Никсисофт, пратих ти парола на мейла.
niksisoft написа:...
Иначе не разбирам каква е идеята да се плаща за да се използва сайта, все пак това няма ли да бъде нещо като електронен магазин.
Иначе и аз бих искал да вляза и да разгледам за Голф как ще е. Ако не е проблем
niksisoft@yahoo.com
Относно плащането, ще се опитам да обясня:
Ако отношенията ни са като на продавач-купувач на авточасти, тогава си абсолютно прав. В този случай ще използваш системата за да купуваш авточасти, аз ще то доставям това което ти трябва и ще печеля от търговската си отстъпка или надценка върху авточастите. И системата ще ти е абсолютно безплатна.
Ако обаче отношенията ни са като на доставчик-потребител на каталожна и ценова информация, то тогава е нормално да ми плащаш за продукта, който ти продавам - а именно информацията. И аз въобще няма да се интересувам откъде ще си купиш авточастите. Просто ще ти кажа, че еди къде си ги има и на каква цена. Е, в този случай може да взема нещо и от доставчика, при който съм те пратил. Но ако се замислиш, това не винаги е коректно, защото се получава кнфликт на интереси и аз може да започна да не ти доставям цялата информация. Тогава може и да си ощетен. А не това е целта. Нали?
По принцип в системата ще са възможни поне тези двата типа на работа, дето ти ги описах по-горе. А може да има и други.
Надявам се, че сега нещата са по-ясни. Но ако все пак някой има още въпроси по темата, с удоволствие ще отговоря.