Годишна екотакса върху автомобилите
Re: Годишна екотакса върху автомобилите
jordanpar написа:Кученцата си лаят,керванът си върви.
Някаква по-добра идея

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
темата да не се превръща в бунт
не е това идеята й

не е това идеята й
Идеята е че нещата малко по малко ще си дойдат на мястото.
Последните 19 години всичко беше анархия в България,във всякакво отношение.Може би най-после са дошли на власт хората,които да сложат ред.
Така всеки с добро или лошо ще бъде накаран да си сложи обратно катализаторчето,само че вече работещо,да не си пробива гърнето с цел да го чуват през два квартала,нямма всеки втори да се прави на чиптунинг бог,просто защото ще излиза доста солено като пари да караш тунингован автомобил,няма да има фалшиви ксенончета от по 100 лева тип ´´Ослепи насрещния´´,абе може и да се получи нещо.
Като се има впредвид и нетолерираните от данъчна гледна точка дизели,както и че така хвалените Голф4 ТДИ покриват едва Евро2 и Евро3,а това никак не е добре при формиране на един екоданък или както там бъде наречен,а по-новите с филтри за твърди частици са супер скъпи за обслужване,лично аз предвиждам от догодина нов бум в газифицирането на бензинови и то вече по-мощни коли,ако акциза бъде тотално премахнат наистина и въобще масовото преминаване към алтернативно гориво,което ще бъде евтино и откъм данъчни утежнения и откъм разход за гориво.
И може би най-после и в БГ годишния преглед ще се превърне в един вид TUV,а не както досега--´´Донеси си талона самои дай 20 лева,ние ще напишем каквото трябва´´.
Така е в Европа,господа.
Последните 19 години всичко беше анархия в България,във всякакво отношение.Може би най-после са дошли на власт хората,които да сложат ред.
Така всеки с добро или лошо ще бъде накаран да си сложи обратно катализаторчето,само че вече работещо,да не си пробива гърнето с цел да го чуват през два квартала,нямма всеки втори да се прави на чиптунинг бог,просто защото ще излиза доста солено като пари да караш тунингован автомобил,няма да има фалшиви ксенончета от по 100 лева тип ´´Ослепи насрещния´´,абе може и да се получи нещо.
Като се има впредвид и нетолерираните от данъчна гледна точка дизели,както и че така хвалените Голф4 ТДИ покриват едва Евро2 и Евро3,а това никак не е добре при формиране на един екоданък или както там бъде наречен,а по-новите с филтри за твърди частици са супер скъпи за обслужване,лично аз предвиждам от догодина нов бум в газифицирането на бензинови и то вече по-мощни коли,ако акциза бъде тотално премахнат наистина и въобще масовото преминаване към алтернативно гориво,което ще бъде евтино и откъм данъчни утежнения и откъм разход за гориво.
И може би най-после и в БГ годишния преглед ще се превърне в един вид TUV,а не както досега--´´Донеси си талона самои дай 20 лева,ние ще напишем каквото трябва´´.
Така е в Европа,господа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, който иска да си кара старата кола, ще си плаща таксите. Отнася се и за Ладите, и за Москвичите и всякакви други возила. Особено за автобусите и камионите, които ще бъдат най-засегнатите. Всички искаме да се возим на хубави автобуси, но какъв е стимула на собствениците да купуват нови, като и тези вървят? Стига с тази логика!
Следващата година таксите ще бъдат минимални, но постепенно ножицата между старите и новите коли ще става все по-голяма.
Искаме да станем европейска държава. Как? Все отнякъде трябва да се почне. 20г ревем, че сме бедни.Стига! Мислете как да си увеличите заплатите и намалите печалбите на богаташите. Да сте разбрали, че данъка им го свалиха от 40% на 10%? Това да се е отразило на Вашата заплата в частната фирма?? Време е за промяна и все отнякъде трябва да се почне.
Следващата година таксите ще бъдат минимални, но постепенно ножицата между старите и новите коли ще става все по-голяма.
Искаме да станем европейска държава. Как? Все отнякъде трябва да се почне. 20г ревем, че сме бедни.Стига! Мислете как да си увеличите заплатите и намалите печалбите на богаташите. Да сте разбрали, че данъка им го свалиха от 40% на 10%? Това да се е отразило на Вашата заплата в частната фирма?? Време е за промяна и все отнякъде трябва да се почне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Щом като заплатата е малка, значи печалбата на някой е голяма.Още повече, че въведоха плосткият данък 10%, с който облагат печалбата, а не 40%, както беше.Заплатата трябва да се договаря, поне с годишно увеличение равно или по-голямо от инфлацията.
Не може само да се оплакваме, че сме бедни. Трябва да се поправи това и спасението е в ръцете на давещите се!
Когато доктори, лекари стачкуваха, ние им гледахме сеира, вместо да застанем рамо до рамо с тях. Колко национални стачки има в България?
Спомнете си Португалия,1974-75. Караха едни бараки...и само след 5г, 1980 когато бях там, надничах през прозорците като циганче на новите им автомобили.
Въпреки, че карам като втора кола Лада7, която е на 63.000км реални,технически и физически здрава,в оригинален вид, без ръжда, без доливане на грам масло за 10.000км,(колко от Вас могат да кажат за колата, която карат това?) и това решение за ЕкоДанък пряко ще рефлектира върху мен, аз подкрепям решението за въвеждане на ЕкоТакси. Трябва да мислим за бъдещето на внуците си. Нашето вече е заминало.
Не може само да се оплакваме, че сме бедни. Трябва да се поправи това и спасението е в ръцете на давещите се!
Когато доктори, лекари стачкуваха, ние им гледахме сеира, вместо да застанем рамо до рамо с тях. Колко национални стачки има в България?
Спомнете си Португалия,1974-75. Караха едни бараки...и само след 5г, 1980 когато бях там, надничах през прозорците като циганче на новите им автомобили.
Въпреки, че карам като втора кола Лада7, която е на 63.000км реални,технически и физически здрава,в оригинален вид, без ръжда, без доливане на грам масло за 10.000км,(колко от Вас могат да кажат за колата, която карат това?) и това решение за ЕкоДанък пряко ще рефлектира върху мен, аз подкрепям решението за въвеждане на ЕкоТакси. Трябва да мислим за бъдещето на внуците си. Нашето вече е заминало.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ако заплатата ти е малка значи малко работиш.А за лекарите мисля че толкова пари взимат под масата че трябва изобщо да не говориме за техните доходи и протести.А данъци и такси ще почна да плащам като има защо.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
jordanpar
ти в коя приказка живееш?
искам да попитам нормален ли си?ела да поживееш в малкия град да те видя как ще си седнеш на транливия г....европа това,европа онова,айде няма нужда,за какво мие кола?ами зада ходя на работа,защо да ходиш на робата с нея?ами защото няма с какво друго в някои моменти,пък и ми излиза по евтино,в някои моменти ако нямам кола ще трябва дасе прибирам с такси и какво излиза,изкарвам 20лв а плащам за такси 7или9лева,а има и случаи и да не изкарам нищо и какво става тогава,европески гражданино
а и да те светна малко има и по зле от към транспорт хора,а имено и в по малките градове от моя кадето няма работа и се пренуждават да патуват с километри[20,30км] за да работят,ако успеят да намерят работа и това само за някакви си 200,300 лева,ало каде отиде бе с тея европейски заплати,ти може да взимаш и 1000лв,ама аз и много други взимаме 300,400лв и гледаме семейство,как,не питай,но успяваме
да колата немие перфектна,но пък симе кара и имам спирачки,тестваха миги такива гъзари с лъскави коли,аз маслото,да горими,сега на заплата няма да гори просто ще и сменя гумичките,това за горенето проблем лие?айде на всички с европейска нагласа като jordanpar,много поздрави от мен и дано да минете през това което минаваме 90процента от българите,зада ви видя как ще мрънкате,сигурен съм че повече от нас ще мрънкате и вайкате 
ти в коя приказка живееш?

Хапчетата,колега,хапчетата.И тона и възпитанието да си промениш.
Първо трябва да си променим мисленето,а не все да мислим как да прецакаме системата и да минем тънко.
Относно работата и заплащането--има коли от по 30-40к.с. до колкото си пожелае човек,та колата според джоба.Някой хора в България изявиха желание и летяща чиния да си купят,но не им търся сметка.
Първо трябва да си променим мисленето,а не все да мислим как да прецакаме системата и да минем тънко.
Относно работата и заплащането--има коли от по 30-40к.с. до колкото си пожелае човек,та колата според джоба.Някой хора в България изявиха желание и летяща чиния да си купят,но не им търся сметка.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
Хапчетата,колега,хапчетата.И тона и възпитанието да си промениш.
хаха Хапчетата неми трябват,можеби на теб колега,аз живея в реалноста а не в облаците,за информация колата мие 60кончета и сами пре достатачни
а за тона сиго заслужи,аз поне не крия в кой град живея,можеби и ти като повечето едвам креташ и си като мен в някой малък град,но тука го раздаваш ларж,европа това,европа онова,ей това също трябва дасе промени,покажи си истинското лице,не ме е срам да кажа че съм беден и едвм оцелявам,а ти?ако с нещо съм те засегнал,извинявай,но това е истината 
хаха Хапчетата неми трябват,можеби на теб колега,аз живея в реалноста а не в облаците,за информация колата мие 60кончета и сами пре достатачни

Ние всички в БГ оцеляваме някакси,всеки по своему.
Стига с негативизма против данъците и таксите,каквито и да са те.
Събират се за добро,това че досега никой от горните етажи на властта не си е гледал работата и е ползвал общи пари за лични цели и далавери е друг въпрос.Нали така?
Имаше избори,лошите уж си отидоха,дойдоха добрите.Нека видим дали са такива,но без помощта на всеки един данъкоплатец,държавата не може да се оправи сама.
Стига с негативизма против данъците и таксите,каквито и да са те.
Събират се за добро,това че досега никой от горните етажи на властта не си е гледал работата и е ползвал общи пари за лични цели и далавери е друг въпрос.Нали така?
Имаше избори,лошите уж си отидоха,дойдоха добрите.Нека видим дали са такива,но без помощта на всеки един данъкоплатец,държавата не може да се оправи сама.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
е как дая оправиме?писнами на оная ми работа даме оправят
за информация аз не гледам да излъжа държавата,но ми писна и за това неми пука нито за актове нито за винетки за нищо,предпочитам да си нахраня детето може и малко но пак е нещо,а аз мога и гладен да стоя и дасе трепя по 12часа като роб,неме мързи да работя но да работиш за смешни пари,не е работа.вече съм решил имали в друг град работа заплатена като хората,поемам натам и оставам в бг,ако не няма смисъл да оставям тука при първа възможност ще бягам и не бягам заради мене си,а заради детето си,поне той като порасне дасе чувства като човек в новата си родина,а не като мен роб в бг. 

- Lion_Heart
- Автомобил:
- Двигател:
enigma79 написа:е как дая оправиме?писнами на оная ми работа даме оправятза информация аз не гледам да излъжа държавата,но ми писна и за това неми пука нито за актове нито за винетки за нищо,предпочитам да си нахраня детето може и малко но пак е нещо,а аз мога и гладен да стоя и дасе трепя по 12часа като роб,неме мързи да работя но да работиш за смешни пари,не е работа.вече съм решил имали в друг град работа заплатена като хората,поемам натам и оставам в бг,ако не няма смисъл да оставям тука при първа възможност ще бягам и не бягам заради мене си,а заради детето си,поне той като порасне дасе чувства като човек в новата си родина,а не като мен роб в бг.
100% Съгласен с теб колега-май това мнение е единственото найстина свестно в тази тема!

- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
enigma79 точно така колега.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”