Ел.Стъкла проблем захващане на релсата

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Ел.Стъкла проблем захващане на релсата

Мнениеот Gecatawe » Пет 07 авг 2009 20:29

Половера е 97годинка с 2 врати, след дразнещо хлопане от вратата реших да я разглобя за да вида за какво иде реч.Ако се сещате на 2-те релсички има болтове дето се захващат за рамката на вратата.Та значи на едната релса болта се е скъсал или по точно (болта влиза в едно алуминиево което пък е занитено на релста и се е разнитило) след което в следстиве на неуравновесено захващане релсата се е посукала и сега хем това алуминиевото е прецакано хем релсата.Релсата може би ще я изправя но това алуминиевото от каде да го намера има ли някой идея или незнам може би цяла релса дали се продават.. ПОМОЩ!!!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Ел.Стъкла проблем захващане на релсата

Мнениеот Теодор » Пет 07 авг 2009 20:37

Търсиш по моргите машинка със здрави релси купуваш я и си сменяш само това което ти трябва :idea: Аз скоро от моите две и още три машинки за ел.стъклата с дефекти си сглобих две работещи :wink:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 09 авг 2009 9:09

Теодор написа:Търсиш по моргите машинка със здрави релси купуваш я и си сменяш само това което ти трябва :idea: Аз скоро от моите две и още три машинки за ел.стъклата с дефекти си сглобих две работещи :wink:

и каква е скромната сума която лешоядите (моргите) искат за здрава машинка.
п.п. Миналата година броих 100 пари ...

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Нед 09 авг 2009 11:54

Това нещо дето се е скъсало, или разнитило е от цам, а не от алуминий. На мене и двете ми се разнитиха преди време, но пък не ми се е усуквала релсата. Ида търсиш и да не търсиш резервни части за ремонт няма. Единия вариант е да отидеш и да си купиш машинка втора ръка и да си свиркаш, ама 100 лева са си 100 лева.
Ако можеш да си исправиш усуканата релса ремонта ще ти излезне не повече от 40-50 стотинки.

Така сега и самата процедура.
Тоя цамения боклук дето се е разнитил го сваляш и от страната дето е бил нитован го почистваш от чепаци и парчетии дето са останали. Тичаш до най-близката железария и си купуваш един болт 6х25 или 6х30, една шайба 6 мм и една гайка също 6 мм. Взимаш болта и му отнемаш половината от дебелината на главата, че иначе водача ще опира в него като се движи нагоре надолу. Вжимаш вече обработения болт и го мушкаш от вътрешната страна на релсата да излезе през дупката(тая дупка дето е бил нитован цамения боклук) след това завиваш цамения боклук на болта и го стягаш добре. Единствената разлика с оригинала е, че вече релсата ще се хваща за вратата не с болт, ами с гайка.

Ето ти и две снимки горе долу как трябва да стане.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 09 авг 2009 16:54

freestyler911 написа:
Теодор написа:Търсиш по моргите машинка със здрави релси купуваш я и си сменяш само това което ти трябва :idea: Аз скоро от моите две и още три машинки за ел.стъклата с дефекти си сглобих две работещи :wink:

и каква е скромната сума която лешоядите (моргите) искат за здрава машинка.
п.п. Миналата година броих 100 пари ...

За двуврато по моргите ел. не намерих а за ръчни искаха по 60лв :? Така че трите ги купих от колега във форума.

Потребителски аватар
    Gecatawe
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Нед 09 авг 2009 19:02

jijane написа:Това нещо дето се е скъсало, или разнитило е от цам, а не от алуминий. На мене и двете ми се разнитиха преди време, но пък не ми се е усуквала релсата. Ида търсиш и да не търсиш резервни части за ремонт няма. Единия вариант е да отидеш и да си купиш машинка втора ръка и да си свиркаш, ама 100 лева са си 100 лева.
    Ако можеш да си исправиш усуканата релса ремонта ще ти излезне не повече от 40-50 стотинки.

Така сега и самата процедура.
    Тоя цамения боклук дето се е разнитил го сваляш и от страната дето е бил нитован го почистваш от чепаци и парчетии дето са останали. Тичаш до най-близката железария и си купуваш един болт 6х25 или 6х30, една шайба 6 мм и една гайка също 6 мм. Взимаш болта и му отнемаш половината от дебелината на главата, че иначе водача ще опира в него като се движи нагоре надолу. Вжимаш вече обработения болт и го мушкаш от вътрешната страна на релсата да излезе през дупката(тая дупка дето е бил нитован цамения боклук) след това завиваш цамения боклук на болта и го стягаш добре. Единствената разлика с оригинала е, че вече релсата ще се хваща за вратата не с болт, ами с гайка.

Ето ти и две снимки горе долу как трябва да стане.
    Изображение

Изображение

Колега ами аз точно така направих(с болта и гайката), но несъм рязал болта и наистина опира и за сега докъто се хвана сериозно(защото неми остава време) съм откачил буксата на машинката, че много хора като се качат и пипат.
    П.С: значи режа болта главата му (а дали се продават такива с плоска глава и да може с отверка кръстата да се стяга) вместо да го режа това ми хрумна сега.
    П.С2:Знчи ходих до 3 морги в Плевен машинка за 2-врати поло няма или впрочем намерих, НО точно за другата врата :| (попитах за цена 110лв. ми казаха).За сега оставам на вариянта с болта.
    Благодаря за съветите!!! Поздрави :)

jijane
    Автомобил: Караше Honda Civic
    Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Нед 09 авг 2009 21:54

Колега @Gecatawe в момента на пазара има всякакви болтове. Сега се сетих, че даже можеш и да не му намаляваш главата на болта поради простата причина, че има такива болтове фабрични. А за вида на главата му варианти много за кръстата, за права отвертка, комбинирани(едновремено за права отвертка, торкс и гаечен ключ, или пък друга комбинация права+кръстата отвертка, варианти много, просто трябва да се разтършуваш из магазините за крепежни изделия.

Потребителски аватар
    Anbuch
    Полохолик
    Автомобил: VW POLO 6R
    Двигател: CGGB 2010г
    Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пон 10 авг 2009 9:10

Ако може да използвам темата за едно въпросче..
    Аз си търся целия механизъм за шофьорската врата (не електрически). Полото ми е с 2 врати. Цената на нов ми предложиха от 140 лв до 180 лв (не ел. :shock ). Намерих си за 50 лв но от четириврато поло.
    Разликата в номерата на механизма между двувратото и четиривратото е само в една буква накрая
    За двувратото номера е 6N4837401 Е
    а за четиривратото 6N4837401
    Някой знае ли дали реално съществува разлика между двата механизма?

Според този сайт

Механизма е еднакъв за тези номера на Ауди,Шкода и VW
    191837402B 191837402A 171837402B 6N4837401 6N3837401E 6N3837401 3A0837401B 357837401 357837401B 357837401C

Потребителски аватар
    Теодор
    Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 10 авг 2009 10:20

От четириврато на двуврато не стават поне с ел.мех.,мисля че и ръчните не стават поради разлика в дължината на жилата.

Потребителски аватар
    deversant
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 10 авг 2009 12:21

Ами то колеги ако се вгледате,двувратото има огромна врата спрямо четиривратото!
    Това е оргромното преимущество на двувратото,пред четиривратото-влизаш като удома си! :lol:
    (особенно ако сте над 185см-горещо препоръчвам!)

Потребителски аватар
    samael_86
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот samael_86 » Вто 11 авг 2009 19:07

колеги спешно ми трябва пластмасата която държи стъклото за предната релса за четириврато поло с ел. стъкла неска тя пластмаса стана на 3 части.Или ако може да ме напътите от каде да си взема само тази част??? Моля ви спешно е!!!
    Мерси предварително п.с. полото е 6Н 99г.

javor_bg
    Автомобил:
    Двигател:
    Контакти:

Мнениеот javor_bg » Сря 12 авг 2009 14:12

И аз също имам ядове с едно стъкло на Сеат Ибиза 97ма година 1.4. Оказва се че механизмите за Поло и Ибиза от тази година са 1:1. Може би някои от вас са видяли тази тема тук :

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=34174&hilit=%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD+%D0%9C%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2

Човека е професионалист и страшно много си разбира от работата. Цар е на тези механизми. Механизма на стъклото, дето му го оставих обеща да го оправи. Макарата му е прецакана или по-конкретно каналите на макарата, 2 от 3 жила са за смяна. Ще сложи титаниеви жила. Двете конзоли са за смяна - тези пластмасовите. Един от държачите на стъклото и той е сдал багажа. Изобщо работата е много дебела. Незнам дали трябва да се пръска с нещо със сламка при спуснато до долу стъклото. Мисля си че все пак има начин да влиза влага и оттам идват проблемите...

Потребителски аватар
    samael_86
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот samael_86 » Сря 12 авг 2009 19:14

проблема решен за 10 мин и 40 кинта мерси все пак :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”