв с водната помпа
Подмяна на машинката за централното-220 лв с труда
Ремонт стартер-100лв
Търсене и спиране на теч на антифриз-120 лв
Нов дросел-370 лв
За годините на автомобила е съвсем нормално да се правят ремонти.
Разхода ми беше 6.3 до 6.5 смесен цикъл с постоянно вкл. климатик.
Така че си оправи машината и си я карай.
Не се знае дали другата няма да е още по-зле.
- bucata88
- Автомобил:
- Двигател:
Ужас с тоя голф колега.И аз брах ядове с предишната ми кола, и имах подобни проблеми.Харченето на масло особенно в такива количества, ми говори ,за отваряне на двигателя, и основен ремонт,тая коля е прегрявана и то доста.Щом пуши и черно, особенно ако има един специфичен мирис на изгорелите газове, ще трябва да се отваря.Като отвориш капачката на маслото петите отгоре надрани ли са?А това със скоростите ми е едно кам едно с тоя голф, перво 1ва нещеше да влиза , на бавна скорост, помпал съм по няколко пъти саединителя за да влезне на трета хрупаше, докато напълно не отказа и почна да плуе 3та.И съответно искаше и нова скоростна и
Ужас едвам сам се отървал от тая кола, това е варянта да я маха преди да е рухнала напълно и аз се да я правя да я правя и дигнах раце на края.От 3 месеца имам голфа никав проблем освен че иска нафта и масло, ма го зех с майстора до мене 2 дена нема мардене от автокащите.Просто кола на старо след като съм изпатил и аз, не се копува прибързано.Като гледам колегите кви разходи са описали лошо ми става де жаву получавам.Успех с колата и наистина по добре да я маха! 
Ужас едвам сам се отървал от тая кола, това е варянта да я маха преди да е рухнала напълно и аз се да я правя да я правя и дигнах раце на края.От 3 месеца имам голфа никав проблем освен че иска нафта и масло, ма го зех с майстора до мене 2 дена нема мардене от автокащите.Просто кола на старо след като съм изпатил и аз, не се копува прибързано.Като гледам колегите кви разходи са описали лошо ми става де жаву получавам.Успех с колата и наистина по добре да я маха! - hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
СПАММММ:разхода 6.3-6.5 няма как да го докараш ама айде.А извънградско сигурно ти пада до 4 нали!!!!!!
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
hitman0013 написа:СПАММММ:разхода 6.3-6.5 няма как да го докараш ама айде.А извънградско сигурно ти пада до 4 нали!!!!!!
Не си разбрал, той за масло говори
LUDsAUDI написа: 2.Когато колата е в движение не може да се включи на първа скорост, дори и при пълзене 3-4км/ч първа не влиза.Когато оба4е си спреш и тръгнеш от място няма никакви проблеми.Провах да тръгна на 2-ра и да върна 1-ва отново не влиза.Преди 2 месеца беше сменяно маслото на скоростната кутия ако има някакво значение. Иначе всички скорости влизат без грешка, като у дома си
И при мен не може да влезе на първа в движение, трябва наистина съвсем бавно да върви, за да влезе леко лоста. Довечера ще пробвам с каква скорост/обороти върви колата, за да може безпроблемно да сваля предавката и ще ти пиша.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
кво не съм разбрал-смесен цикъл с включен климатик на МАСЛО

- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата се шегуваше, че това не е разхода на бенз., а разхода на масло за такъв пробег... По темата - просто тая кола е смазана от каране и е вечно негова, това е ясно. В състоянието, в което е в момента - няма продаване... Може да опита - яко присадка в маслото, дано да "дрогира" мотора - колкото да се продаде - така са му я "хързулнали" и на него... Ако ще си я прави - да спре с емоциите и бързането - така се правят още по-големи глупости и харчове... Почва да събира кинти и да проучва оферти на майстори /за "цепене на матора"/ и на морги, че с тия стружки в СК не се знае дали си струва да се ремонтира... Не, че от моргата няма шанс да налети на още по-счупена и да се наложи да се прави 2 в 1 + нови части... Мн. кофти работа... Разхлупването на мотора със свестни части и печен майстор може да стъпи на страшно неразумни пари - ако се прави като хората, а не - като за продаване... Може да е по-добре от някоя тоталка с произход да вземе направо мотор+СК... Но при толкова "яздена" кола все ще има и още някой "сюрприз" - списъка може да е страшно дълъг и скъп - дросел, сп. помпа, помпа съединител, съединител, дори - рейка, и така - до безкрай... Направо ще удвои още веднъж всичко, което е похарчил до сега, че и отгоре - без да му се вижда края... Май наистина е по-добре да я позакърпи минимално и да продава - пари се изкарват, ама ядовете и разбитите нерви не можеш да си ги откупиш...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”