до софиянци: плащате ли в синята зона?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

плащате ли в синята зона?

Анкетата завърши на Пет 12 май 2006 22:58

да
15
24%
не
24
39%
понякога
11
18%
паркирам на паркинги (платени/охранявани)
6
10%
не паркирам в центъра
6
10%

Общо гласове: 62
Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

до софиянци: плащате ли в синята зона?

Мнениеот nii » Вто 28 мар 2006 22:58

интересно, днес паркирах за малко в центъра и чак когато запалих да изчезвам се замислих - "ми тва е синя зона, трябвало е сигурно някви талони ала-бала.."
аз в България за паркиране досега 1 стотинка не съм дал, интересно ми е някои плаща ли изобщо в тая синя зона?
на мен лично ми се вижда изключително кухо да плащам на общината за да ми седи колата на улицата безпризорна (тук правя разлика между платен и охраняван паркинг)
а вие плащате ли?

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 28 мар 2006 23:04

ами значи си извадил късмет
като ти заключат колата 2-3 пъти или ти я вдигнат ще видиш
на синя зона гледам да не спирам ама ако имам спешно работа по центъра...
или пък само за 30мин по-добре да спра там (50ст) отколкото да изгоря 1л бензин в търсене на паркоместо...

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 28 мар 2006 23:10

На мен ми сложиха скоба :( , Ноември на Попа, спрях съвсем за малко ма те не прощават.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Сря 29 мар 2006 5:15

И на мен така, и аз бях като теб докато преди година някъде не ми сложиха скоба, и от тогава си плащам винаги, по добре 50 ст, отколкото после 1час занимавка.......

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Сря 29 мар 2006 7:55

Паркираш в някоя пряка /ако намериш място де :D / - не плащаш, а и скоби не слагат :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 29 мар 2006 8:26

не плащам 8) ама това е по цял ден пред мен+скоби колите ги взима паяка точно за 2 мин мноо са пъргави :D

Изображение

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Re: до софиянци: плащате ли в синята зона?

Мнениеот VW_FEN » Сря 29 мар 2006 8:28

nii написа:интересно, днес паркирах за малко в центъра и чак когато запалих да изчезвам се замислих - "ми тва е синя зона, трябвало е сигурно някви талони ала-бала.."
аз в България за паркиране досега 1 стотинка не съм дал, интересно ми е някои плаща ли изобщо в тая синя зона?
на мен лично ми се вижда изключително кухо да плащам на общината за да ми седи колата на улицата безпризорна (тук правя разлика между платен и охраняван паркинг)
а вие плащате ли?

Ти беше ли в колата? Щото дебнат мръсниците и веднага щом слезеш и отидеш до някъде за 5 минути да си вземеш баничка, хоп - или скоба, или лепенка на стъклото... Кажете колко струват талоните, които "ги продават по бензиностанцийте" според тях и в кои точно бензиностанций има талони за синя зона, щот тука до сега никъде не съм виждал при нас :roll:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: до софиянци: плащате ли в синята зона?

Мнениеот VWGT » Сря 29 мар 2006 8:59

аз живея на синя зона ... :evil:

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 29 мар 2006 9:12

Аз пък гледам да не плащам. Личното ми мнение е, че това чиста форма рекет. Неморално е, неетично е, цинично е, вулгарно е да събираш пари за нищо. Да, за нищо е, защото нито площадите, нито улиците те са ги строили! Площат Батенберг примерно го е строил баща ми, ей така - паве по паве го е редил. Сигурно и някой от Вашите родители са го строили (ако не паве по пове, то поне някое друго левче от заплатите им със сигурност са отишли там). И сега същите тези хора трябва да плащат за т.нар. "публична собственост". Не съм съгласен някой (в случая това е Общинския съвет) просто така да каже това е синя зона - давайте кинти. Къде отиват тия кинти? Нещо за паркиране да са направили с тях? Не! Ей така - наготово - улици и площади се превръщат в "Синя зона". А с парите, които се събират от това нищо не се прави, нито за подобряване на движението в София (или другите градове - там също има "Сини зони"), нищо не се прави за дупките по улиците, нищо не се прави за места за паркиране дори. Така било по цял свят! Да, наистина е така! Бил съм и в Германия и в Белгия и в Австрия и в Швейцария - така е - в центъра се плаща! Ама има и едни места, е, добре - на десетина минути път пеша, дето не се плаща и можеш да си оставиш колата. Като искаш да си гъзар да спреш на пъпа на Берн - евро на час ако обичаш, но спираш във чудесен закрит паркинг с камери и охрана и знаеш че нищо не може да се случи на колата ти, дори отключена да я оставиш, като се върнеш след два часа CD плеяра ти ще си е на мястото, а iPod-a, който си забравил на седалката още ще си е там. Ако не искаш да си чак толкова голям гъзар - има безплатни паркинги, но ще се разтъпчеш 10-15min пеша до центъра. Така - да! На това съм съгласен. Защото плащаш - но и получаваш. А така у нас за какво плащаш? За това казвам - това си е чист рекет! Няма как по друг начин да се нарече това, че забраняваш спирането на всякъде и ... почваш да събираш глоби и пари. Това поведение на общината по нищо не се различава от поведението на няколко яки момчета, които през 1992-1997 много лесно те убеждаваха, че трябва да имаш стикер на магазина "Обекта се охранява от.....".
Работя в центъра и ми е много накипяло от това. Да, разбира се, плащал съм и глоби. Но го правя по възможно най-унизителния начин за тях - точно вмомента в който му подавам парите и той аха да ги вземе, ги пускам малко по-рано - да се наведе да си ги вземе. Ей така - на, духовен оргазъм изпитвам. Както аз превивам гръб да ги изкарам тия кинти, така и те поне малко да се понаведат (въпреки, че оня абдал със зелената жилетка най-малко ми е виновен, но ... дебелогъзия общински съветник, който е гласувалл това е недосегаем). За това съм съгласен да платя за фалшиф инвалиден талон, фалшиви талони за паркиране - за тях поне някой е вложил някакъв труд да ги направи, но на общината, която нищо не прави за да има къде да паркирам, а само ме ограничава и санкционира - е не искам да плащам! Щото както е тръгнало още малко ще ни накарат да лащаме за въздуха дето дишаме.

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Сря 29 мар 2006 9:16

зависи къде спирам.
държа няколко талона за 30 мин и 1 час в жабката - когато се наложи да спирам на оживени места с висок риск за плащане на глоби, но при възможност спирам в преките :D

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 29 мар 2006 9:56

Rumen написа:Личното ми мнение е....

същото като моето :heavymetal:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Сря 29 мар 2006 10:27

Добре е, че около 80 % от шофьорите са с подобна нагласа към "Синята зона", защото така ние - останалите 20 % - можем да разчитаме винаги на място за паркиране в центъра на София срещу 1 лев на час. :wink:

А паяците - уж щяха да спират да вдигат, но взеха като Модове да се държат по софийските улици! mhihi

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Сря 29 мар 2006 10:58

Аз съм от тези със сините картончета и не плащам. Картончето си е оригинално - баба ми е инвалид 1-ва група, но това е единственото, от което се възползвам, колата си е с платено ДДС. Баща ми правеше друг номер преди - пазеше си една глобичка и когато слезе от колата я слага под чистачаката все едно вече е глобен, имаше ефект.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 29 мар 2006 11:19

затова никога нищо не трябва да се прави за българина :evil:
все сме най-хитрите и най-умните, из целият свят хората си заплащат престоя в центъра на града. :twisted:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 29 мар 2006 11:41

CellNet ™ написа:затова никога нищо не трябва да се прави за българина :evil:
все сме най-хитрите и най-умните, из целият свят хората си заплащат престоя в центъра на града. :twisted:

а тея дето живеят в центъра ... а имат ли алтернативни начини за придвижване до/из центъра (метро, колела, скутерчета и тн + осигурени условия)... а имат ли подземни паркинги ...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”