Размисли за Skoda Octavia

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Размисли за Skoda Octavia

Мнениеот nurv » Съб 08 авг 2009 14:11

Здравейте приятели,
Преди време ми влезе една муха в главата да купувам още една кола, по-голяма. Спрях се тогава на Пасат 5 или 5.5. Обаче малко по малко взех да поглеждам към Шкода. За същите пари мога да ти взема не 4 годишен автомобил с прилично навъртени километри, а чисто нов. Става въпрос за дизелов двигател. След като са от семейството, от къде идва тази голяма цена разлика? Не вярвам да е само от материали на интериора. Някой може ли да сподели някакви конкретни наблюдения за новите Octavia? Единственото, което ми казаха е минус за дюзи за впръскване на горивото, ама като нищо не разбирам...

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Re: Размисли за Skoda Octavia

Мнениеот anger » Съб 08 авг 2009 16:32

Здравей, колега!
Преди време и аз се бях насочил към Шкода, чисто нова с дизелов мотор. Мога единствено да ти кажа, че най - близка до цената на Пасат Б5.5 е Октавия 1. Октавия 2 е с около 10 хилки по - скъпа. Вярно е, чисто нова кола е, но интериора е ужасен. В Октавия 2 се почувствах много по - комфортно, но не ми хареса цената... За същите пари взех японски автомобил, в пъти по - качествен и луксозен (от магазина, при това произведен в Япония). Поогледай се и по другите марки, Октавия е добър избор, но не най - добрия.
Успех!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 09 авг 2009 2:14

По принцип октавията е с габарити на Голф/комби - Бора и е малко неуместно да я сравнявате с Пасат :)

Според мен също е добър избор Октавия RS или Лорънс и Клемент. Просто за тези пари толкова екстри няма никъде. Пък сега имат и промоция и спестявате около 3000+ лева. Много добра лизингова политика. Голям праз, че било Шкода, но с абсолютно всичко и с моторетка на VW :) .

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 09 авг 2009 7:48

На мен Октавия RS ми харесва в пъти спрямо Пасата...
А колега anger може ли да споделиш каква кола и за колко си си взел ? :oops:

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Нед 09 авг 2009 14:18

Мазда 5, 1.8 бензин, 115 к. с. за 36 000 лв с данъчен кредит. Колата е базов модел. Японеца слага в базата кожен волан, ЦД/МП3, подлакътници, климатроник, 4 ел. стъкла, автоматични фарове, 8 еърбега, парктроник и т.н. Обаче в момента отстъпката в Мазда е само 8 % и то само за новата 6 - ца. Очаква се от септември 5 - цата да е с по - висока цена даже! Маде ин Джапан си държи цена (уж криза било), за разлика от Маде ин Туркий, Инглънд, Франс и т. н. и т. н. :) Когато поръчах маздата (Октомври 2008 г.), Шкода Октавия 1, 1.9 ТДИ ПД 101 к. с. илизаше към 27 000 лв и то минималното оборудване, а Октавия 2 беше 36 000 лв. При нея с данъчен кредит се предлагаше само комби, което се регистрира 1 + 1. Съответно, ако те гепат да возиш хора на задната седалка... death
Всъщност Маздата не съм я взел за себе си, тя е фирмен и семеен автомобил.
Но наистина Октавия не може да се сравнява с Пасат, тя си е Бора с друга емблема. :да:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 09 авг 2009 15:13

Тъй като RS-а се предлага само с акцизни мотори, предполагам, че ще е оферта да се купи след нова година когато акциза падне, а с тях и цените на тези коли :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 11 авг 2009 11:10

Октавия 2 е значително по голяма кола от първата октавия... на нова платформа е, не е старата бора ;) Колкото до дилемата, като цена са близки Пасат 6 втора ръка и Октавия 1 нова. Аз лично бих взел Окатвията, освен че е нова, по всяка статистика която се води е по-надеждна от Пасат 6... всъщност октавииката е перфектна машина отвсякъде :beer

Потребителски аватар
anger
Двигател:

Мнениеот anger » Вто 11 авг 2009 12:05

Всъщност аз имах предвид, че Октавия 1 е на базата на Бора. :)
Наистина за парите си е перфекния автомобил, още почече, че тя се все още се произвежда след ... колко ... 12 години, откакто е пусната първата бройка?
Това е основния довод на продавачите в Еуратек за зарибявка на клиенти. Факт е, че тя е идеален семеен, пък и фирмен автомобил. А и, ако отворите мобиле, ще видите, че държи цена като VW.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 11 авг 2009 14:34

morfei1 написа:Тъй като RS-а се предлага само с акцизни мотори, предполагам, че ще е оферта да се купи след нова година когато акциза падне, а с тях и цените на тези коли :)

Акциза ще падне за автомобили 2ра ръка. За новите няма как да падне :) .

Потребителски аватар
the driver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the driver » Вто 11 авг 2009 14:43

nurv написа:Здравейте приятели,
Преди време ми влезе една муха в главата да купувам още една кола, по-голяма. Спрях се тогава на Пасат 5 или 5.5. Обаче малко по малко взех да поглеждам към Шкода. За същите пари мога да ти взема не 4 годишен автомобил с прилично навъртени километри, а чисто нов. Става въпрос за дизелов двигател. След като са от семейството, от къде идва тази голяма цена разлика? Не вярвам да е само от материали на интериора. Някой може ли да сподели някакви конкретни наблюдения за новите Octavia? Единственото, което ми казаха е минус за дюзи за впръскване на горивото, ама като нищо не разбирам...

Ти най-добре си знаеш, каква кола искаш, но за Октавията ...
Има малко повече монтирани компютри в тази кола. Или за всяка ел джажа има отделен компютър. За ел стъкла, за ел люк, за ел огледала и фарове е само един. Имаче е с 7 + за мотора. За ел . стъклата , нов е 245 лв !

Октавия последен модел.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Вто 11 авг 2009 15:37

Ами като се има предвид, че за Пасат 95-та година Synchro е 600 лева, не мисля, че това е някакъв проблем ;)

Потребителски аватар
the driver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the driver » Вто 11 авг 2009 22:47

nurv написа:Ами като се има предвид, че за Пасат 95-та година Synchro е 600 лева, не мисля, че това е някакъв проблем ;)

ОК! 600 за един или над 2500лв за 7 ..., не че някога ще изгорят всичките наведнъж. На ел. стъклата най-често, заради не доброто изолиране и влагата във вратите.
По-добре Пасат, отколкото Шкода. Едиствено ако Шкодата е с мотор V5 3.6 TDi си заслужава. 5 цилиндъра , ама V образен мотор на 10 градуса. Цената и е равна на обикновен Пасат, за чисто нови коли !

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 12 авг 2009 17:41

the driver написа:
nurv написа:Ами като се има предвид, че за Пасат 95-та година Synchro е 600 лева, не мисля, че това е някакъв проблем ;)

ОК! 600 за един или над 2500лв за 7 ..., не че някога ще изгорят всичките наведнъж. На ел. стъклата най-често, заради не доброто изолиране и влагата във вратите.
По-добре Пасат, отколкото Шкода. Едиствено ако Шкодата е с мотор V5 3.6 TDi си заслужава. 5 цилиндъра , ама V образен мотор на 10 градуса. Цената и е равна на обикновен Пасат, за чисто нови коли !

Ама как са разположени 3 отляво и два отдясно ли тея 5 цилиндра mhihi mhihi mhihi .....и иии тва май е някъв нов мотор 3.6 ТДИ известен само на теб,щото аз знам само за 6-цилиндров 3.6 бензин на пасат 6 :wink:

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 12 авг 2009 18:48

... а колегата питаше за октавия, и то дизел, и то искаше мнения от хора с пряк опит, ама ...

Потребителски аватар
the driver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the driver » Сря 12 авг 2009 22:55

vw16v написа:
the driver написа:

Ама как са разположени 3 отляво и два отдясно ли тея 5 цилиндра mhihi mhihi mhihi .....и иии тва май е някъв нов мотор 3.6 ТДИ известен само на теб,щото аз знам само за 6-цилиндров 3.6 бензин на пасат 6 :wink:

Ха, колега, точно така са наредени. 3 отляво и 2 отдясно,и са в един блок. Отгоре буталата са шахматно разположени. И е 3.6 TDi и не е известен само на мен, а на всички от Файве! За 9 цилиндровия чувал ли си, а едва ли си го виvдал и пак е V образен, а не W. Иди в сервиз на Шкода и може да разбереш. А за 3 цилиндровия на Шкода чувал ли си, че не се разглобява, както на Опел 1.0 с 12 клапана и на Тико моторите? Само главата се маха.
Иначе най-добрия мотор на Октавия е 2.0 дизел или 3.2 бензин

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”