Б5 теч на бензин

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Б5 теч на бензин

Мнениеот STEFFO » Вто 18 авг 2009 14:35

Здравейте,
Преди две седмици една сутрин тръгвам за работа, паля колата и след малко започва да мирише на бензин. Отмествам я малко и гледам на земята малка локва бензин. Навеждам се да видя дали е от мен въобще и забелязах, че стабилно си капе от първата скоба след резервоара, която държи бензинопроводите за купето. Изгасих колата и спря да капе (слава богу), при което реших да се занимавам след работа. Първо си помислих да не са ми източвали бензина, но предишната вечер и сутринта си имах точно полувин резервоар. Прибирам се вечерта паля колата - няма теч. Поразходих се по раздрънкания Редут :) , спирам, гледам няма теч. Напълних резервоара почти до горе и газ по магистралата - няма теч.
От тогава до сега нямам втори такъв случай. Няколко пъти зареждах до горе и всичко си е ОК.
Скобата не е причина за теча, а най вероятно подлизва от някъде, стига до скобата и започва да тече.
Някой ако има идея каква може да е причината, моля да сподели :)

Потребителски аватар
draior
Автомобил: Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
Двигател:
Контакти:

Re: Б5 теч на бензин

Мнениеот draior » Вто 18 авг 2009 16:14

Провери маркучетата дали не са се напукали или спукали.
При мен беше така едното се беше пукнало и прокапваше докато не се пукна здраво.

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Б5 теч на бензин

Мнениеот donotdisturb » Вто 19 юли 2011 9:01

И аз имам същия проблем (темата е от 2009-та) но е хубаво да обсъдим ако някой за напред се сблъска с тази гадория scare scare ако някой има идеи да помага ?!

Върни се в “Passat”