Проблем с постоянно гаснене

Техническа и сервизна информация за Passat
vntasev
Автомобил:
Двигател:

Проблем с постоянно гаснене

Мнениеот vntasev » Пон 17 авг 2009 18:42

Здравейте!Карам VW Passat Б4,1,8 mi,1995 година.Имам проблем с внезапно изгасване по време на движение,след което пали и продължава.Разгледахме го с един приятел и както гледаме не е кабелен проблемът.Моля да изкажете някое мнение по въпроса,защото с тази кола ми предстои дълго пътуване и знаете как е да ви откаже колата в най-важния момент.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Re: Проблем с постоянно гаснене

Мнениеот Pav3l » Пон 17 авг 2009 20:40

Разгледай дали проблема не е капачен или палечен, щото на мен ми се беше пробил палеца и колата гаснеше както си вървеше. Като натрупа нагар няма проводимост на искрата и колата си палеше и вървеше доста време, докато пак не направи пробив и угасне. Извади палеца и погледни в дупката му дали няма нагоряло.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Re: Проблем с постоянно гаснене

Мнениеот GVG » Вто 18 авг 2009 15:17

Аз се сблъсках със същото нещо на същата кола. До двигателя долу в дясно, гледано отпред, има един голям кръгъл куплунг, който свързва инсталацията по двигателя към останалата. Съветът ми е да го отвориш, почистиш и ако е нужно, малко да позатегнеш отделните клемички за по-добър контакт. При мен гаснеше от там. Гаснеше и като мръднех малко снопа кабели.

Върни се в “Passat”