Проблем с температура Г4!?
- MKII 1.6EZ
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с температура Г4!?
Колеги проблема е следния. Температурата направо откачи. Карам си аз като знам със сигурност, че колата е загряла тъй като съм карал поне час на топло време. Изведнъж гледам температурата - 80 градуса. Тръгвам и при всяко ускорение температурата пада със страшна скорост до 30-40. Спирам на място и се качва в рамките на 20 сек пак до 80. Тръгна ли пак пада. Гасих я палих я проблема си остава. Антифриз си има. Дали може да е термостат или температурен датчик? Четох една подобна тема ама при мене симптомите не са точно същите. Благодаря предварително.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Re: Проблем с температура Г4!?
По спомени morfei1, имаше подобни проблеми и се оказа температурен датчик.
- Ясер
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На два-три голфа четворки имаше подобен проблем и наистина беше от самия датчик. За единия хората си купиха някакъв менташки датчик и все още работи , но малко играела стрелката. Не е да седи на 90градуса и да не мърда, но поне не откача. Най-вероятно на диагностика с компютър няма да го отчете като грешка, защото практически датчика е вързан, но показва други стойности. С течение на времето се променя нчина му на отчитане и за това се получават аномалии.
от температурния ти датчик е и то този които е наи близко до двигателя от дясната страна като застанеш срещу двигателя.Става вапрос за синея датчик с 4етри кра4ета и струва около 32 40 лв,оригинален не сам виждал но сигорно има.Смениго и ще има ефект колега.Примен беше сащото и аз бая се лутах докато не го смених само 4е си сложих втора употреба защото беше оригинален и за това.
- MKII 1.6EZ
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси много колеги. Мотора е 1.6 AUS 105к.с. Датчика пак ли е син и е от дясно? 

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Оригинален от Ауто+ за мойта печка беше към 60лв.
Моя беше син и ми препоръчаха да си взема зелен (но това за дизел).
При теб може да е различно.
Моя беше син и ми препоръчаха да си взема зелен (но това за дизел).
При теб може да е различно.
- Shefito
- Автомобил:
- Двигател:
При мен се получи подобен проблем , колата е Г4 1.6 AKL '98. От скоро стрелката на температурата започна да "играе". Колата загрява стрелката се качва до 90 градуса стои си така известно време, после изведнъж пада до 0. Стои си на 0 и изведнъж се качва пак на 90. Забелязах, че проблемът се появи след слагане на добавка към антифриза.
Преди правеше горе-долу същия номер, но след смяна на термостата се оправи. После започна да губи антифриз и затова сложих тая добавка. Определено имаше ефект от нея, вече 3-ти месец не съм доливал антифриз.Ако може да ми предложите някакви решения ?
Преди правеше горе-долу същия номер, но след смяна на термостата се оправи. После започна да губи антифриз и затова сложих тая добавка. Определено имаше ефект от нея, вече 3-ти месец не съм доливал антифриз.Ако може да ми предложите някакви решения ?

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сменях температурен датчик наскоро, със зелено беше моя на 1.6 16V, цената не я помня, но я имам у нас на "сервизната книжка", ако много те вълнува пусни ми ЛС да не забравя и ще ти кажа.
- hosetovw
- Автомобил: VW MK5 GTI DSG
- Двигател: 2.0 TFSI BWA
- Контакти:
Както казаха колегите проблема е температурен датчик и при мен се случваха подобни щуротии с показанията на температурата. Съвета ми е обаче, за да не сменяш често тази част е да си я купиш от Автотрейд или т.е. да е оригинлен датчика. Наистина цената с уплътнението отива към 60 лв. 
- giotto
- Автомобил: VW Passat B7 Variant
- Двигател: CFFB
Колега провери си термостата. Не мисля, че температурния датчик. Имах абсолютно същия проблем (1 към 1). И аз като теб мислех че е температурния датчик, не послушах един колега, смених го и сега си имам един резервен работещ. Датчика струваше 54 лв. оригинален. Термостата е проблема . Един съвет от мен - купи си оригинален термостат(струва около 60-70 лв. зависи откъде го купиш). Парите ще си ги избиеш многократно. Да не говорим пък за спестените нерви и разправии
.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
giotto написа:Колега провери си термостата. Не мисля, че температурния датчик. Имах абсолютно същия проблем (1 към 1). И аз като теб мислех че е температурния датчик, не послушах един колега, смених го и сега си имам един резервен работещ. Датчика струваше 54 лв. оригинален. Термостата е проблема . Един съвет от мен - купи си оригинален термостат(струва около 60-70 лв. зависи откъде го купиш). Парите ще си ги избиеш многократно. Да не говорим пък за спестените нерви и разправии.
Малко няма логика, да е от термостата, все пак точно температурния датчик подава сигнал към уреда на таблото, ако сигнала не е коректен се вижда какво става, аз имам подобен проблем и сматям тая седмица да взема оригинален датчик, който ще е втори, защото когато ми направи тоя проблем, смених датчика с някаква *бана "хела" и след 2 дни отново започна същите номера

- Ventci_abf
- Автомобил:
- Двигател:
първо провери кабелите защото като даваш и отпускаш газта мотора се движи напред назад и може да те безикат връзките
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Ventci_abf написа:първо провери кабелите защото като даваш и отпускаш газта мотора се движи напред назад и може да те безикат връзките
При мен беше това...малко вд40 и почистване и воала...
- Shefito
- Автомобил:
- Двигател:
Днес не пуснах парното и го нямаше тоя проблем. Може ли да има някаква връзка?
- giotto
- Автомобил: VW Passat B7 Variant
- Двигател: CFFB
tih написа:giotto написа:Колега провери си термостата. Не мисля, че температурния датчик. Имах абсолютно същия проблем (1 към 1). И аз като теб мислех че е температурния датчик, не послушах един колега, смених го и сега си имам един резервен работещ. Датчика струваше 54 лв. оригинален. Термостата е проблема . Един съвет от мен - купи си оригинален термостат(струва около 60-70 лв. зависи откъде го купиш). Парите ще си ги избиеш многократно. Да не говорим пък за спестените нерви и разправии.
Малко няма логика, да е от термостата, все пак точно температурния датчик подава сигнал към уреда на таблото, ако сигнала не е коректен се вижда какво става, аз имам подобен проблем и сматям тая седмица да взема оригинален датчик, който ще е втори, защото когато ми направи тоя проблем, смених датчика с някаква *бана "хела" и след 2 дни отново започна същите номера
Ами колега аз това казвам, че температурния датчик си подава правилен сигнал. Просто когато колата работи на място водата загрява и тъй като няма охлаждане на радиатора от въздушна струя, температурата си стои на 85-90 градуса, съответно датчика това и показва. Когато е в движение, тъй като термостата е блокирал в отворено или полуотворено положение, той не затваря, водата си върти през радиатора и особено сега когато е по-студеничко, температурата на водата много рязко и бързо пада, съответно датчика отново си показава правилно

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”