Пасат B3 и B4 -тунинг,подобрения...тема за всички с B3 и B4

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат В4-тунинг, подобрения, ремонти....

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 29 юли 2009 15:14

Winner25 написа:Завърти частта с магнитите на моторчето на 180 градуса и ще се оправи :wink:

металното капаче , което е хванато с 4 винта ли имаш предвид ?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 29 юли 2009 15:31

DoH_KuXoT написа:
Winner25 написа:Завърти частта с магнитите на моторчето на 180 градуса и ще се оправи :wink:

:да:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 29 юли 2009 23:20

Winner25 написа:
DoH_KuXoT написа:

:да:

за това не се бях замислил :) нормално е да се оправи. N/S... :beer Ще пиша за резултата

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 30 юли 2009 12:29

оправих го :beer много трябва да черпя!!! Сега така и така съм разглобил вратата, обелих гуменото покритие от дръжките и пръснах с черен мат, станаха като нови, разглобих си и копчетата и сега слагам бяло осветление вместо синьо, но явно старите светодиоди са на 12 волта и не искат съпротивление, защото новите горят, следобед ще премеря какво пуска буксата и ще им нацъкам по 1к.ом иначе става идеално :) ама летят пружинки при отварянето та ако се захванете имайте едно на ум :012:

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Чет 30 юли 2009 13:47

Аз като сменях диодите във бутоните слагах съпротивление - 1ком. В бутона има достатъчно място, но ако не ти се занимава може да го сложиш на сиво-синия кабел :)
Стандартните диоди не са ли зелени :roll:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 30 юли 2009 19:04

Winner25 написа:Аз като сменях диодите във бутоните слагах съпротивление - 1ком. В бутона има достатъчно място, но ако не ти се занимава може да го сложиш на сиво-синия кабел :)
Стандартните диоди не са ли зелени :roll:

зелени са, грешка при писането. Съпротивление и аз сложих. Първия светодиод изгоря и се усетих, явно стандартните са на 12 волта. Вътре в бутона го сложих съпротивлението, но определено по-лесно е да се сложи на кабела. Другите бутони ще са на кабела. Стана много сполучливо. Като направя всичките ще направя и таблото бяло. Ти какъв цвят ги направи твоите ?

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Пет 31 юли 2009 0:03

От двете стани на диода има едни крачета - като тези на които е хванат диода. Мисля че на тях също трябва да има напрежение. Аз счупих тези на които е хванат диода и запоих крачетата на новия диод на съседните - едното от ляво другото от дясно. Така има място и за резистора. Ако решиш да правиш така провери първо дали има напрежение на другите, че не съм 100% сигурен.
Аз слагах червени диоди и тук там някой син :)

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 31 юли 2009 7:48

Winner25 написа:От двете стани на диода има едни крачета - като тези на които е хванат диода. Мисля че на тях също трябва да има напрежение. Аз счупих тези на които е хванат диода и запоих крачетата на новия диод на съседните - едното от ляво другото от дясно. Така има място и за резистора. Ако решиш да правиш така провери първо дали има напрежение на другите, че не съм 100% сигурен.
Аз слагах червени диоди и тук там някой син :)

дам видях допълнителния извод, мина ми такава идея като твоята, но накрая с подходящо изкривяване и притискане към фасунката на светодиода сложих резисторите на самите фасунки. Има напражение иначе и на средните, те са на една писта всичките. Направих на предните врати копчетата, но при отварянето на това за задните ел. които са до индикатора за АБС и ЕърБег установих , че там е по сложно. Самото копче се отваря по трудно, има и едно телче на принципа на включването на химикалките, за да спира и пуска задните стъкла. Но това ок, самите светодиоди са с 4 крачета и са от тези плоските , дето приличат на копчета за дистанционно за аларма. Платката също не мога да я извадя, все едно е запресована с крачетата за куплунга. За сега съм го разглобил , при първото свободно време ще го мъча.
Ти там какво направи ?
п.с. много добра комбинация си избрал за цялостното осветление :да: Аз снощи си мислех дигиталния часовник дали може да му се смени осветлението но гледам че може. И там ли са светодиоди или нещо по сложно си правил ?

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Пет 07 авг 2009 10:02

С копчето за адните стъкла не можах да се оправя. Там диодите мисля че се водеха SMD. Пробвах да сложа обикновенни но няма как да ги закрепя. A тези малките нямам с какво да ги запоявам.
На часовника съм сложил един диод на мястото на лампата и зелената бленда е сменена с бял лист. Може и само блендата да се смени - поне при голфовите казват че става
Ето моето как е:
Изображение

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 08 авг 2009 0:28

дам това следва и при мен. Иначе се оправих с копчетата за задните стъкла дето са на самите врати, оправих и общото отпред което е. Голяма играчка обаче падна... ползвах обикновени светодиоди 3мм със съпротивления и пътечки вътре в платката, защото не е като на предните копчета само едно съпротивление на синия кабел с бяло. Тук с общ плюс се захранват и повдигането/свалянето и осветлението... п.с. има си светодиоди на 12 волта, с вградени съпротивления, има и малки съпротивления 1/8 а SMD светодиодите се запояват на две крачета за плюс и две за минус. Просто са две лентички вместо две крачете, но се иска много фин поялник. Скоро да оправя и парното врътките да са бели и ще кача снимки.
За момента става наистина супер.
п.с. играл ли си си с обръщане на плаката на часовника за да стане негатив ?

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Нед 09 авг 2009 13:43

За копчето за задните стъкла ще чакам снимки :) ПОсле ще го мъча и аз.
Този механизъм който изключва бутоните на задните врати нещо съм го прецакал. Работи както си иска. Има ли вариант да ги направя постоянно да работят?
Плаката на часовника съм я обърнал. Ето как свети през деня
http://www.winner25.snimka.bg/album.php?album_id=85232&pid=1729546

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 09 авг 2009 16:58

:beer
Winner25 написа:За копчето за задните стъкла ще чакам снимки :) ПОсле ще го мъча и аз.
Този механизъм който изключва бутоните на задните врати нещо съм го прецакал. Работи както си иска. Има ли вариант да ги направя постоянно да работят?
Плаката на часовника съм я обърнал. Ето как свети през деня
http://www.winner25.snimka.bg/album.php?album_id=85232&pid=1729546

направих и копчето за нагревателя бяло :). Свалих капака на врътките за парното и си чака реда, обаче днес пак бях дежурен в работата и не остана врем, утре предполагам, че ще напредна още малко. Копчето за управление на задните ел. отпред като го натиснеш една малка пружинка просто прави мостче между две крачета. Ако ги свържеш принудително работят постоянно. Отваря се с две малки отверки, като за да се разглоби трябва средното копче да е начиснато и леко да го разклатиш, че има едно телче дето со държи ту натиснато, ту отпуснато. Средния светодиод обаче го оставих зелен, че има пружинка около него много близо до крачетата му и замасява понеже спойките се правят отдолу а платката е капсолована с корпуса. Абе тва копче ми изтрови нервите няколко часа....
За дисплея евала, това ми е и на мен идеята,но в бяло... :)
п.с.слагай някакви снимки тук на твоите подобрения чат пат и да направим една обща тема за всички с пасати :) много е хубаво да намериш щурак като себе си и да се гоните постоянно в подобренията.

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Нед 09 авг 2009 20:13

В конзолата с врътките на парното съм сложил около 30 диода всеки със съпротивление :Mr Green Fun
Отзаде светловодите са зелени и няма как да се ползват за друг цвят :) За съжаление нямам снимки, но мога да направя - поне на това което се вижда. В копчето за фаровете също лесно се слагат диоди. Само символите над врътката не можах да накарам да светят. Пробвах със диод, пробвах и с лампа но не става.
За таблото - най лесно е да смениш зелената бленда с такава от папка. Щом си тръгнал обаче да правиш всичко в бяло крушките ще жълтеят. Аз го направих по идея от форума - с 6 диода. Снимки има в албума към който съм дал линк в предишното мнение.
И аз вече съм с широк нож и решетка :)
Само трябва да удължа ножа да сменя мигачите в калниците.
Джантите или трябва да ги сменям или на задните да сложа фланци на задните :)
Ето малко снимки
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
gilzata1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gilzata1980 » Нед 09 авг 2009 21:10

колеги имам един въпрос....ако обърна плаката на километража,защото е дигитален,дали ще свети както на часовника????и лесно ли става??защото ако става ще обърна плаката на часовника и на километража....поздрави!!

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Нед 09 авг 2009 22:44

gilzata1980 написа:колеги имам един въпрос....ако обърна плаката на километража,защото е дигитален,дали ще свети както на часовника????и лесно ли става??защото ако става ще обърна плаката на часовника и на километража....поздрави!!

При километража също би трябвало да се получи :да:
Не е трудно но трябва да разглобиш целия километраж :)

Върни се в “Направи си сам!”