Относно обезщетение при пръсната предна гума в дупка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Относно обезщетение при пръсната предна гума в дупка

Мнениеот balky » Сря 12 авг 2009 19:48

Здравейте, колеги искам да попитам Вие, какво наблюдение имате от застраховка "Пълно Каско" при изплащането на обезщетение за ПРЪСНАТА в дупка предна (лява ИЛИ дясна гума)??

Вчера пръснах ПРЕДНА ДЯСНА гума и изкривих леко джанта при влизане в дупка на неосветен прав участък. Имам "Пълно каско" в Булстрад. Обадих се в КАТ за протокол и посещение на мястото на инцидента, но ми казаха че според някакъв нов член не е необходимо да идват..... Днес бях при застрахователя и описах случилото се. Имам и двама свидетеля, ако това е от значение. Въпроса ми е каква е практиката на изплащане на застрахователна премия от застрахователя в ТОЗИ случай?? (евентуално сума?) Тоест дали само гумата ще ми бъде възстановена, или КОМПЛЕКТ от ДВЕ ПРЕДНИ гуми?? На всеки е ясно, че няма как да се кара с една нова и една износена ПРЕДНА гума (било то от същата марка и модел)

П.С. Моля колегите, които са се сблъсквали с ТОЗИ тип обезщетения да споделят своето мнение. Благодаря!!

Последна промяна от balky на Сря 12 авг 2009 20:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно обезщетение при пръсната предна гума в дупка

Мнениеот rosen79 » Сря 12 авг 2009 19:53

В такъв случай се вика КАТ,прави се протокол и се завежда дело срещу дадената община,в която е била дупката.За застрахователите важи същото с КАТ,а дали ще ти изплатят нещо те си знаят.

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Сря 12 авг 2009 19:57

rosen79 написа:В такъв случай се вика КАТ,прави се протокол и се завежда дело срещу дадената община,в която е била дупката.За застрахователите важи същото с КАТ,а дали ще ти изплатят нещо те си знаят.

Лошото е, че катаджийте ти пишат акт. Нещо от рода "несъобразяване с пътните условия". Не се сещам как беше точно формулирано, но пред очите ми написаха на мой приятел.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 12 авг 2009 20:02

Да,иначе няма как да ти направят протокол.Акта е за нещо съвсем минимално 10-20лв и без да се отнемат точки.

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Сря 12 авг 2009 20:16

soxy__ написа:Лошото е, че катаджийте ти пишат акт. Нещо от рода "несъобразяване с пътните условия". Не се сещам как беше точно формулирано, но пред очите ми написаха на мой приятел.

Трошил съм картер в локва /заляла яма по средата на пътя/ - полицаите дойдоха и ми написаха протокол, въобще и не отвориха дума за акт. Даже като си тръгваха исках да ги почерпя, но не приеха. Явно има някакви условия при които се пише акт ?!?

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Сря 12 авг 2009 20:22

tr0ll написа:
soxy__ написа:Лошото е, че катаджийте ти пишат акт. Нещо от рода "несъобразяване с пътните условия". Не се сещам как беше точно формулирано, но пред очите ми написаха на мой приятел.

Трошил съм картер в локва /заляла яма по средата на пътя/ - полицаите дойдоха и ми написаха протокол, въобще и не отвориха дума за акт. Даже като си тръгваха исках да ги почерпя, но не приеха. Явно има някакви условия при които се пише акт ?!?

Има колега.... Нали в по горния си пост писах че на КАТ им е влезнал някакъв нов Член(тазгодишен ама кога и къде е влезнал не се знае) че след като няма пострадали лица, или причинени щети на трети лица, идването им НЕ е необходимо.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Сря 12 авг 2009 21:10

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 12:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Чет 13 авг 2009 9:04

jims написа:Точно Булстрад пращаха едни писма миналия месец с които предупреждаваха клиентите си за тези промени. Ако КАТ откаже да се яви на мястото на ПТП се звъни на мобилната им група и тя идва. Идеята е поне да са уведомени. Друг е въпроса кога някой примерно ще дойде... По техни думи също биха могли да направят изключение на един елемент, но зависи от щетата.
Иначе за гумата. Видях и другата ти тема и предполагам имаш фактури за нея. Като цяло сумата която се изплаща е около 70-80% от стойността като нова. Може и по-малко, зависи кога са купувани и в какво състояние са в момента гумите.
Минал съм по този път... Големи разправии са... Успех.

Вчера за тази гума и джанта ми взеха цели 5 часа от деня. Беше ходене по мъките. Разкарваха ме от офис в офис. Едва след като пристигнах на точното място и видяха че нямам протокол от Кат, който не дойде като се оправда с новия член, ми дадоха въпросната брошура. Звънях на 4-5 телефона докато се разберат помежду си. Както и да е дойде момчето от 3S SOT написа нещо на един лист и влезнах в офиса на Булстрад да заведа щетата. А това е и протокола, който ми дадоха от там:

Изображение

П.С. Доколкото разбрах ми казаха че ще ми платят ЕДНАТА гума на колко не се знае и РЕМОНТ на джантата. Притеснява ме това че не мога да карам с две РАЗЛИЧНИ ПРЕДНИ гуми, било то от една марка и модел. Все пак едната е износена... А като ходя да си купувам гуми ги дават на чифт 2x2 а НЕ по една....

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 13 авг 2009 10:02

Завеждаш дело срещу общината за покриване на всички щети. Ако спечелиш делото те пращат в сервиз, ремонтират ти колата и си я вземаш, а ония се оправят с разходите.

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Чет 13 авг 2009 10:09

Barboukov написа:Завеждаш дело срещу общината за покриване на всички щети. Ако спечелиш делото те пращат в сервиз, ремонтират ти колата и си я вземаш, а ония се оправят с разходите.

Колега аз това смятам и да направя, но първо искам да видя какво ще стане и след това съм на ход. Лошото е че и свободното време е голям проблем. Но докато не почнем всички, един след друг проблемите няма да спрат!! Единия свидетел, който живее на няколко мертра от дупката ми каза: "Момче ти си 10 тия за тази седмица!!?? Утре ще направя хубави снимки и на самата дука, на джантата и на гумата, която е тоталка от всякъде.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 13 авг 2009 10:20

Мини и с другата гума в същата дупка за да направиш чифт :drunk Глупаво е да мислиш, че трябва да ти платят и двете гуми. Все пак само едната се е прецакала. А това, че другата се е износила и колата ще бега у лево- никой не го ебе.

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Чет 13 авг 2009 10:29

calm написа:Мини и с другата гума в същата дупка за да направиш чифт :drunk Глупаво е да мислиш, че трябва да ти платят и двете гуми. Все пак само едната се е прецакала. А това, че другата се е износила и колата ще бега у лево- никой не го ебе.

Колега, благодаря за предложението :talk: :drunk :beer ама каква е вероятноста да се пръсне от Първия път.... Може да се наложи да се минава няколко а не искам да си потроша колата. Нищо че после ще я ремонтират, като ги осъдя. За сега ще карам по реда :beer

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 13 авг 2009 10:33

balky написа:ама каква е вероятноста да се пръсне от Първия път.... :beer

Ами сигурен съм, може да се изчисли. Нали си пръснал другата от първия път.
Към момента мога да кажа, че шансът ти е 50/50. Или ще стане, или няма да стане от първия път.

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Чет 13 авг 2009 10:38

calm написа:
balky написа:ама каква е вероятноста да се пръсне от Първия път.... :beer

Ами сигурен съм, може да се изчисли. Нали си пръснал другата от първия път.
Към момента мога да кажа, че шансът ти е 50/50. Или ще стане, или няма да стане от първия път.

Пиши ме въздаржал се... Пък и много ще им стане съмнително, първо предна дясна после предна лява. Пък и лява там няма как да се спука. Трябва да се двига в обратната посока и в този момент да изпреваря някой за да стане. А там има знак за брана за изпреварване, нищо че участъка е дълъг все пак говорим за населено място.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Чет 13 авг 2009 11:37

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 12:36, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”