до софиянци: плащате ли в синята зона?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

плащате ли в синята зона?

Анкетата завърши на Пет 12 май 2006 22:58

да
15
24%
не
24
39%
понякога
11
18%
паркирам на паркинги (платени/охранявани)
6
10%
не паркирам в центъра
6
10%

Общо гласове: 62
Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 29 мар 2006 11:47

И на мен не ми харесва това, щот и аз искам да си карам колелото,
обаче, като човек не е доволен от управляващи и община, прави всичко възможно да ги смени, а не да създава култура за измама в останалите граждани :?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 29 мар 2006 11:57

Аз лично не разбирам защо трябва да се плаща. Все едно малкото паркингче зад блока ми да доиде някои да каже понеже всеки иска да спира тука и оп по лев на час. Същото е и за хората от съседните блокове на паркингчето срещу НДК (Леко Диагонално) вчера трябваше да спра някаде там за да оставя едно нещо, бавил съм се 5 минути, завъртях и спрях в уличките и повървях пеша. За какво да давам 50 Стотинки? Пак ме карат да се бутам там че да може повече коли да се суберат и пак се катеря по бордюра. А на съседната уличка за същото нещо не плащам? Защо да го предпочета, да не би да ми пазят колата, едвам се минава от там. Налагало ми се е да спра в синя зона и си имам едно тесте талони в колата, като ми се наложи спирам, по принцип спазвам правилата колкото и глупави да ми се виждат, и това го спазвам, просто логиката не виждам каква е!
Синята зона нито подсигурява места за паркиране, нито ти пази колата, нито ти дава нещо.

П.П. Пък и много хубаво че по този начин се подсигурява работа на доста народ. Не че имам нещо против хората дето събират паричките, но то е същото и нощем, по центъра не знам дали не ви се е случвало да доиде някое цигане и да каже " Бате Бате даи некои лев да ти пазиме колата некои да я не надраска, че които не плаща му ги драскат бате". Същата история - в единия случаи парите отиват в дгоба на цигането а в другия за заплата на една сурия чиновници които не си знаят задълженията и си ги прехвъррлят един на друг. А на народа само ограничения му налагат и нищо не правят за него.

Последна промяна от zaro на Сря 29 мар 2006 12:05, променено общо 1 път.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 29 мар 2006 11:59

CellNet ™ написа:...като човек не е доволен от управляващи и община, прави всичко възможно да ги смени, а не да създава култура за измама в останалите граждани

Ти вярваш ли, че като ги сменим нещо ще се промени ?
15 години, братче, 15 години ги сменяме! И какво се промени? Тая "Синя зона" да не е от вчера? След всяка смяна тя все по-голяма става. Дори да допуснем, че през тези 15 години само 10% от спиращите в Синята зона са си плащали, мисля, че сумата, която ще калкулираме никак няма да е малка. Ако към това прибавим и приходите от паяците ... къде отидоха тези пари? Какво се направи за да се подобри движението в София? Нещо паркинг да се построи?
Ето за това българина му е накипяло, не обича да плаща и търси всякакви заобиколни начини - защото вижда как го крадат, при това със закон и нормативна уредба написани, приети и прилагани от тези за които е гласувал ... да му подобрят дереджето.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 29 мар 2006 12:07

Rumen написа:......

съгласен съм с теб :да:
ама кво мислиш че наказваме някой по този начин ли?
политиката е елементарна същата като с данъците /за фирми и автомобили/. Стават по високи таксите за сметка на това че са по трудно събираеми.
Правилата или законите в една държава или в организация са за да се спазват :?
Ако нещо не ни харесва трябва да протестираме и да показваме недоволството си а не да се подаваме. :roll:

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Сря 29 мар 2006 12:49

Аз лично винаги си плащам от както вече нямам пропуск за синята зона.И мисля,че така е и правилно,но се вбесявам на разни "роми",които ти "пазят" място и искат да ги "почерпиш",че не се знае после как ще си намериш колата. :evil:
Друг е въпросът,че според мен трябва да се направят повече подземни гаражи и цената да не е 3лв. на час,а на ден примерно!

Потребителски аватар
eli-30
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eli-30 » Сря 29 мар 2006 20:57

Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 10:58 am Заглавие:
Аз съм от тези със сините картончета и не плащам. Картончето си е оригинално - баба ми е инвалид 1-ва група, но това е единственото, от което се възползвам, колата си е с платено ДДС. Баща ми правеше друг номер преди - пазеше си една глобичка и когато слезе от колата я слага под чистачаката все едно вече е глобен, имаше ефект.[/quote]

Е-това със синьото талонче си е Ганьовска работа. Според мен трябва да се плаща . и ако някой мил "софиянец" все още не знае къде и как се продават талончетата - нека като спре в "синя зона" да почака и да се огледа: има едни лелки и чичковци със зелени елечета. mhihi
или пък се обадете- мога да Ви пратя едно-две по пощата

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Сря 29 мар 2006 21:16

CellNet ™ написа:...:twisted:

много сме хитри - типично по български. ... имаше един лаф на ФМ+ - не се качвай на тротоара без автомобил - ще те сгази някой бих добавил :?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 30 мар 2006 10:41

плащам си ВИНАГИ, щото скоба е 10 лв, паяк е 30+глобата и така, времето и нервите са ми по-скъпи от левчето, капиш :wink:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Чет 30 мар 2006 11:12

И аз си плащам, обаче въпросът е, че това наистина е рекет, щото парите от цялата тази работа потъват в нечий частни джобове и после кво? Няма пари за паркоместа, няма пари да се реши проблемът с паяците, или пък да се запълнят дупките и да се разширят улиците... е на това му казвам аз гавра с хората... :evil:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 30 мар 2006 11:56

требе отговор "гат ми са наложи", "гат ма фанат", гат ма сгащат натесно" или нещо подобно :twisted: mhihi

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”