Неприятно прекъсване с тресене...

Техническа и сервизна информация за Passat
jorosoft
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: 2.0 140HP BMP 2005 Diesel
Контакти:

Неприятно прекъсване с тресене...

Мнениеот jorosoft » Сря 05 авг 2009 15:45

Извинявам се предварително ако съм дублирал някоя тема, но не можах да се ориентирам по темите които прочетох...
Значи ... Колата е пасат B3, 1.8 моно, RP мотор, 90 коня, бензин, 1991. От известно време без никакво значение дали е на газ/бензин, дали е топъл/студен двигателя от време на време започва сякаш да работи на 3 цилиндъра и оборотите падат, понякога гасне, но и самото губене на мощност е гадно. Туй го прави само на ниски обороти, при тръгване и спиране... Като карам с постоянна газ няма проблем. Усещам че и доста се вдигна разхода на гориво...Като я форсирам започва едно "ритане" от двигателя докато не се стабилизира... Сменял съм кабели, дистрибуторна капачка и палец, но мисля че не е това понеже и преди смяната ги правеше тия номера. Та, въпроса ми е по казаното до тук може ли да се разбере дали съединителя нещо се с сдухал, някои от тампоните или е от запалителната система? Т.е. може би е съединител е глупав довод, тъй като като почне да "рита" и да изключа от скорост ритането продължава. Да знам на какъв майстор да я водя :-)

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: Неприятно прекъсване с тресене...

Мнениеот kossel » Сря 05 авг 2009 17:16

Пробвай да смениш свещите, изглежда просто ама са много важни

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 05 авг 2009 21:45

и не само тях , а и тампона под моното! сменял ли си го въобще?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 05 авг 2009 22:21

rudoni написа:... а и тампона под моното! ...

Всъщност- от там почни! :Mr Green Fun
:да:

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Чет 06 авг 2009 19:30

Едва ли ще е от тампона на моното. Моят се беше скъсал и фучеше като прахосмукачка, но пък вървеше много повече :lol: Колега свали си капачката и провери за пукнатини около електродите и вътре по стените. Провери си кабелите и свещите, дори и да са нови е възможно да са избили, или поне някоя от тях. Също и кофти гориво...Общо взето една диагностика с компютър ще си покаже откъде е проблема.

jorosoft
Контакти:

Мнениеот jorosoft » Пет 07 авг 2009 16:06

Мерси за идеите :) Тампона на моното верно не съм го сменял, но беше един от основните заподозрени и доста се дупих да гледам дали не фучи нещо ама не усетих ... Бях при един майстор дето преди и той е имал такава машина като мойта и каза да ида някой да ми погледне вакуумите, нямал съм маркуча от вакуумния регулатор към инжекцията, ама тя откак е моя го няма тоз маркуч а и не виждам къде ще влезе в инжекциона?!? Другия е една пласмасова тръба с нанизани 2 гумени маркучета от въздушния филтър към моното, ама и тя ми изглежда здрава, макар че майстора каза че била пред разпад :D Ще огледам пак свещите, кабелите и капачката и другата седмица ще я закарам на комп. диагностика ... А има ли някакъв безболезнен начин да проверя дали не е от съединителя? Понеже най-често тия дертове ги прави при превключване на скоростите като паднат оборотите... Като казах обороти - имам го и аз туй често срещано задържане на 2000 оборота. На празен ход е настроена на 1000 а като освободя газта много често остават на 2000 и бръмча по кръстовищата :-) Един газаджия ми каза че е стъпковия мотор без да го погледне, аз го смених наивно собственоръчно и се оказа че не е той ... :D

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Пет 07 авг 2009 19:56

jorosoft написа:като почне да "рита" и да изключа от скорост ритането продължава. :-)

Е това не мога да си го обясня. Дай още инфо.

jorosoft
Контакти:

Мнениеот jorosoft » Нед 30 авг 2009 22:25

Сори, но така се стекоха нещата и не можах да пиша досега ... Не намерих време и на диагностика да ида, добре че крета още добичето :-)
Днес реших да си сваля предните накладки да ги видя на къв хал са че се разсвириха нещо и забелязах нещо странно според мен, което също ме навежда на мисълта, че може съединителя ми да си заминава... Значи ситуацията е следната... При вдигната една от предните гуми на крик и освободена от скорост кола, като запаля двигателя колелото започва да се върти... Пробвах да го спра с ръка и спря, но като го пуснах отново завърта... :-))) Не би ли трябвало да се върти само като е на скорост колата??? Поне аз така мислех... Кажете моля това нормално ли е? Или потвърждава тезата ми за съединителя пътник...
Мерси предварително...

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Нед 30 авг 2009 22:31

Не е задължително! Като е на крик поне едното няма натоварване, но и няма съпротивление, и особено ако е по-гъсто маслото, започва да увлича движението от първичния вал. Така правеше и на една 19-ска, на която току що бяхме сменили съединителя и още не беше излязла от сервиза...
За това забрави варианта за съединителя...

Върни се в “Passat”