добре е станало, страхотно си обяснил
обаче
1. не са ли малко ниско за гледане, като караш
2. Зелената светлина на таблото не се ли кара с червената на 3 уреда
Новите ми играчки - допълнителни уреди за масло и волтметър
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Новите ми играчки :)
За съжаление няма как да им се смени цвета без да се прецакат понеже са капсуловани. Та май ще се наложи да сменям цвета на всичко останало. Относно мястото по таблото на пасат такова няма. За да ги вдигна горе трябва да махна плеъра а той не се събира във барчето долу освен ако не се махне пепелника и запалката абе само там най-безболезнено могат да се монтират.
Поне засега в момента мислим със колегата PASSAT къде да ги сложим че и той кат мен със пасатор и той със три уреда. Така че може и да не е това финалният монтаж.
Поне засега в момента мислим със колегата PASSAT къде да ги сложим че и той кат мен със пасатор и той със три уреда. Така че може и да не е това финалният монтаж.
- princo
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 1.8T Quattro 1997
честито 

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Една идея за разположение от вортекса:
- Mamaligar
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Новите ми играчки - допълнителни уреди за масло и волтметър
Ето аз каде сложих уредите

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето едно предложение и от мен - Подсветката е променена към зелена,стрелките - също. Това е на моя пасат.
Уредите се разглабят после се калиброват - всичко се прави мноооого внимателно че е много фино всичко.
Който го интересува как става - на ЛС че много трябва да пиша ....

Уредите се разглабят после се калиброват - всичко се прави мноооого внимателно че е много фино всичко.
Който го интересува как става - на ЛС че много трябва да пиша ....
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз доколкото успях да разбера от темата - този големият "гъбообразен" двоен датчик ако липсва няма шанс да се подкара температурният понеже не остава място (щото при ТДИ-то едната "дупка" е заета за турбото
). Е, в този случай става - 1. позиция първа за турбото, 2. позиция за "гъбата" - ниско налягане на масло (син датчик за лампата 0.25Бар) и налягане на маслото 0-5 Бар 3. позиция за високото налягане на маслото - 1.8Бар - бял.
Остава датчикът за температурата на маслото. Така и не разбрах нея къде си я забил...
Тук никъде не споменаваш къде е синият датчик ??? Или просто си го развил и си сложил температурния на негово място???
Как си го развил, при положение, че позициите са 3 - магистрала за турбо, бял датчик и температурен ???
Би ли ми го нарисувал като за нискоинтелигентен, че нещо не можах да схвана от поста ти цялата работа с тези датчици. Както и да ги смятам излизат така -
1. Магистрала за турбото
2. Датчик високо налягане - бял
3. Температурен датчик
4. Комбиниран - ниско налягане и 0-5 бара за уреда
Четири позиции са това, а местата за тях са само 3....
Няколко пъти ти четох поста, колега, ама нещо не схващам
Имам и друго въпросче от чисто любопитство - при какви обороти на мотора налягането е близо към 4-5 Бара? Ако може някой колега с такива уреди да сподели наблюденията си.

Остава датчикът за температурата на маслото. Така и не разбрах нея къде си я забил...
И при мен се получи идеално понеже над масленият филтър имам три възможности за монтаж като едната е заета от маслената магистрала на турбото, втората от белият датчик за масло на третата сложих датика за температура на маслото.
Тук никъде не споменаваш къде е синият датчик ??? Или просто си го развил и си сложил температурния на негово място???
Развих синият датчик и на неговото място монтирах камбаната като закачих на извод WK синият кабел от заводската инсталация а на извод G се закача кабелът за уреда за маслено налягане.
Как си го развил, при положение, че позициите са 3 - магистрала за турбо, бял датчик и температурен ???
Би ли ми го нарисувал като за нискоинтелигентен, че нещо не можах да схвана от поста ти цялата работа с тези датчици. Както и да ги смятам излизат така -
1. Магистрала за турбото
2. Датчик високо налягане - бял
3. Температурен датчик
4. Комбиниран - ниско налягане и 0-5 бара за уреда
Четири позиции са това, а местата за тях са само 3....
Няколко пъти ти четох поста, колега, ама нещо не схващам

Имам и друго въпросче от чисто любопитство - при какви обороти на мотора налягането е близо към 4-5 Бара? Ако може някой колега с такива уреди да сподели наблюденията си.

- vankobass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Achim Lauritzen написа:Една идея за разположение от вортекса:
ей колеги и аз си търся такива уредчета, ако някъде знаете свиркайте

- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
колеги на мен ми попадна едно уредче за температурата на охладителната течност... обаче има една дилема ако го вържа към датчика нали който е на охладителната течност дали ще показва точно...
- znainainai
Долу позициите са три на едната имах тапа която развих и там сложих температурният датчик. На главата развих синият датчик и там сложих комбинираният 

- PASSAT
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN 1996
Клолега stefan4o гъбообразния датчик за уредите е горе на главата а не над филтъра. тази малка подробност znainainai е забравил да я спомене 
Пеца пишем по едно и също време

Пеца пишем по едно и също време

- znainainai
PASSAT написа:Клолега stefan4o гъбообразния датчик за уредите е горе на главата а не над филтъра. тази малка подробност znainainai е забравил да я спомене
Пеца пишем по едно и също време![]()
Ти ше кажеш че съм забравил

Няма кой да чете не съм забравил на предната страница е

znainainai написа:Ето и обещаните снимки на датчиците и мястото на монтаж но преди това....
следват снимки
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Е, така кажи
Аз останах с впечатлението, че всички датчици са наредени над филтъра. Понеже по ЕТКА имаше едни схеми и оттам съм се заблудил, че всичко де е датчик за масло е над филтъра при биг-блоковете 1.8 и 2.0... за разлика от смол-блокчетата 1.1 и 1.6 АБУ.

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Големия датчик за налягане на маслото трябва да стои долу на маслената конзола където е високото налягане иначе показва по малко налягане при поставяне горе на главата. Оригинално при аудито от които са ВДО-тата е така.
- znainainai
Stenly написа:Големия датчик за налягане на маслото трябва да стои долу на маслената конзола където е високото налягане иначе показва по малко налягане при поставяне горе на главата. Оригинално при аудито от които са ВДО-тата е така.
Така е колега ама няма място заради маслената магистрала на турбото