Проблем при пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
grisho89
Автомобил:
Двигател:

Проблем при пасат Б3

Мнениеот grisho89 » Съб 08 авг 2009 14:06

Колеги здравейте моят проблем е следния при по продължително каране на колата започва да ми светка и да пищи лампата за маслото и колата губи мощност в продължение на 1-2 минути и после спира. На какво може да се дължи това благодаря ви предварително :beer .

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Проблем при пасат Б3

Мнениеот pas1.8mi » Съб 08 авг 2009 14:54

Пробвал ли си да я изфорсираш до около 3000-3500 оборота когато писне зумера!Ако спре може маслената помпа да не доставя необходимото налягане!Старо ли ти е и какво е маслото?Проверил ли си таблото за спукани спойки на стабилизатора на напрежение?Ако си с 1.8 моно(код на двигателя RP или ABS) си смени двата датчика за налягане на маслото(по 5-6 лв са)!

angel1250p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1250p » Съб 08 авг 2009 16:39

Иди някъде да ти премерят налягането на маслото ако нямаш манометър,Аз го имах същия проблем и се оказаха основни и биелни лагери които смених без да свалям вала и за сега кара.Налягането на маслото си доиде в нормата.Дано да не е от това,но започни първо с датчиците те също дефектирват.Късмет.

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Съб 08 авг 2009 17:38

angel1250p написа:Иди някъде да ти премерят налягането на маслото ако нямаш манометър,Аз го имах същия проблем и се оказаха основни и биелни лагери които смених без да свалям вала и за сега кара.Налягането на маслото си доиде в нормата.Дано да не е от това,но започни първо с датчиците те също дефектирват.Късмет.

...и аз така :034:

Потребителски аватар
grisho89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grisho89 » Съб 08 авг 2009 22:45

Колеги благодаря ви за съветите,значи Пасата е 92 набор 1,8 моно 90 коня нама ABS карам го с масло Мотул 10W40 сменено е преди 5000км значи проблемат е следният при по продължително каране например София - Костенец на отиване няма проблем ,но на връщане започва цветомузиката.Днес следобеда запалих колата откачих буксата на датчика, който е на масления филтър (жълтия) задържах колата на 2200 оборота и започна да светка лампата на маслото и звуковият сигнал,след това закачих пак буксата и спря всичко.Утре мисля да я закарам някъде да премеря колко е налягането. А възможно ли е да е натрупал някакви грешки, защото не съм занулил компютъра след смяната на маслото?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 08 авг 2009 23:07

ABS, освен че означава АнтиБлокираща Система е и код на мотор на Фолксваген (вероятно- твоя мотор)
Погледни първите няколко символа в талона, където пише Двигател №. Важно е да знаеш какъв ти е двигателя.
Това, че на борда не си занулил подсещането за маслото няма никаква връзка- едното подсеща, а другото казва, че вече е късно! :lol: :lol:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 09 авг 2009 6:39

Next time налей 4100 Power 15W50 (Motul пак ест.). Дават го по-стабилно при високи температури и в резултат успява да се справи с по-леките степени на `синдрома на Италианското минало` на колата mhihi. Иначе ако потърсиш ще намериш поне 34323454 теми по същия въпрос - май най-често това се случва заради позадръстени маслени магистралки в резултат на "редовната" смяна на масло в предишния живот, поради което не успява да държи налягане като е загрято маслото. Това нека ти подскаже като мериш налягане да мериш след поне час каране и яка ръчка точно преди измерването, защото проблема ако го има ще се хване тогава именно.

Успех.

Потребителски аватар
darsiman
Автомобил: VW PASSAT 1.8
Двигател: ABS 1992

Мнениеот darsiman » Пон 10 авг 2009 20:58

аз имах същия проблем,оказасе датчика за налягане на маслото, 1 800 ми

Върни се в “Passat”