колеги колатами върви на високи обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Re: колеги колатами върви на високи обороти

Мнениеот doaiena » Вто 18 авг 2009 9:12

Така като чета какво става тук ми мирише на детско тинейджърска работа, карал със 140км/ч после 190км/ч единя голф после другия, къде ги развивате тези скорости бе момченца!
Аз карам с такава скорост единствено и само на магистралата 140/160/180км/ч колкото дава пътя!
Ще се утрепете бе деца, не си мерете пи...те с тези кошници, нито е ABF, VR6, R32 итн!
само моното има малка разлика по то4но аз имам едно нештона на моното което незнам как се казва а тои го няма и товае разликата и мисля даго махна само 4е незнам за какво е

Виж добре може някоя лепенка да му дава още 15коня!
Ъкъл у главъ деца!!!!!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 18 авг 2009 9:34

bosyt написа:колеги пробвах меги колиците моита на 5600об е на 190км а другата е на 5300об 200км и няма добавки в бензина?и аз мисля да сменя свештите и да се нядявам дасе оправи,скоросните кутии са еднакви само моното има малка разлика по то4но аз имам едно нештона на моното което незнам как се казва а тои го няма и товае разликата и мисля даго махна само 4е незнам за какво е преставлява с целендри4на форма и има едно като марку4е което излиза от него с поржинка обле4ено виждасе от пред на моното??????забелязах 4е калата работи на ниски обороти 880об а моита на 920 окло.

Как разбрахте че кутиите са еднакви :roll: Напиши кода и ще се постарая да намеря информация на коя предавка колко трябва да вдигаш.
Няма как с нови свещи или добавка в горивото да постигнеш по висока скорост при еднакви обороти :D

fi4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fi4o » Вто 18 авг 2009 11:37

Голфа ми е със ADZ двигател и на 110 км/ч съм на 3200 оборота. Веднъж го бях натоварил зверски (един мотор и разни други неща )до тавана и забелязах,че при 110 км/ч вече съм на 3500 оборота. Може би и масата на колата има значение за оборотите? Гумите ми са 195/55 R15

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Вто 18 авг 2009 12:31

fi4o написа:Голфа ми е със ADZ двигател и на 110 км/ч съм на 3200 оборота. Веднъж го бях натоварил зверски (един мотор и разни други неща )до тавана и забелязах,че при 110 км/ч вече съм на 3500 оборота. Може би и масата на колата има значение за оборотите? Гумите ми са 195/55 R15

колегата е прав скоростта ще зависи и от налягането на гумите, защото като стъпи гумата на пътя и се деформира т.е. става с по-малък диаметър и от там пак ще има разлика и скороста и оборотите.
Ако са ти меки гумите ще се дефирмира повече с например 1 см и се намалява диаметъра на колелото с 0.5 см при което при едни и същи обороти ще се движиш с по-малка скорост.
А отностно добавките или каквото и да е в горивото не могат да увеличат скороста а само мощноста на двигателя.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 18 авг 2009 13:22

Темата се "изметна", но: освен налягането има значение и това, че размера е 195/55/15, а не "оригиналния" 195/50/15 - по уредите трудно ще го разбереш, но ако си познаваш мн. добре колата - може да се усети разликата... Малко математика или калкулатор за гуми изяснява въпроса, въпреки, че заради дупките по нашите пътища май е по-добре да жертваш малко от динамиката, за да не изправяш често джанти :) Това дали колата е натоварена също оказва влияние - всеки го е усещал.

По темата: без точното означение на кутията и предавателните числа всичко е гадаене, при Рено, при Опел и т.н., съм се сблъсквал с "градски" СК, с които при 120 км/ч си на 3800-4000 об. на 5-та, което е убийство откъм разход... Но пък до 70-80 на 3-та набират супер... :) Все още има в движение и доста коли от края на 80-те и началото на 90-те, които "по рождение" са си с 4-степенни СК - само за градско, петата е била "екстра"... За соц. возила въобще не ми се отваря приказка... :) Има и др. вариант - кутията е "цепена" по някаква причина - лагери, синхронизатори, изронено и после са направили "2 в 1" с части от др. СК - това няма как да го разбереш, нито ще разбереш предавателните числа /"новите"/ по означението на кутията... Виждал съм и монтирана кутия /на Джета 2 1.6/, която заводски никога не е била слагана на този мотор, разбрахме го като тръгнахме да сменяме на човека съединителя... Уцелихме съединителя "от 2-рия път", качих се от любопитство - отврат, но човека си беше свикнал... :)

П.П. Сещам се и за др. вариянти - сменено табло /от часовник към оборотомер - примерно/, което е за др. ДВГ и "лъже" за скоростта и оборотите, или "леко сдухан" ДВГ, който "държи" същата скорост /при абсолютно еднакви СК/ с 200-300 оборота отгоре...

bosyt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bosyt » Вто 18 авг 2009 15:01

колега искаш дами кажеш 4е ми е сдухан голфа ли????неми бута масло,а другия голф с по малкото обороти бута масло малко????моя голф е с тия обороти като на пове4ето колеги в форома 140км на 4000об това озна4ава 4е моито колица е добре нали колеги??????даже днес я проверих на сервис по номер на рамата и излезе 4е е 95кн.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 18 авг 2009 15:50

bosyt, надявам се никой от вариянтите да не се отнася за твоята кола, просто споделям наблюдения - нищо повече... :) :beer

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 18 авг 2009 16:12

kokovanev написа:...или "леко сдухан" ДВГ, който "държи" същата скорост /при абсолютно еднакви СК/ с 200-300 оборота отгоре...

Това според мен няма как да се случи, освен ако не боксува съеднителя.
Също така голф 3 95к.с. няма :да:

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 18 авг 2009 16:33

Ако боксува - при по-висока скорост повечето хора ще го забележат чак като им замирише - ако не "катерят" или не изпреварват... А и не е сигурно, че ще се сетят миризмата от къде е... :) Това, че Голф 3 няма ДВГ с 95 коня /60-75-90-101-115-150-VR6 са бензиновите, като последния е с две мощности/ - вярвам, че не го пишеш по мой адрес... :)

П.П. Съвсем извън темата - виждал съм оригинален сертификат на някаква немска спортна генерация/гърнета за АБФ - гарантираше 8 коня отгоре... Слагаш и конус на входа, някоя-друга лепенка и мощността вече не се хваща на стенда :D

П.П.2 А ако пробваш сравнение с някой 1.8 моно, който зимата пълни маслото с бензин, лятото гори по 1 л масло на 1000 без да е в обороти, компресията му е между 7 и 8 на всичките цилиндри, през капачката на клапаните пуши като комин, повдигачите тропат "като дизел", свещите нямат централен електрод, кабелите са "дискотека", палец и капачка "пред разпадане" и т.н. - схващаш "картинката", ще се убедиш, че 200-300 оборота разлика при еднаква скорост са нищо... :)

bosyt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bosyt » Вто 18 авг 2009 21:13

провелно колега :beer междо другото може да има 95кн заштото има венто 86кн бензин,по оригинални докоменти го пише и е проверено в сервис съшто :shock

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 18 авг 2009 21:20

моята на 5-та с 140 вьрви точно на 3500 оборота,както ти казаха колегите скоростната кутия е мн важен фактор ,аз сьм с 4s :Mr Green Fun ,колата джета 2 1.6 69 кс,максималната и скорост е 180км/ч,ама тогава кат ги правих-само ведньж да пробвам колко вдига,нямах оборотомер,но 5-та 80-2000 ,100-2500,120-3000,140-3500,предполагам че на 4500 ще е сьс 180,ама не мисля да го пробвам скоро,да не ми вземат пак талона за 1 месец mhihi

bosyt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bosyt » Вто 18 авг 2009 21:54

колега тази джета с колко скорости 5 или 4 4есе обърках ве4е :roll:имали други предлужения на разликата в оборотите колеги?

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 18 авг 2009 22:39

Какво си се вманиачил!
Разменете гумите и пробвай!
Също не малко вероятно е твоя или неговия километраж да не показва вярно!
Не на последно място твоя двигател може да е по-износен от неговия!

bosyt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bosyt » Вто 18 авг 2009 22:59

правси колега но голф4етата миса слабост :beer :обичам ви

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 19 авг 2009 6:39

с 5 скорости е колега,като имай предвид че са много дьлги,на мен с 100 на 4-та ми е точно 3000 оборота,видях колега който каза че при него 3000 е 100 ,ама на 5-та -според мен това вече вкарва в преразход и мотора не разтоварва вьобще,ама тва си е мое мнение,ама да не изместваме темата,а колкото до колегата дето казва че си се вманиачил и незнам какво си,това е свободен форум,в който всеки може да пуска тема с определена насоченост стига да е отнесена кьм някой от разделите-нали сме тук да си помагаме,да споделяме опит или бьркам,ако бьркам ще си делийтна акаунта :banghead: .Като на някой не му харесва дадена тема да не пише в нея,без да я коментира....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”