Питане за камери и превишена скорост
- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
Питане за камери и превишена скорост
Момчета,имам въпросче,свързано с това,че преди около 2 седмици ми се наложи да карам доста бързо.Бях в Китен и една приятелка се бе НАТРОВИЛА с храна-беше получила хранително отравяне като трябваше бързо да я откараме в спешна помощ в Бургас.Както се сещате карах с много над позволената скорост,не по мое желание,тъй като момичето бе много зле...Искам да попитам имате ли представа дали между Китен и Бургас и на влизане в Бургас има камери и дали работят нощно време-това се случи към 23:30 някъде...Евентуално ако пристигне в пощата нещо за мен как да постъпя-смисъл решил съм да не ходя ако това стане,защото доколкото знам след 1 година няма да могат да ми напишат акт,но пък май при проверка нещо излизаше?...Обаче се чудя дали ако не стане така не мога да ползвам някой от старите който нямат нужда от книжка вече,колкото и несправедливо да звучи-просто на мен книжката си ми трябва постоянно...А пък и не правя такива нарушения,пускам тази тема и очаквам някакъв съвет защото не съм нарушавал друг път така правилата-карах с около 190-нямаше почти никакво движение...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за камери и превишена скорост
От Бургас, посока Созопол, поделение АТИЯ – ограничение 60км/ч
N 42˚26.621’
EO 27˚35.178’
От Бургас, посока Созопол, Спирка Моряк – ограничение 80км/ч
N 42˚26.003’
EO 27˚33.473’
Споко, за спирка Моряк аз съм рецедивист. Първите няколко дни не я знаех. Видях я чак тогава, когато монтираха нещо вътре. Успокоявам се, че преди да монтират камерата съм карал по-бързичко. Но съм се уговорил с жената
да каже, че тя е карала колата. И без това за 15г има-няма 10 пъти да се е качвала на волана.
N 42˚26.621’
EO 27˚35.178’
От Бургас, посока Созопол, Спирка Моряк – ограничение 80км/ч
N 42˚26.003’
EO 27˚33.473’
Споко, за спирка Моряк аз съм рецедивист. Първите няколко дни не я знаех. Видях я чак тогава, когато монтираха нещо вътре. Успокоявам се, че преди да монтират камерата съм карал по-бързичко. Но съм се уговорил с жената

- golf rlZZZ
- Автомобил:
- Двигател:
За камери дали има-не знам.За това дали трябва да отидеш-задължително,после глобата се увеличава доста.По въпроса дали може друг да кажеш че е карал-Да,може,отива съответния човек и казва че той е карал,без значение че колата не е на негово име.
PS-Ако е било тъмно(предполагам че е било така и не е имало улично осветление)понеже камерите снимат със светкавица-трябва да си го видял това присветкване,ако не си-не се безпокой..
PS-Ако е било тъмно(предполагам че е било така и не е имало улично осветление)понеже камерите снимат със светкавица-трябва да си го видял това присветкване,ако не си-не се безпокой..
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Доколкото знам за такива случай трябва да караш на аварийни и ако камерата те е заснела да обясниш защо си карал толкова бързо.Сега даже няма и да ти повярват 

- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
Ти си прав обаче в такъв момент(когато някой ти казва че му притъмнява вече и почва да не си усеща краката) това ми беше последното нещо за което мислех-сетих се за това как карах,чак на другия ден...А ако снимат нощно време с светкавица-значи съм се отървал...
Аз бързо само на отиване към Бургас карах...А и колегата kiril_bulgaria е писал,че камери има само в посока Созопол...аз ей така да си питам за всеки случай,защото като си знам какъв съм късметлия...
Иначе момичето е що-годе добре...Ама изкара една седмица на системи...Накрая се оказа дори и,че нищо не можем да направим за да се затвори това място,щото го държат някакви типове без вратове...
Аз бързо само на отиване към Бургас карах...А и колегата kiril_bulgaria е писал,че камери има само в посока Созопол...аз ей така да си питам за всеки случай,защото като си знам какъв съм късметлия...
Иначе момичето е що-годе добре...Ама изкара една седмица на системи...Накрая се оказа дори и,че нищо не можем да направим за да се затвори това място,щото го държат някакви типове без вратове...
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
колега тия грозните с трите прозорчета са само кутии все още , ще ги пускат чак септември 

- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
lou написа:Доколкото знам за такива случай трябва да караш на аварийни и ако камерата те е заснела да обясниш защо си карал толкова бързо.Сега даже няма и да ти повярват
Няма никъде подобен регламент.
п.п. Колега, споко камерите не са активни до сптември.
- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
R@do написа:lou написа:Доколкото знам за такива случай трябва да караш на аварийни и ако камерата те е заснела да обясниш защо си карал толкова бързо.Сега даже няма и да ти повярват
Няма никъде подобен регламент.
п.п. Колега, споко камерите не са активни до сптември.
Тази информация сигурна ли е?
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не че давам правилен съвет, но ако не отидеш да си го вземеш от КАТ, наказателното не е връчено и следователно няма как да те накажат. вече ако те спрат и направят някаква проверка (в което се съмнявам)..
давността на снимките е 5м, за разлика от актовете.
давността на снимките е 5м, за разлика от актовете.
- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
То не,че някой е тръгнал да ме наказва за това-просто информативно да си питам ако пристигне нещо как да подходя...Иначе си карам най-често 10-15км над ограниченията...Не,че и тогава не искат да ми влязат в купето през багажника,та да ми дойдат на гости,ама като карам с ограниченията имам чувството,че ще ме изхвърлят от пътя...Такава си ни е оправията...
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Lion_Heart написа:То не,че някой е тръгнал да ме наказва за това-просто информативно да си питам ако пристигне нещо как да подходя...Иначе си карам най-често 10-15км над ограниченията...Не,че и тогава не искат да ми влязат в купето през багажника,та да ми дойдат на гости,ама като карам с ограниченията имам чувството,че ще ме изхвърлят от пътя...Такава си ни е оправията...
Казах ти го , и Радо ти го каза , тези камери с радари ще бацат след септември месец, вса още о оправят нужните лицензи ...

отделен е въпроса , че ако ти пристигне призовка по пощата , с тази призовка могат само да ти избършат междубузието...
редовно призован си единствено ако се подпишеш когато ти я връчат...