смяна горивен филтър на поло-дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

смяна горивен филтър на поло-дизел

Мнениеот tisho_tch » Чет 13 авг 2009 14:07

Интересува ме необходимо ли е да се пълни новия филтър с нафта предварително(както чета из форума) при положение че на моето поло имам някаква помпичка монтирана към маркуча който отива към филтъра, предполагам че това им е целта - да пълни принудително празния филтър. Питам да не направя някоя грешка ?

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Re: смяна горивен филтър на поло-дизел

Мнениеот grishitu » Чет 13 авг 2009 15:05

като гледам двигателя ти е като моя, а аз нямам такава помпа. я даи една снимкада я видя тая помпа. а по принцип се пълни нови филтър с нафта и се слага на място, има и друг начин които нищо съм пробвал нито смятам за уместен, а той е слагаш новия и вртиш докато се напълни(както казах това ми изглежда нереално, иначе по първия начин съм сменял моя)

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Чет 13 авг 2009 17:10

Ето за това говорех:Изображение

Потребителски аватар
Nesh
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nesh » Чет 13 авг 2009 17:43

Задължително го напълни с нафта , иначе акомулатора ще си замине от въртене . :)

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Чет 13 авг 2009 18:11

интересува ме мога ли след като го монтирам филтъра с тази помпа да го напълня или трябва преди да го сложа някак да го пълня?

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Съб 15 авг 2009 8:54

tisho_tch написа:интересува ме мога ли след като го монтирам филтъра с тази помпа да го напълня или трябва преди да го сложа някак да го пълня?

Колега вземи си 1 литър дизелак в бутилка и го напълни до горе иначе ще скапиш акумулатора от въртене ,и моето е така вече пробвах това упражнение за луди.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 15 авг 2009 9:37

Преди да закачиш нагнетателното маркуче(отива към входа на помпата) си поиграй с помпичката ,докатато избие нафта от щуцера на филтъра.Ако не работи помпата,или няма такава-чрез "засмукване" може да се постигне подобен резултат,ма на вкус не е особено приятно

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Съб 15 авг 2009 20:19

Моето поло няма такава "помпа" и досега колкото и пъти да е сменян филтъра, нокой не го е пълнил с нафта, а акумулатора ми не е мръднал :)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 17 авг 2009 22:39

тая помпичка е точно затова колега да си подкачиш гориво така да се каже пробвай ако работи слагаи филтъра и помпи-а и да не забравиш да оставиш маркуча след филтъра незатегнат да излиза нафта все пак :mrgreen:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 18 авг 2009 8:28

Даже в общия случай не е необходимо да оставяш разхлабено съединение,то излишното се връща по обратната магистрала,само малко по-старателно се помпи.На служебна кола не съм се замислял-един по-дълъг стартер(10-на секунди) и пали.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 18 авг 2009 19:56

прав си аз навремето правих едни изпълнения с шише нафта да смуче от него,че да видя дали сутринта ще запали от рас и го сложих само да смуче а излишното си заминава в резервоара.Като запалих докат се усетя и угасна-съборих си скапания акумулатор докато се сетя да видя дали има нафта в шишето-бхати къф дебит има тая помпа за броени сек исмука 1 литър.Та на темата после като закачих мъркуча запали за няма и 7-8сек при положение че съм съборил акумулатора от въртене и грам нафта не е останало.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пет 27 ное 2009 17:20

Колеги може ли да споделите мнение на колко време се сменят горивен и въздушен филтър,че като гледам на моето поло въздушния на 5 месеца и на нищо не мяса,а горивния не го знам в какво състояние е .При смяна на масло ги сменям тези работи ,но много се зацапват за 1 година каране.Благодаря за мненията.

georgi70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgi70 » Пет 27 ное 2009 17:37

tisho_tch написа:Интересува ме необходимо ли е да се пълни новия филтър с нафта предварително(както чета из форума) при положение че на моето поло имам някаква помпичка монтирана към маркуча който отива към филтъра, предполагам че това им е целта - да пълни принудително празния филтър. Питам да не направя някоя грешка ?

деиствието на тази помпа е двойно хем като помпа но има и възвратен клапан да не връща горивото в резервоара

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 27 ное 2009 22:20

stivenj написа:Колеги може ли да споделите мнение на колко време се сменят горивен и въздушен филтър,че като гледам на моето поло въздушния на 5 месеца и на нищо не мяса,а горивния не го знам в какво състояние е .При смяна на масло ги сменям тези работи ,но много се зацапват за 1 година каране.Благодаря за мненията.

Ами колега,аз не сменям всеки път горивен филтър(при смяна масло),при следващо обслужване го правя.Въздушния обаче преглеждам през около 5к.км,въпреки че би трябвало да издържи повече,но прахта е ужасна.Все пак възд. филтър е по-евтин и не си струва икономията,докато горивния е по-скъп(е,20-30лв.).И за двата филтъра са от значение километрите,за горивния се включва и фактор "БГ нафта".Мое мнение е ,че едва ли е особен проблем ако прескочиш едни 8-10к.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 29 ное 2009 16:35

Аз моя горивен филтър го сменям на 20 000км.

Върни се в “Дизелови агрегати”