вече направих 1100км след смяната и нивото по щеката като че ли се е вдигнало с 1-2мм... иначе е чисто--вероятно влиза антифриз по малко (не достатъчно за да пресече маслото за тия километри)...
идната седмица ще проверя охладителя...

Пресечено /сиво/ масло и високо ниво
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пресечено /сиво/ масло и високо ниво
"Сагата" приключи със сменен охладител на маслото... 360лв...
Правят ми впечатление неадекватните цени на частите и консумативите за по-новите модели ФВ:
- ангренаж, ролки, ВП и труд - 1000лв
За сравнение - Хюндай Санта Фе 2.0СРДИ - ангренаж, ролки, съединител (комплект) и труд - 1170лв
Правят ми впечатление неадекватните цени на частите и консумативите за по-новите модели ФВ:
- ангренаж, ролки, ВП и труд - 1000лв
За сравнение - Хюндай Санта Фе 2.0СРДИ - ангренаж, ролки, съединител (комплект) и труд - 1170лв
- kondzhagyulo
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="Tedo-"]дайте да не спамиме - темата не е "чия кола колко масло събира" 
Някой от вас има ли личен опит с този разширител, намиращ се в мотора, който евентуално може да е причина на проблема...
quote]
Колега, май само СПАМ и ПОДИГРАВКИ от "РАЗБИРАЧИ" и "МАЙСТОРИ" в този форум!!! Аз до този момент един свестен съветне съм получил по въпросите в темите, които съм пуснал!!!

Някой от вас има ли личен опит с този разширител, намиращ се в мотора, който евентуално може да е причина на проблема...
quote]
Колега, май само СПАМ и ПОДИГРАВКИ от "РАЗБИРАЧИ" и "МАЙСТОРИ" в този форум!!! Аз до този момент един свестен съветне съм получил по въпросите в темите, които съм пуснал!!!
- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е, не е само спам... но си го има доста...
човек от фирмения сервиз (приятел на моя майстор) каза, че тези охладители дефектирали доста често...
При подобен проблем с маслото, първо охладителя гледайте!
човек от фирмения сервиз (приятел на моя майстор) каза, че тези охладители дефектирали доста често...
При подобен проблем с маслото, първо охладителя гледайте!
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега,не мислиш ли че малко остро се исказваш?Мисля че във форума доста хора са получили добър съвет как да си решат проблема!Ако си малко запознат с автомобилите и техния ремонт ще знаеш че не всеки проблем се решава лесно от растояние,а тук пишат И хора с професионален опит които едва ли ще се изцепят с някоя глупост без да са сигурни къде е проблема!Има и бая писатели на бисери като хич не знаят за какво иде реч,но без това не може!(наскоро чета че 1.6тд бил комънреал,много се смях)
П.С
Ами да.... на 100 може 2-3 да се скапят,честичко си е

- Tedo-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vladitdrv написа:човек от фирмения сервиз (приятел на моя майстор) каза, че тези охладители дефектирали доста често...
Ами да.... на 100 може 2-3 да се скапят,честичко си е
ами често е - за кола на 5-6 години да дефектира част която хем е скъпа, хем не се натоварва пряко при работата на мотора...
- vwtaz
- Автомобил: Passat 3BG
- Двигател: AVF
Колега,чета с интерес писанията по темата за това споделям личен опит,провери улуците под сервото и акумулатора защото ако са запушени се събира езерце и през преходника от серво усилвателя към вакуумпомпата засмуква водичка,нивото на маслото се повдига и става на качествена боза.Преходника е гумен и остава под вода,аз за малко да си хвърля мотора на вторични поради тая причина 4 литра масло + 2 литра вода източих.Та така провери улуците защото така качествено се запушват че ти е бедна фантазията.
- kondzhagyulo
- Автомобил:
- Двигател:
vwtaz написа:Колега,чета с интерес писанията по темата за това споделям личен опит,провери улуците под сервото и акумулатора защото ако са запушени се събира езерце и през преходника от серво усилвателя към вакуумпомпата засмуква водичка,нивото на маслото се повдига и става на качествена боза.Преходника е гумен и остава под вода,аз за малко да си хвърля мотора на вторични поради тая причина 4 литра масло + 2 литра вода източих.Та така провери улуците защото така качествено се запушват че ти е бедна фантазията.
Ето нещо което не бях чувал до сега! Благодаря колега за ценния съвет

Върни се в “Дизелови агрегати”