Малко помощ за една Т3-ка
Малко помощ за една Т3-ка
Здравейте колеги.Имам бус Т3 производство 90 година с 1.6 турбодизелов двигател.Сутринта опитах да запаля,но се оказа че няма ток в акумолатора.След като го заредих и поставих клемите установих че помпата която е вързана към маркучите за водата работи постоянно.Въпроса ми е какво я командва тази помпа може би има някакъв датчик или нещо друго?Благодаря ви предварително.
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Re: Малко помощ за една Т3-ка
bigcat написа:Здравейте колеги.Имам бус Т3 производство 90 година с 1.6 турбодизелов двигател.Сутринта опитах да запаля,но се оказа че няма ток в акумолатора.След като го заредих и поставих клемите установих че помпата която е вързана към маркучите за водата работи постоянно.Въпроса ми е какво я командва тази помпа може би има някакъв датчик или нещо друго?Благодаря ви предварително.
Колега Т3 нямат ел. помпа на охлаждането, да не си се объркал нещо или си приспособил от Т4 ?
Има една помпа която е вързана за единят от двата маркуча които отиват отпред към радиатора.Утре ще я снимам.
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
bigcat написа:Ето това е помпата работи си когато поиска
Това е помпа от Т4

Бих те посъветвал да провериш захранващите кабели.Проследи плюса и виж от кой термодатчик взема информация за да сработи.Може би датчика е за смяна.Другото каквото може да направиш е да вземеш плюс след ключа за палене, по този начин като нямаш постоянен плюс, няма как да се включи прозиволно помпата.
- projekt zwo
- Автомобил:
- Двигател:
здравей колега.това което си снимал е спомагателна помпа за циркулацията на охлаждането.би трябвало да се включва когато водата достигне температура над 107 градуса.пращам ти и обяснение на немски от книга за Т3.аз имам същия бус
Благодаря за отговорите.И аз мислех да я свържа към контактния ключ,но ще се помъча да открия кой датчик я командва за да не правя побългаряване.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
bigcat написа:Благодаря за отговорите.И аз мислех да я свържа към контактния ключ,но ще се помъча да открия кой датчик я командва за да не правя побългаряване.
Някъде четох,че на главата има датчик за температура, който включва електрическа помпа след изгасване на мотора за охлаждане на главата. Дали е така не съм сигурен.
Оправено е има два датчика един до друг .Смених го единят и сега работи чудесно
.

-
- Автомобил: VW T5
- Двигател: BNZ 2007
Здравей.bigcat и аз имам такъв Т3,но предния собственик е изхвърлил тази ел.водна помпа.Молбата ми е за снимка на която се вижда към кой маркучи е свързана.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Това е циркулационна помпа, ползва се не само в Т4, но и в други модели на VAG групата. Има и на някои пасатори доколкото знам. Има такива помпи на BOSH с различен дебит.
Идеята е при изгасяване на топъл двигател, тази помпа да циркулира известно време, за да не прегере локало главата и да се изкриви. На Т4 е направена да работи само при изгасен двигател. За Т3 може да е въдедена в последните години на производство, но как трябва да работи не знам.
Идеята е при изгасяване на топъл двигател, тази помпа да циркулира известно време, за да не прегере локало главата и да се изкриви. На Т4 е направена да работи само при изгасен двигател. За Т3 може да е въдедена в последните години на производство, но как трябва да работи не знам.
Извинявам се за късният отговор ,но сега виждам че темата е повдигната.Симки ще направя в понеделник 22.11.2010 и ще ги пусна.Помпата се включва като загрее двигателя и остава да работи след като двигателя спре.Като падне температурата спира да върти.