А и мисля че е доста важна...
Колеги,имам апел към всички ви :
Ако видите ПТП на пътя-Моля ви спрете и вижте какво може да направите...
Пускам темата защото съм потресен какви хора и колеги има по нашите пътища...
В петък следобяд се прибирам към София,качвам се на магистралата и започва да вали доста силно.По плaтното има много вода и предпоставки за аквапланинг.
След няколко километра виждам кола по таван с две жeни до нея и две патрулки.Няма нищо сериозно,само ламарини.
Но след 5 километра наближавам една колона от тирове и коли на аварийни,която се движи доста бавно и в най-лявата част на магистралата.
След малко виждам че има едно мерцедесче А класа се е въртяло доста пъти и се е удряло в мантинелата и сега седи на части в средната лента.А колите и тировете минават отляво и отдясно с поне 40-50 километра,без един да спре и да помогне...
Единствените който спряха и помогнаха освен мен,бяха петима РОМИ от Монтана ( М беше номера на колата ).
С тях,под проливния дъжд и летящите превозни средства около нас успяхме за 15-20 минути да преместим в аварийната лента колата.
А шофьорът на Мерцедеса имаше счупени ребра,травма на главата и левия крак.
Той ми каза че е лежал до колата и мантинелата около 20 минути,преди Ромите и малко след тях и аз да спрем...
Обясни ми и за няколко тира който са минали с над 100 км/ч покрай него,все едно го няма....
Всеки един от нас може да е на неговото място...
Моля ви,намалете и спрете-вижте какво може да направите и тогава продължете...

ПС :
Нямам нищо против Ромите-понякога те се оказват по-големи хора от доста от нас....