! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 14 авг 2009 10:39

Преди десетина дни софийски таксиджия пропусна знак стоп, благодарение на моята бърза реакция плюс яки спирачки от негова страна се разминахме без удар, ако го бях ударил сигурно щях да му изкъртя целия кош барабар с двигателя. На цялото кръстовище е само тоя знак и тоя минал и не го видял. Хубавото е че се разминахме без да се ударим, продължих без да спирам и в следващия момент му чувам клаксона на тоя убавец, ама свири яко. Спирачки веднага задна и право към него да го видим кво иска.
- Що свиркаш викам!?
- Абе ти не виде ли че щеше да ме отнесеш!
С пръст само му посочих знака и оня докато го гледаше забоде първа и избега. Немаше изобщо да спра и да му обърна внимание, па дано следващия път като мине от там да види знака, ама с тоя клаксон много ме изнервира. :evil:

И още нещо да споделя, доста често ми се случва да карам в петък вечерта посока София и в неделя вечерта обратно, т.е все срещу трафика и то привечер и в тази връзка Хора фаровете за мъгла са да се пускат при мъгла, не са халогени за газария Направо след едно такова пътуване очите ми стават на палачинки и се чудим, аджиба как един па не срещнах дето има такива фарове и да не ги е пуснал. Нема такъв.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 14 авг 2009 16:23

brum написа:.. Точно се усмихвам и виждам как колоната с коли се изнася от лявата лента докато поредния тарикат седи с ляв мигач в средната лента. Обаче точно човека пред мен набива спирачки и го пуска да мине! ....

Аз имах подобен случай. Минава линейка на червено, ние я чакаме по средата на кръстовището да ни пресече пътя. И зад нея се лепнал някакъв тарикат с мерцедес. Аз разбира се му тегля майна и минавам след линейката. И една кака до мен почна да ми маха възмутено ама дай да го пуснем и него, защо не го пускам?!

Друга подобна кака по жълтите павета 3-4 пъти нацепи спирачки пред мене, за да минат пешеходци (които НЕ са на пътека) или да пусне някакви без предимство...

Както инструктора ми е казвал: нарушение е да не спазиш предимство. Още по-голямо нарушение е като не си ползваш предимството и има коли около тебе - не са длъжни да се съобразяват с теб.

Потребителски аватар
SaX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SaX » Съб 15 авг 2009 14:23

theultimate написа:...за да минат пешеходци (които НЕ са на пътека) или да пусне някакви без предимство...

Честно казано предпочитам да ми се набие някой в задната броня, отколкото да блъсна някой "омаян" пешеходец, който винаги като пресича гледа 1во надясно(явно се на Англичани случвам), пък било то и човек, който не е на пешеходна...

Пък и няколко пъти ми се случва да ми светкат/сврикат щото чакам бабичка на пешеходна... Един даже щеше да ме бие, а после почти :bleh1 ме изпревари в насрещното

theultimate

Мнениеот theultimate » Съб 15 авг 2009 17:43

Какъв омаян пешеходец бе....опитва се някой още на тротоара да тръгне да пресича, тая набие спирачки. Покаже се някой от пряката без особени изгледи да се бута....тая спира. Сигурно вижда всички знаци на 180 градуса :D

"Пускането" е нещо нормално, но когато караш бавно или около теб няма трафик. Не можеш да прецакваш другите заради доброто ти желание да пуснеш някой без предимство.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 15 авг 2009 17:48

theultimate написа:Какъв омаян пешеходец бе....опитва се някой още на тротоара да тръгне да пресича, тая набие спирачки. Покаже се някой от пряката без особени изгледи да се бута....тая спира. Сигурно вижда всички знаци на 180 градуса :D

"Пускането" е нещо нормално, но когато караш бавно или около теб няма трафик. Не можеш да прецакваш другите заради доброто ти желание да пуснеш някой без предимство.

Чл. 116 Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към децата, към инвалидите, в частност към слепите, които се движат с бял бастун, и към престарелите хора.

Чл. 117 При приближаване към място, където на пътя или в близост до него се намират деца, водачът на пътно превозно и да средство е длъжен да намали скоростта, а при необходимост да спре.

Чл. 118 При подаден от водач на организирана група деца сигнал с палка „Стоп! Деца", с червен флаг или с ръка, водачите на пътни превозни средства са длъжни да спрат и да изчакат преминаването на децата.

Чл. 119 (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре.

theultimate

Мнениеот theultimate » Нед 16 авг 2009 4:24

vw_golf_4_tdi написа:при необходимост да спре.

При необходимост. Т.е ако другия тръгне по-добре да спреш отколкото да се блъснете. В закона никъде не пише че трябва да спираш на всеки чакащ без предимство или че трябва да пускаш пешеходци без предимство, ако не са навлезли на платното. Казвал съм го и преди. В Гърция ако не си на пътека те газят без да им мигне окото. Опитвал съм да пресека "по български" оживен булевард в Солун и никой дори грам не намали, всички ми свиркаха и ме псуваха. За това там движението е приятно и организирано. Тука не гледаме кой е с предимство, а мислим...

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 16 авг 2009 10:22

theultimate написа: В Гърция ако не си на пътека те газят без да им мигне окото. Опитвал съм да пресека "по български" оживен булевард в Солун и никой дори грам не намали, всички ми свиркаха и ме псуваха. За това там движението е приятно и организирано. Тука не гледаме кой е с предимство, а мислим...

В голяма грешка си колега.Не знам в Солун как е,но в Атина само слезнах от тротоара,и всички коли заковаха на място,докато не се качих горе никой не тръгна.Ходих тогава и до о.Крит в едно градче и там същото.В момента,в който стъпиш на платното всичко спира.

theultimate

Мнениеот theultimate » Нед 16 авг 2009 16:13

Вие двамата не вярам да спирате на лудите лелки, дето пресичат на 100 метра от светофар, на който висим по 5 минути, ама айде.... Аз смятам че пресичам правилно - чакам да няма коли, защото пътя е за колите. И другите могат да го правят, но е по-лесно да накараш 10 човека каращи със 60-70 да натресат спирачки за да мине ваше височество. Докато не почнат да спазват правилника, получават и ще получават от мен мръсна газ, клаксони и псувни.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 17 авг 2009 9:52

theultimate написа:Вие двамата не вярам да спирате на лудите лелки, дето пресичат на 100 метра от светофар, на който висим по 5 минути, ама айде.... Аз смятам че пресичам правилно - чакам да няма коли, защото пътя е за колите. И другите могат да го правят, но е по-лесно да накараш 10 човека каращи със 60-70 да натресат спирачки за да мине ваше височество. Докато не почнат да спазват правилника, получават и ще получават от мен мръсна газ, клаксони и псувни.

Ония ден една такава завеяна лекла го отнесе... оказа се домоуправителката на входа ми :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 20 авг 2009 10:10

theultimate написа:Вие двамата не вярам да спирате на лудите лелки, дето пресичат на 100 метра от светофар, на който висим по 5 минути, ама айде.... Аз смятам че пресичам правилно - чакам да няма коли, защото пътя е за колите. И другите могат да го правят, но е по-лесно да накараш 10 човека каращи със 60-70 да натресат спирачки за да мине ваше височество. Докато не почнат да спазват правилника, получават и ще получават от мен мръсна газ, клаксони и псувни.

Ограничението ти в града за въпросното място е 50, не е 60 нито 70
Специално на жълтите павета на две места тротоара прекъсва заради улицата - преди парламента и след него (където седят катаджиите). Ако си забравил, пешеходна пътека е всяко продължение на тротоара върху платното за движение, тоест там пешеходците имат право да си пресичат.
А за клаксоните и псувните - въпрос на време е всеки да си намери майстора. Затова с по-малко нерви всички ще сме по-доволни и ще си спестим излишни разправии. Само преди 2-3 месеца в моя квартал един шофьор като тебе "клаксонирал" и напсувал някакъв човек на пешеходна пътека и онзи извадил и използвал пистолет. За късмет на шофьора газов.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 21 авг 2009 21:06

Докато сме на тема пешеходци да споделя и аз (ако не съм го направил вече)..
В Овча купел се движа по "Монтевидео" и правя ляв завой към една пресечка. Чисто, няма коли, само 2ма пешеходци на видима възраст около 50-60г. Спирам, за да минат. Чичката ми маха с ръка да мина. Е да, ама аз съм спрял вече да ги изчакам, тъпо ми е да тръгна, махам му и аз, да минат те.
При което чичката очевидно нещо съм го настъпил по мазола пак махна, извика се "Айде бе" и тръгна :shock :shock :shock Е честно, не разбрах какво съм виновен в тази ситуация :shock :shock :shock

Потребителски аватар
shirindeniz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shirindeniz » Съб 22 авг 2009 20:37

всичко добре ама този път аз съм идийот на пътя.тази вечер неможах да си изкарам колата от паркинга без да си изкривя и одраскам калника.какъв идийот само да не мога да преценя ,че няма да мога да изляза по този начин.ще се прави и боядисва калник :banghead:

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Нед 23 авг 2009 0:41

Е такова нещо не бях очаквал да видя, но днес видях. Отиваме към 22:00 тази вечер с приятелчета до едно село до Нова Загора, пътя хубав, коли няма, всичко спокойно. И изведнъж настигам нещо движещо се по пътя. Какво да видим :shock Някакъв идиот с ауди 80, караше без работещи задни светлини, не стига това, ами и натоварил някаква метална конструкция отзад в багажника, приличаше на врата или нещо подобно, и тя стъчеше поне един метър назад от багажника. Няма обозначение по никакъв начин. Не съм предполагал, че може да има такива ненормалници...

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Нед 23 авг 2009 8:26

колега theraven,какви ли още неща има да видим по шосетата родни???
Преди 6 години по пътя от Бургас за Слънчев бряг при силен порой,тримца от малцинството с ладичка правеха следното упражнение!
Двата странични предни прозореца отворени,чистачките вързани със сезал и седящите отпред хубавци ритмично теглеха въжето наляво и надясно.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 25 авг 2009 1:09

Днес след дъжда ходих до един колга от форума(вече бивш)и един смотаняк от ЧЕЗ-елктроразпределение,със скапаната си нива така мина покрай мен от дясната страна,че в продължение на 10 секунди нямах никаква видимост.Цялата вода от локвата беше на колата ми,а тя не беше никак малка.Добре,че никой не беше спрял за ляв завой там,че със сигурност щях да го изтряскам.Ако можех да слезна тогава тоя щях да го завра в ауспуха. :dummy: :beat_butt2

ПП.Номера на нивата беше СА 9202 или нещо такова.

Върни се в “Пътеводител”