Досадни обаждания от банката за неплатени вноски по кредит

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Досадни обаждания от банката за неплатени вноски по кредит

Мнениеот calm » Чет 13 авг 2009 10:15

От месец ми звънят за една неплатена вноска по ипотечен кредит. Да ми напомнят и да "питат" кога ще се внесат стинките. Дебело подчертавам "питат, защото една булка дори ми се караше?! Не я уреждал отговор "към края на седмицата или началото на другата". Точно искаше да знае в кой ден ще внеса парите. Само дето час не посочи.
Та мисълта ми е, че вече ми стана досадно(след като почнаха да ми звънят по 2-3 пъти на седмица, дори към 20:30ч. ми звъняха)! Много добре знам че има неплатена вноска(вече две), но все пак три години не имало проблем с погасяването на заема. Сега- криза, пара няма. Ипотеката е магазин + гараж, които дори на данъчна оценка да се продадат сега, сумата ще покрие останалата част от кредита. Що треа да ме нервират не знам. Всеки път като се чуем почваме да си говорим глупости.

Има ли оправия с теа? Опит някой да има? Някакво заклинание?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Досадни обаждания от банката за неплатени вноски по кредит

Мнениеот rosen79 » Чет 13 авг 2009 10:20

Щом не си внесал вноска ще те търсят.По-добре намери пари и внеси,да не дойдат някой ден за опис.При определено време на не погасяване, кредита става предсрочно изискаем,и трябва да плащаш доста повече.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Чет 13 авг 2009 10:20

Защо не пуснеш една молба за промяна на падежната дата в случай, че се затрудняваш с внасянето на досегашна дата.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 13 авг 2009 10:29

Сори, правя уточнение.
Кредита се води на една мацка, която е снаха на шефа, който е братовчед на майка ми :screwy
В задълженията ми като уъркър, влиза внасянето на вноските за които началника дава пари. Преди ми се обаждаха, защото кредита е в CHF, а се внасят левове и не се знаеше каква е вноската за месеца. Но сега...

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 13 авг 2009 10:33

Ми като не е твой кредита защо ти званят на тебе?Като ти се обадят кажи им да звънят на шефа ти и на таз мацка.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 13 авг 2009 11:07

Nafta написа:Защо не пуснеш една молба за промяна на падежната дата в случай, че се затрудняваш с внасянето на досегашна дата.

Дата на падежа може да се променя, само при нов кредит. Аз питах в моята банка и това ми казаха...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 13 авг 2009 11:19

ще звънят ще звънят и ще престанат
платете си го
щото ще продават
от кредити и данъци спасение няма
т.е. сега няма, преди имаше mhihi

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Чет 13 авг 2009 11:50

Няма излизане на глава с тези
Аз имах същия проблем само за една вноска. Принципно ти си си виновен щото не плащаш, но това не е причина разни лелки да ти държат тон по телефона. Този аргумент аз изтъкнах пред банката и получих писмо в което на цяла страница ми се обясняваше колко нередовен длъжник съм и накрая в едно изречение се обещаваше да проверят дали е имало нелюбезно отношение от техен служител
И един малък детайл - в повечето случаи лелките дето звънят няматн нищо общо с банките, а са външна фирма /кол център/ който само с това се занимава

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 13 авг 2009 12:21

Като гледам си писал 2 вноски вече неплатени, ако и трета не платите, т.е. станат 90 дни просрочие, експозицията става необслужвана и вече няма да звънят лелки по телефона, а чичковци на вратата. Ще ви предложат (евентуално) някакво разсрочване с цел намаляване на вноската ако към момента ви е висока, ако не, започват процедурите по реализиране на обезпечението.
Не искам да защитавам банките, обаче обезпечението може и на 10 000 % да покрива кредита без това да има някакво значение. Водещо в случая е, че:
1. Сега никой не купува, особено пък да инвестира в гаражи и магазини, просто риска е голям
2. Всяка банка по закон има срок да се отърве от имотите си, защото не може да търгува с недвижими имоти
3. Банката си търси парите, защото няма интерес да се занимава с обезпечения,това е дълъг, трудоемък процес с несигурен резултат

П.С. Да не говорим за наказателните лихви, които ще ти бъдат начислени при непогасяване

Неприятна работа ама разпишеш ли договор за кредит вече си в техни ръце :roll:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 13 авг 2009 12:32

Ще звънят много ясно. Това им е работата :)
Начин да се справиш с проблема е да си платиш вноските.
Иначе имам позната която бачка във фирма която изкупува дългове. Не зная дали изкупуват дългове към банки, но ти гарантирам, че шефът ти никак няма да хареса хората които ще го потърсят ако банката продаде дълга му...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 13 авг 2009 12:43

Миналата година, април-май месец покрай празниците си спомням, че ме тормозеше една по телефона.. Имах лизинг за лаптоп на стойност 1200 лв.
Всеки месец чинно си внасях по 100 кинта в най-близкия клон...
И тоя си бях внесъл, ама не можах да си намеря бележката.
Как се вбесих, такъв скандал й вдигнах на жената, че после ми стана кофти и се обадих да й се извиня.
Чак тогава обаче мацката ми каза, че имало и други такива случаи да се забави транзакцията в тяхната система, още повече сега по празниците.
Та - много са досадни, ама така е като дължиш пари..
Сега не изплащам нищо и ми е мирна главата. Докато не си харесам друг лаптоп де :063:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 13 авг 2009 13:43

кофти е, когато си погасил кредита и продължават да СМС-ят...

Майка ми е с изцяло погасен кредит и от както го погаси се почнаха едни смс-и.... ела си плати... скандали в банката... не помага - не знаели коя фирма го прави :063: :063: :063:

нема оправия

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 13 авг 2009 13:46

batmilko написа:кофти е, когато си погасил кредита и продължават да СМС-ят...

Майка ми е с изцяло погасен кредит и от както го погаси се почнаха едни смс-и.... ела си плати... скандали в банката... не помага - не знаели коя фирма го прави :063: :063: :063:

нема оправия

Това е друга тема за идиотията на системите им mhihi Няколко човека покрай мен пък получаваха съобщения без да имат изобщо кредитен ангажимент с банката.
Офф топик : много ме е яд, че не учих право, за толкова много неща може да се осъдят банките :idea:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 13 авг 2009 14:12

eddyman написа:Офф топик : много ме е яд, че не учих право, за толкова много неща може да се осъдят банките :idea:
офф на оффа
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: не за тобкова много колкото си мислим :(

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 13 авг 2009 16:22

отговори им нещо, което очакват да чуят и така, дата -> дата, час -> час. В повечето случаи, когато човек повече се спича, опъва и дърпа, и те повече го натискат. Така ги учат. Реално докато не влезеш в неизпълнение по договора разчитат само на страха и тормоза. Щом и заема не е твой, няма какво да си ги слагаш изобщо.

а за колегата с правото, никога не е късно да се самообучищ колега :) стига да ти е тръпка за собствени нужди диплома не ти трябва :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”