Здравейте! Купих Венто тди 96г. Ходих в 3-4 сервиза да ми напишат бележка, че ми работи катализатора, но на дизели не били правели такива замервания. Би ли могъл някой да ме насочи, къде могат да ми напишат такава бележка?
Благодаря!

документ от сервиз за работещ катализатор
- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Re: документ от сервиз за работещ катализатор
jonin написа:Здравейте! Купих Венто тди 96г. Ходих в 3-4 сервиза да ми напишат бележка, че ми работи катализатора, но на дизели не били правели такива замервания. Би ли могъл някой да ме насочи, къде могат да ми напишат такава бележка?
Благодаря!
за какво ти е?
palikari написа:за какво ти е?
искат ми я в общината, като отидох да си платя данъка
- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Доколкото усетих в програмата им за дизелови автомобили,не фигурира данъчно облекчение за катализатор.
palikari написа:Доколкото усетих в програмата им за дизелови автомобили,не фигурира данъчно облекчение за катализатор.
Като отидох в общината да регистрирам Вентото, ми казаха, че мога да платя данъка, без да ми отчитат, че имам катализатор. А ако искам облекчение в данъка, че трябва да им занеса бележка от сервиз, че този катализатор работи. Обосноваха се, че за над 10 годишни коли , задължително изисквали такава бележка от сервиз. Проблемът е, че вече ходих на 3-4 места и в сервизите ми отговаряха, че нямали апаратура, с която да ми замерят работи ли катализатора. Та питането ми е, може ли някой да ме насочи къде ще могат да ми издадат такъв документ
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Колега, в СБА правят тая работа, сега дали замерват някакви емисии или се дупят под колата не знам, но баща ми ходи в началото на годината за такава бележка, щото от общината му я поискали - не вярват, че на Тойота Аурис 2009 година чисто нова от магазина дали имало било катализатор
. И ходи в СБА и са му дали такава бележка. От официалния сервиз също би трябвало да могат да ти издадат тоя документ. Ако си под 100 коня наистина искат такава бележка, щото ако имаш катализатор данъка ти е наполовина. Над 100 коня все тая. Поздрави и успех 

theraven написа:Колега, в СБА правят тая работа, сега дали замерват някакви емисии или се дупят под колата не знам, но баща ми ходи в началото на годината за такава бележка, щото от общината му я поискали - не вярват, че на Тойота Аурис 2009 година чисто нова от магазина дали имало било катализатор![]()
. И ходи в СБА и са му дали такава бележка. От официалния сервиз също би трябвало да могат да ти издадат тоя документ. Ако си под 100 коня наистина искат такава бележка, щото ако имаш катализатор данъка ти е наполовина. Над 100 коня все тая. Поздрави и успех
Благодаря, колега, но точно СБА в Младост беше едното място, където отидох и на касата ми казват, че могат да ми издадат документ срещу 15 лв. Пращат ме при майстора и той ме пита за колата, казвам му: Венто, а той: ок, бензин, нали?; а аз му викам: дизел. Та накрая за дизел не можел нищо да направи..
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Ами виж в друго СБА. В случая на баща ми става дума за СБА Нова Загора - никакъв проблем. Тука по София верно тия СБА-та са големи измекяри. Ходих миналата година и питах колко ще ми вземат за реглаж на фарове - казаха ми 10 лв. След 1 седмица имах път към морето и в СБА Сливен ми ги регулираха без пари. За кво говорим...
Има и облекчение за дизелови мотори, но трябва да са под 74КW мисля, не повече от 100к.с. Мен лично ме изпратиха на ТехноТест в София.
Според ценовата листа проверката струва 23лв. - http://www.technotest.bg/resources/ценоразпис.pdf
http://www.technotest.bg/bg/company.html
Зависи от данъчното и данъчния, но по принцип хвърчащи бележки издадени от който и да е ГТП за 5лв. не признават, за да имаш 50% по-малък данък.
Според ценовата листа проверката струва 23лв. - http://www.technotest.bg/resources/ценоразпис.pdf
http://www.technotest.bg/bg/company.html
Зависи от данъчното и данъчния, но по принцип хвърчащи бележки издадени от който и да е ГТП за 5лв. не признават, за да имаш 50% по-малък данък.
пак на камък..
и в технотеста ми казаха, че на дизели не правели такива замервания
и в технотеста ми казаха, че на дизели не правели такива замервания
странно...аз си направих без проблем подобно нещо и сега съм с половин данък. Тук, в Сливен ми го направиха в Фулда-сервиз, или сега май са Мотоексперт. Виж, дали имаш наоколо такъв сервиз. Успех.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля че за автомобил под 100кс е абсолютно безсмислено да се занимаваш да търсиш такъв документ-разходите за гориво и за издаване ще са по-големи от евентуалната отстъпка и без това данъка е смешни пари 

- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не знам дали си заслужава разправиите като данъка е към 40лв(Ауди 80 1.9тди 1З) без да се смята катализатора.
написаха ми бележка.. целия данък за моята кола е 67лв, с намалението за катализатора платих 33лв и ст.;
бележката-10лв
бележката-10лв
Върни се в “Дизелови агрегати”