Източване на антифриз POLO AEF
Източване на антифриз POLO AEF
Гледам и не виждам къде са пробките на полото. Не съм го гледал на канал, но поне не виждам метална тръба, на която да има пробка и на блока гледам над скоростната кутия и не виждам. Къде се намират...
Re: Източване на антифриз POLO AEF
Доколкото знам няма пробка - при мен откачха маркуча за да го източат 

Няма пробка за източване. Трябва да откачиш долния маркуч от радиатора и оттам изтича. Малко е недомислена работата, но това е начина.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Аз моята я точих,като развих термостата (шото си беше за смяна),смених го и после зимата голям рахат с топлината!!!Загрява на първата минута още и почва да духа топло от парното!18 лв беше термостата марка Вебер!Така и така ще точиш,направо смени и термостата.
Моят двигател също е АЕФ!
Моят двигател също е АЕФ!
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
ако си работи оригиналния термостат по-добре да не се пипа !
-
- Автомобил:
- Двигател:
от радиатора е опасно да не ти протече после от там(не от маркуча, а където радиатора се свързва с тръбата за маркуча). най добре и безопасно от термостата.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Ми аз точих от маркуча на радиатора -никакъв проблем няма-какви мътилки излязоха
! Тъпата италянка карала смо с вода 

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
я па май с лучих на кола, като изтоках стария антифризер, беше си чистичък и смених термото , ми да така е с долната тръда на радиотара, неудобно но пък и пробки... Според мене си е супер направено, мъркучите са си мекички и леко се свалят... поне моите...
добре, но блока доколкото знам не се точи само от маркуча ами поне термостата се сваля. много кофти май, но искам да сменя всичката течност защото с мешана със син антифриз........ Май ще свалям термостата. благодаря на всички
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си смених антифриза като откачих долния мъркуч от радиатора. След като спря да тече от там - с компресор пуснах малко въздух в казанчето. Още доста изтече така. Проблема според мен е, че от долния мъркуч до дъното на радиатора видимо има 5-6 см и там остава антифриз, който няма как да се изкара без сваляне на радиатора.
А термостата е относително високо и дори и да се свали, това което е в радиаторчето за парното и в блока на двигателя според мен от самосебеси няма да излезе.
Тъпо са го направили за смяна. А е можело да сложат пробка на дъното на радиатора по принцип...
А термостата е относително високо и дори и да се свали, това което е в радиаторчето за парното и в блока на двигателя според мен от самосебеси няма да излезе.
Тъпо са го направили за смяна. А е можело да сложат пробка на дъното на радиатора по принцип...
-
- Автомобил:
- Двигател:
golden5 написа:Адски тъпо даже!!!!!!!!!!
Колеги доколкото знам от майстори, пълно източване на охладителната течност може да ске получи само ако се свали водната помпа, която е в най ниската част на двигателя. Това обаче е свързано със сваляне на ангренажен ремък, поради което повечето предпочитат да разкачват маркучите и да надуват с компресор в двигателя за да изкарат каквото могат от останалата там течност.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”