Как се сменя преден калник и броня на Голф 3?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Как се сменя преден калник и броня на Голф 3?

Мнениеот Cocolino » Пон 17 авг 2009 15:30

Надявам се темата да е за тук!
Колеги, помагайте. Скоро ме удариха и трябва да сменя преден ляв калник и бронята. Мисля, че и подкалник е заминал. Горе-долу имам представа, но искам да имам пълна представа как се сменят тези неща за да не се закучи работата, защото точно пред гумата има някакво метално, което МАЙ държи бронята и беше натиснало гумата и трябваше с чук да го зачуквам на една страна за да не спука гумата. Мисълта ми е, че там ще се закучи работата сигурно и за да не се закучи на друго място искам да знам кое след кое трябва да направя за да мине всичко бързо. Как точно се сменя калника, как се слага и маха бронята и всичко, което се сетите като съвети ще го изпълня. Благодаря :beer

Последна промяна от Cocolino на Пон 17 авг 2009 19:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се сменя преден калник и броня?

Мнениеот mania » Пон 17 авг 2009 15:42

Братле, до колкото знам първо се сваля маската, след това бронята. Някои от болтовете са на ръба на вътрешния салник, предполагам, че другите са под маската. Като махнеш бронята калникът се развива, като трябва да внимаваш да не изскубнеш мигача. Не съм много запознат, но мисля, че това е всичко. И един съвет - ако можеш си намери стар калник от моргата. Новите са по-некачествени. Ако бронята ти е много зле можеш да си купиш и такава стара. Няма да са много скъпи.

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Пон 17 авг 2009 15:47

А това на каква кола колега? Иначе реда е горе доло един и същ първо бронята после калника после вече каквото излезне отдоло........!

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Пон 17 авг 2009 19:43

Все забравям - става дума за Голф 3-ка
Някой друг да каже точното махане и слагане? Кой след кое следва?

Потребителски аватар
malkiiq
Автомобил:
Двигател:

Re: Как се сменя преден калник и броня на Голф 3?

Мнениеот malkiiq » Вто 18 авг 2009 3:48

колега пърно махаш решетката която е на щипки под нея има 3 или 4 болтчета за 10 ключ. В долните отвори на бронията има още 2 (поне при мене имаше само толкова)махаш рапидките между подкалника и бронията и тя изпада. За калника мисля че имаше и едни скрити болтчета в подкалника към пантите на вратата но не съм на 100 % сигурен ама не пречи да се провери :wink:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 19 авг 2009 9:00

Под решетката има 4 болта, отдолу под номера където смуче въздух за да охлажда радиаторите има още няколко болта както и по един при малките решетки в двата края на бронята. Като ги отвиеш има по две щипки на страна с които са захванато подкалниците към бронята трябва и тях да ги поизкъртиш. остава само да изтеглиш бронята напред от водачите на калниците. Основата ако ти е крива се държи с 4 болта хванато към роговете. Не забравяй да откачиш предварително куплунзите на мигачите, халогените, на клаксона и на датчика за външната температура. За да свалиш после калника трябва да махнеш подкалника който се държеше на 7-8 рапидки седмички или осмички бяха главите им ако не се лъжа. Препоръчвам ти да замиеш хубаво подкалника иначе мое да изпуснеш някоя рапидка и в изблик на ярост да го изкъртиш. калника се държи на 5 болта отгоре ако не се лъжа като отвориш капака, два отпред под бронята се падат след като я свалиш и два от към вратата (един горе високо и един долу ниско) Успех ако има нещо затруднение питай.

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Съб 22 авг 2009 20:54

Мерси момчета!! Вчера и днес цял ден си играх и лежах под нея, но резултата е налице. Смених и бронята и калника! Благодаря ви :bowdown

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”