Central Locking '98

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Central Locking '98

Мнениеот valerius » Пон 17 авг 2009 21:25

00928 - Locking Module for Central Locking: Front Driver Side (F220)
27-00 - Implausible Signal

Това е грешката. А проблема е, че шофьорската врата (предна лява) не приема команди за отключване или заключване от дистанционно или копчето на панела. Единствено механично с ключа. Всички останали врати сработват. Дори ако отключа багажника, отключва всички врати без щофьорската.

П.С. Не работи и лявото огледало. На позиция ляво или дясно все движи дясното.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Central Locking '98

Мнениеот gr_kanev » Пон 17 авг 2009 21:38

По тези данни всичко води към проблем с кабелите в маншона врата - купе. Това "от разстояние" - по Интернет. Но инспекцията на място може друго да установи.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 17 авг 2009 23:44

На мен лично ми мирише повече на заминала електроника на модула във вратата, но дано да не съм прав! А стъклата движи ли ги всичките от шофьорската врата?
Също така тази врата подава ли команда за отключване/заключване на другите врати?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 18 авг 2009 9:33

студени спойки по платката на модулчето в бравата. :idea:
причинява ги лупането на механизма, ама fast access :banghead:

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Вто 18 авг 2009 21:30

Който се е сблъсквал - знае как и какво! Васко може и да е прав ;)

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Вто 18 авг 2009 21:56

От панела на вратата се управлява всичко освен заключването на шофьорската. Стъклата си работят. Алармата (фабричната) също. Плафони светлини и тн. С ключа отвън заключва, отключва всички врати. Но шофьорската само механично. Гледам схемата в аутодата и се трещя къде може де е проблема?! Пробвах с друга ключалка пак на шофьорскта и с друг модул за управление (това с моторчето за стъклата) и пак неще. Значи проблема е някъде извън вратата според мен. Преди време имах проблем със задната врата. Окъсиха кабелите на плафона в резултат на което изгоря ключалата на задната лява врата. Имаше отлепени писти и тн. Възтанових ги и функционира. Дали има връзка с проблема? Мисля си за повреда в централния модул. Пък и това, че за управлението на огледалта в каквото положение да е функционира само дясното (пасажерското). Ще я водя на жичкаджия.

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Вто 18 авг 2009 22:34

Я наистина намери един комфорт-модул за проба - така ще е най-лесно. Само дето ще трябва да го управлявате с ключовете от другата кола (т.е. ще ти трябва друга кола с ключовете и ;) )

Потребителски аватар
SHUTS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SHUTS » Сря 19 авг 2009 20:19

И аз имам едни въпрос, задавам го тук за да не пускам друга тема. Колата ми е Пасат Б5 99' проблемът е следният: копчетата които са на шофьорската за отключване и заключване на вратите. Та като натисна това за заключване на всичките врати се заключват вратите веднага, след което машинките сработват от самосебе си и се отварят, но само някои от тях и не всеки път. Понякога само 1 врата, поняко 2, понякога нито една. Проблема със заключването се получава и при заключване с алармата, но много рядко. Бутонът за отключване на вратата си бачка, докато чат пат се случва като отключвам с алармата някоя врата да остане заключена. Ако ми дадете някаква идея или "диагноза" ще съм ви много благодарен. :?

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Чет 20 авг 2009 0:16

SHUTS написа:И аз имам едни въпрос, задавам го тук за да не пускам друга тема. Колата ми е Пасат Б5 99' проблемът е следният: копчетата които са на шофьорската за отключване и заключване на вратите. Та като натисна това за заключване на всичките врати се заключват вратите веднага, след което машинките сработват от самосебе си и се отварят, но само някои от тях и не всеки път. Понякога само 1 врата, поняко 2, понякога нито една. Проблема със заключването се получава и при заключване с алармата, но много рядко. Бутонът за отключване на вратата си бачка, докато чат пат се случва като отключвам с алармата някоя врата да остане заключена. Ако ми дадете някаква идея или "диагноза" ще съм ви много благодарен. :?

Комфорт-модул?
Намери друг такъв здрав пасат и пробвай с неговия модул - под мокета в краката на шофьора е (за ляв волан, при десния волан - пак е отляво).

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 20 авг 2009 10:31

SHUTS написа:И аз имам едни въпрос, задавам го тук за да не пускам друга тема. Колата ми е Пасат Б5 99' проблемът е следният: копчетата които са на шофьорската за отключване и заключване на вратите. Та като натисна това за заключване на всичките врати се заключват вратите веднага, след което машинките сработват от самосебе си и се отварят, но само някои от тях и не всеки път. Понякога само 1 врата, поняко 2, понякога нито една. Проблема със заключването се получава и при заключване с алармата, но много рядко. Бутонът за отключване на вратата си бачка, докато чат пат се случва като отключвам с алармата някоя врата да остане заключена. Ако ми дадете някаква идея или "диагноза" ще съм ви много благодарен. :?

Може и от микроключетата във вратите (най-често - шофьорската) да е. Но това не пречи и комфорт-модула да си прави магариите де.

Потребителски аватар
SHUTS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SHUTS » Пет 21 авг 2009 22:01

Май ще се окаже този комфорт модул, защото като завъртя ключа в ключалката на шофьорската врата се заключва само тя, а като задържа не се вдигат стъклата. Но когато направя същото на дясната се заключват всички врати и се вдигат и прозорците. Как се оправя този модул само ми трябва работещ и да го сменя или се изискват и други настройки?

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Съб 22 авг 2009 10:18

SHUTS написа:Май ще се окаже този комфорт модул, защото като завъртя ключа в ключалката на шофьорската врата се заключва само тя, а като задържа не се вдигат стъклата. Но когато направя същото на дясната се заключват всички врати и се вдигат и прозорците. Как се оправя този модул само ми трябва работещ и да го сменя или се изискват и други настройки?

Започва да ми се струва, че проблема повече е в модула на лявата врата... Щом от другата врата всичко работи... Опитай същото и от ключалката на багажника. Ако всичко работи - шофьорския модул се е шашнал нещо...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 22 авг 2009 10:39

vaskoto1 написа:студени спойки по платката на модулчето в бравата. :idea:

принципно нямам навик да се самоцитирам, но тука иде реч за по скоро това:
Sunny написа: Последно време прекалено често срещам в техническите форуми недообмислени коментари.
Моля ви колеги, имайте предвид че по този начин можете да вкарате някой в ненужни разходи

Потребителски аватар
Pav3l
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Съб 22 авг 2009 10:41

vaskoto1 написа:студени спойки по платката на модулчето в бравата. :idea:

Добре, де. И в "бравата" ли има модул, или само контактори?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 22 авг 2009 10:44

позиционери.

Върни се в “Passat”