Покупка на Пасат 6 Дизел

Техническа и сервизна информация за Passat
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на Пасат 6 Дизел

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 17 авг 2009 11:46

GE Auto Service Leasing GmbH, Neuweg 11, DE-64521 Groß-Gerau

На тази автокъща влизаш колега и има един тъмно сив пасат 11489 евро,които според мен е перфектен.С лек пазарлък е точно колкото бюджета ти.Ако и този ти се вижда "постничък" решението ти е в Порше.Там ги конфигурират по желание на клиента.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 17 авг 2009 14:15

пасат от Германия за тези пари ще бъде със солиден километраж и трудно ще се намери нещо по-луксозно от TRENDLINE пък и кожения салон на TRENDLINE и COMFORTLINE не като на HAIGHLINE и SPORTLINE моето предложение е да разгледаш skoda suparb с нищо не е по-лоша от пасат тя си е пасат
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
Прикачени файлове
!!qiF(5QBG0~$(KGrHgoH-D!EjlLl1kKDBKU0p+K2f!~~_27.JPG
TREND и COMFORT
!!qrN)kQCG0~$(KGrHgoOKiwEjlLmVWD3BKf!FduDLQ~~_27.JPG
HAIGH и SPORT

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 17 авг 2009 15:51

tdi fen Някой те е подвел много лошо :deal

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 17 авг 2009 17:02

KirilGeorgiev написа:tdi fen Някой те е подвел много лошо :deal
не съм казал че е като пасат 6 защото skoda superb1 e на платформата Volkswagen Group B5 PL45+ platform на която е пасат 5,5 нима пасат 5,5 е по-лош от пасат 6

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Пон 17 авг 2009 22:28

pavel_andreev написа:Като чета въпроса и отговорите от останалите участници във форума, като че ли аз май имам най-голям опит. От 2007 година насам имаме 3 пасата (на фирмата която е моя). Последният е купен преди няма 2 месеца. Първият е 2.0tdi BMP двигател comfort line внос от Италия (беше на една година i na 34000km); Вторият е 2.0tdi BКP двигател high line (на 2 години и 140000км). Третият е с common rail двигател 2.0tdi i DSG скорости на 0 км и с почти всички екстри. Преди месец продадох вторият автомобил за 25000лв. И трите автомобила бяха гаранционни към момента на покупката и са обслужвани добре. Какво мога да кажа: Напрактика в уж един и същи модел автомобил имаме почти всички агрегати подменени от VW за период от 3 год. Между двигателя помпа дюза и комон рейла разликата е огромна - в шума и в харченето на маслото. Огромен проблем при всички TDI двигатели на VW e филтъра за твърди частици (FAP) ако го има. От VW твърдят че тук нафтата била лоша и атова се задръствал, но проблеми с този филтър има в цяла Европа, поради което те промениха нещо в системата за рецилкулация. Като се купува използвана TDI кола следва да се види състоянието на този филтър - иначе 3-5 хил лева. Друг проблем има със вибрации от съединителя. Монитрат се два вида - никой не знае кога и защо е избран дадения модел. Единя модел започва още на около 20000км да води до вибрации. Що се отнася до двигателите: вярно е, че 1.9 е по-маломощен, но е моного много по-икономичен (имам позната с такъв автомобил и мога да сравнявам) !!! За 2.0tdi забравете за написаните официални разходи на гориво. Хубаво е да има повече екстри, защото германците са самйващи със пестеливостта си в ниските нива на оборудване и в затрудненията ако решиш сам да си поставяш екстрите. Ако има конкретни въпроси - мога да отговарям ...

По мое мнение колегата май най - разбира. Понеже и аз се оглеждам за Б6 дизел...няколоко въпросчета към колегата:
Това че си продал пасата с ВКР двигател означава ли че е най-куц? ако да с какво точно? Споменаваш че разхода няма нищо общо с данните по книжките. Кажи трите пасата еднакъв разход ли дават?
Въпреки че споделяш за лоши черти на пасата...купуваш трети??

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Вто 18 авг 2009 6:08

BKP- е известен стова 4е xапва масло така 4е се оглеждаи за другия двигател BMP-които го водят по-здрав а и в германия има99% само от него- преполагам има защо освен 4е е с DPF-филтър.

Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chavdu » Вто 18 авг 2009 13:45

pavel_andreev написа:Като чета въпроса и отговорите от останалите участници във форума, като че ли аз май имам най-голям опит. От 2007 година насам имаме 3 пасата (на фирмата която е моя). Последният е купен преди няма 2 месеца. Първият е 2.0tdi BMP двигател comfort line внос от Италия (беше на една година i na 34000km); Вторият е 2.0tdi BКP двигател high line (на 2 години и 140000км). Третият е с common rail двигател 2.0tdi i DSG скорости на 0 км и с почти всички екстри. Преди месец продадох вторият автомобил за 25000лв. И трите автомобила бяха гаранционни към момента на покупката и са обслужвани добре. Какво мога да кажа: Напрактика в уж един и същи модел автомобил имаме почти всички агрегати подменени от VW за период от 3 год. Между двигателя помпа дюза и комон рейла разликата е огромна - в шума и в харченето на маслото. Огромен проблем при всички TDI двигатели на VW e филтъра за твърди частици (FAP) ако го има. От VW твърдят че тук нафтата била лоша и атова се задръствал, но проблеми с този филтър има в цяла Европа, поради което те промениха нещо в системата за рецилкулация. Като се купува използвана TDI кола следва да се види състоянието на този филтър - иначе 3-5 хил лева. Друг проблем има със вибрации от съединителя. Монитрат се два вида - никой не знае кога и защо е избран дадения модел. Единя модел започва още на около 20000км да води до вибрации. Що се отнася до двигателите: вярно е, че 1.9 е по-маломощен, но е моного много по-икономичен (имам позната с такъв автомобил и мога да сравнявам) !!! За 2.0tdi забравете за написаните официални разходи на гориво. Хубаво е да има повече екстри, защото германците са самйващи със пестеливостта си в ниските нива на оборудване и в затрудненията ако решиш сам да си поставяш екстрите. Ако има конкретни въпроси - мога да отговарям ...

това мнение нешо ми беше убягнало...
има 3 различни двигателя 2,0 140 коня ?!?!?!?
може ли някой да напише разликите ?
Ясно че филтъра за твърди частици не го искаме. Кои от тези двигатели имат този филтър ?

Потребителски аватар
maimo

Мнениеот maimo » Вто 18 авг 2009 17:48

зна4и от 2005 до края на 2008 има 2 двигатела помпа дюза които са 140коня BKP-16 клапана тои няма DPF-филтър и BMP-8 клапана които има такъв филтър които са пове4ето пасати в германия моя е BMP- имам филтър и до сега никога съм нямал проблеми ве4е 2 години.ли4но за мен този двигател е по-добрия от 16-клапановия 140 кона.но все пак вси4ко е на късмет :D а проблемите от този филтър идват от неправилно или неxубаво масло до този извод съм стигнал от 4етеното в доста 4уждестарнни форуми-защото на никои не му се слага от възмозно наи-скъпото масло :roll: пък и оторизираните сервизи гледат да си го спестят и да ти вземат пове4ко пари4ки :evil:

Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chavdu » Сря 19 авг 2009 10:39

...а защо води то толкова големи разходи ремонта на този филтър за твърди частици? не може ли просто да се отстрани ?

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Сря 19 авг 2009 23:04

абе колега що не си вземеш маправо една нова Пасатка б6 да ти е мирна главата :да: от новото по-хубаво няма

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Сря 19 авг 2009 23:22

I4o_naskov написа:абе колега що не си вземеш маправо една нова Пасатка б6 да ти е мирна главата :да: от новото по-хубаво няма

Те хората са го казали: Хваляй старо, карай ново!

chavdu написа:...а защо води то толкова големи разходи ремонта на този филтър за твърди частици? не може ли просто да се отстрани ?

Съмнява ме да са го оставили без надзора на някоя от системите, а най-вероятно ще си има и CAN-връзка с ЕКУ-то, че да си говорят по-лесно. Просто всичко в по-новите коли се прави с единна "мрежа" и ако изключиш нещо - веднага се започват едни грешки, едно чудо ...

Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chavdu » Чет 20 авг 2009 9:07

I4o_naskov написа:абе колега що не си вземеш маправо една нова Пасатка б6 да ти е мирна главата :да: от новото по-хубаво няма

направо мисля да взема една с-ка да ме возят и един вейрон за лятото :drinking:

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Чет 20 авг 2009 22:35

chavdu написа:

направо мисля да взема една с-ка да ме возят и един вейрон за лятото :drinking:

:talk:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Пет 21 авг 2009 9:38

Pav3l написа:

Те хората са го казали: Хваляй старо, карай ново!

Сигурен съм че ако пратите 20-30 хилки накъм адаша, ще си вземе нов Б6 ...

Потребителски аватар
maimo

Мнениеот maimo » Пет 21 авг 2009 12:35

някои беше дискотирал 4е някаде в софия ги отсранявали и нямало никакви грижи като се направи както трябва :lol:

Върни се в “Passat”