Скорости на 6N , търся повредени.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Скорости на 6N , търся повредени.
Имам колега с богато оборудван гараж. Решили сме да се пробваме да реставрираме една скоростна кутия от 6N, намерихме и доставчик на резервни части.
Остава да намерим кандидат със строшени скорости и да видим какво става и какво може да се направи и дали е възможен ремонта.
Ремонта няма да е с цел печалба от наша страна, а по скоро любителски и експериментален, след това ще мислим за печалбата.... Дано се получи и дано намерим кандидат с подходящо строшени скорости....
Ако има кандидати да пишат в темата, мисля да поствам и снимки от всяка операция , разбира се след намирането на подходящ обект за изследване....
Остава да намерим кандидат със строшени скорости и да видим какво става и какво може да се направи и дали е възможен ремонта.
Ремонта няма да е с цел печалба от наша страна, а по скоро любителски и експериментален, след това ще мислим за печалбата.... Дано се получи и дано намерим кандидат с подходящо строшени скорости....
Ако има кандидати да пишат в темата, мисля да поствам и снимки от всяка операция , разбира се след намирането на подходящ обект за изследване....
- freestyler911
Re: Скорости на 6N , търся повредени.
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Имам две скоростни кутии на 6N за правене /и двете тракат/.Но първо дайте някакви гаранции,че като чуя за майстори в България направо незнам какво да си мисля!?Имате ли опит с тези скорости до този момент?Правили ли сте досега на някого такъв ремонт,и успешен ли е той?
- freestyler911
човека чиято работилница , и чиито умения ще ползваме, пред мен преди двайсетина дена, поправя един типтроник на S-class , и работеше като часовник след това, за което си имаше и съответната цена. Споделих му за скоростите на полото, той вика, намери ми една развалена (понеже такива не ремонтира , нямало пари в тая работа, иска само s-class ама не става) , да я разглобим да видим какво се чупи и какво и е слабото място, и да я измислим, като човека разполага и с широк кръг познати магазини за части за скорости. Та , ти ще хванеш бонуса , на безплатния ремонт, а по натам ще се заплаща ремонта, но понеже ти просто ще участваш в първоначалното "изучаване" , няма да искаме пари от тебе, освен евентуално за части, но предполагам и ти имаш интерес и ще стоиш при нас докато работим...
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
За кой град става въпрос колега?
- freestyler911
софията...
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
момечета имам скоростна кутия за поло 6н 16в. Възможно наи-интересната за правене СК
като цяло кутията е ремонтирана а след това блокирала. Сега ми е в мазето :Д за някаква скромна сума е ваша, ако я направите 2-та ръка тези кутии вървят около 450, ако ви трябва кажете 
- freestyler911
Blizzarder-VW написа:момечета имам скоростна кутия за поло 6н 16в. Възможно наи-интересната за правене СКкато цяло кутията е ремонтирана а след това блокирала. Сега ми е в мазето :Д за някаква скромна сума е ваша, ако я направите 2-та ръка тези кутии вървят около 450, ако ви трябва кажете
каква сума и търсиш ? има ли строшено по кожуха?
- Blizzarder-VW
- Автомобил:
- Двигател:
Търся и 100 лв. Кожуха е напълно здрав, външно е измита и е като нова, но вътрешно нещата не стоят така 
-
windriderr
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и на мен ми шляпа скоростната кутия и я чакам да се смели всеки момент 

колега имам две кутии от поло 6н аер мотор 999кубика само харка петата и изклучва 

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз само да кажа:
ТО Е ЯСНО КЪДЕ ИМ Е ПРОБЛЕМА - опорните ЛАГЕРИ на валовете не издържат! Просто трябва да се сменят на някакъв интервал! Изпусне ли се ... лагера се чупи и в зависимост от момента са различни пораженията! При положение че 3 от 4те лагера са само на един производител, аз не виждам и решение на проблема освен разпробиване на по широк външен диаметър и набиване на друг лагер, но като се има предвид че ширината на лагера не може да се изменя, то поставянето на по "як" лагер е невъзможно! Ролките ще са си една ширина и общо взето външния диаметър .. все тая! Може да се постигне някакъв ефект от промяната на ъгъла на конусовидност на лагерите, но тогава пък може да се претовари в друго направление и пак да не издържи! Общо взето .... май нищичко неможе да се направи!
ТО Е ЯСНО КЪДЕ ИМ Е ПРОБЛЕМА - опорните ЛАГЕРИ на валовете не издържат! Просто трябва да се сменят на някакъв интервал! Изпусне ли се ... лагера се чупи и в зависимост от момента са различни пораженията! При положение че 3 от 4те лагера са само на един производител, аз не виждам и решение на проблема освен разпробиване на по широк външен диаметър и набиване на друг лагер, но като се има предвид че ширината на лагера не може да се изменя, то поставянето на по "як" лагер е невъзможно! Ролките ще са си една ширина и общо взето външния диаметър .. все тая! Може да се постигне някакъв ефект от промяната на ъгъла на конусовидност на лагерите, но тогава пък може да се претовари в друго направление и пак да не издържи! Общо взето .... май нищичко неможе да се направи!
-
stivenj
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз имам скоростна кутия от Поло1.9-DCH - е номера ,смених я преди седмица с втора употрева и тази ми е излишна за 80 лв я продавам,вие само ,иначе скоростите се включват идеално на всички зъбни колелета,но не ми се занимава с ремонти че излиза дебела работа.Ако някой се интересува да пише.Или на тел.0886040927 може и 0898702792
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
И аз Ви предлагам скоростна кутия от Polo 6N 1,6-AEE или AEA мотор.Кода на акутията е CZG.Кутията е читава.На празен ход има долувимо "потракване",което значи це иска да се смени този прословут лагер на 5-та предавка!Цената,която и искам е 120лв. и не подлежи на коментар
Koksan написа:Аз само да кажа:
Колега, можеш ли да кажеш какви са 1-вите признаци на изсноване (прецакване на тези опорни лагери)... Смятам малко хора , биха си отварили скоростните кутии на някакъв интервал от време, още повече ако нямат оплаквания
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”