Демпфер ли е проблема?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Демпфер ли е проблема?

Мнениеот kiki1 » Нед 16 авг 2009 18:59

Здравейте колеги :)
Мой близък има Пасат 5,5 ТДИ 131к.с. и се видя в приключение с мнения на майстори.Проблема му е ,че има вибрации ,които се усещат в купето.Смени първо тампоните на двигатела ,после яко добавки за дюзите и не...но като пусне климатика и вибрациите спират.Та според някои от неговите майстори това е тръгнал демпферен маховик.Вие как мислите? :bowdown

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Демпфер ли е проблема?

Мнениеот morfei1 » Пон 17 авг 2009 22:00

Вибрациите на празен ход има ли ги? Какви обороти държи на празен ход според ВАГКОМ?

Според мен е нещо с горивоподаването, в смисъл, като пуснеш климатика се подава повече гориво, като е спрян по-малко и явно недостатъчно :roll: . Някой майстор може да е правил някви адаптации и да не му е съвсем ясно какво точно е правил.

PD-тата трудно разбиват маховици.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Вто 18 авг 2009 17:18

Вибрациите са само на празен ход.Оборотите са съвсем нормални и не мърдат.А вибрациите не са постоянни..само от време на време..а пусне ли се климатика няма абсолютно никакви вибрации :shock

gogalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogalov » Вто 18 авг 2009 17:35

от доло на помпата има коносна гаика ако я няма за тожа има тези вибраци а няма никакви деферни прожини ас го имах саттия проблем

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Вто 18 авг 2009 17:57

100% е маxовика :(

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 18 авг 2009 18:28

Най-вероятно,всичките описани симптоми натам водят.
А който си мисли че ПД-тата по-бавно уморяват маховика е в голяма заблуда.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Вто 18 авг 2009 20:44

колега каква помпа не виждаш ли каква е колата

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 19 авг 2009 0:29

jordanpar написа:Най-вероятно,всичките описани симптоми натам водят.
А който си мисли че ПД-тата по-бавно уморяват маховика е в голяма заблуда.

Колко маховика си уморил, че стигна до този извод?

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Сря 19 авг 2009 7:06

morfei1 написа:Колко маховика си уморил, че стигна до този извод?

човече,нищо лично,но виждам че все обичаш да спориш.Както и в темата,за новопридобития Г5 с колегата нико_1,дали това било ГТ спорт или не,не е срамно човек да научи нещо ново.
От 5 броя Голф4 ТДИ,които аз съм ходил да купувам или мои познати,на 3 маховика вече е сменен.Единия е нормално ТДИ,другите два съответно 131 к.с. и ТДИ ГТИ 150,като на последното 2 пъти е сменян съединител цял комплект за две години,на 215К и на около 300К километра.Проблемът там най-вероятно е във фирмения тунинг правен в Германия и повишената на 180 к.с. мощност.
Приеми,че и много други хора карат дизел освен теб,дори и по-нови и много мощни,че те също имат право на мнение,както и че знания и опит не се трупат само чрез форумите и гугъл-а,а с годините и натрупания брой карани или притежавани автомобили.
Хайде със здраве и успешен ден.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 19 авг 2009 7:46

Не виждам как включването на климатика по някакъв начин би намалило вибрациите предизвикани от маховика. При включване на климатика оборотите не се променят. Променя се единствено коефициента на впръскване. Това би довело до още "по-твърда" работа на двигателя при същите обороти и съответно още по-големи вибрации. Бих те посъветвал да потърсиш проблема от другата страна на коляновият вал :wink:
Погледни как се държи обтегача на пистовият ремък и дали има вибрации в него. Ако е така си смени ролката на алтернатора (пуснал съм една тема за това). Виж си и шайбата на коляновият вал мисля (не съм сигурен) , че при теб и тя е демпферна.
Твърде вероятно е обаче проблема наистина да е от проблемна дюза. Пробвай да диагностицираш така:
На 4-та с 1200rpm без газ. После ПЛАВНО подаваш газ. Ако първо се появят силни вибрации които се успокояват като продължиш да подаваш газ, нещата отиват на дюза. Целта при теста е колата да не променя оборотите си, а само коефициента на впръскване. (избери си лек баир). Нормално работещ двигател увеличава вибрациите с увеличаване подаването на газ.

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Сря 19 авг 2009 8:29

Имам мнение и решение на именния проблем,НЕспирай климатика (климатроника)

поздрави

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 19 авг 2009 9:07

Dobromirski написа:Не виждам как включването на климатика по някакъв начин би намалило вибрациите предизвикани от маховика. При включване на климатика оборотите не се променят. Променя се единствено коефициента на впръскване. Това би довело до още "по-твърда" работа на двигателя при същите обороти и съответно още по-големи вибрации. Бих те посъветвал да потърсиш проблема от другата страна на коляновият вал :wink:
Погледни как се държи обтегача на пистовият ремък и дали има вибрации в него. Ако е така си смени ролката на алтернатора (пуснал съм една тема за това). Виж си и шайбата на коляновият вал мисля (не съм сигурен) , че при теб и тя е демпферна.
Твърде вероятно е обаче проблема наистина да е от проблемна дюза. Пробвай да диагностицираш така:
На 4-та с 1200rpm без газ. После ПЛАВНО подаваш газ. Ако първо се появят силни вибрации които се успокояват като продължиш да подаваш газ, нещата отиват на дюза. Целта при теста е колата да не променя оборотите си, а само коефициента на впръскване. (избери си лек баир). Нормално работещ двигател увеличава вибрациите с увеличаване подаването на газ.

Направо ще ги смениме тези ролки за да се знае ,че не е от тях,а и друго ми направи впечатление: като набира колата от 1500 до 2000 оборота пак се усещат вибрациите ,но след 2000 се успокояват

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Сря 19 авг 2009 17:10

Абе баш май си е разбит маховик ама айде,че хората с ПД не си признават mhihi
Да не забравяме че тази тема е на колега от форума с PD:
viewtopic.php?f=24&t=123864&hilit=%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD+%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 19 авг 2009 20:03

@jordanpar, зададох ти елемнтарен въпрос ти изписа ебати фермана :screwy

Ти да не живеш с мисълта, че живота на маховика примерно е 500000км. или можеби 1000000? какво очакваш от кола на 200000км. турбо, съединител, амортисьори...... може и да се разминеш, примерно ако я е карал някой като мене.

За к'ъв опит говорим..... аз да не съм механик във VW? Чета този форум за да помагам, ако евентуално съм се сблъсквал с този проблем или евентуално за да науча за бъдещ, който ми предстои.

End of the story!

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Сря 19 авг 2009 20:28

Ти питаш,аз ти отговарям.Проблемът ти е че не търпиш отговори различни от твойте.Ако не си разбрал контекста--общо 3 маховика съм виждал разбити,два от които на ПД.Което според моите впечатления означава че твоето твърдение че ПД не разбиват маховици не е вярно.
Интересно ще ми е и твърдението ти в другата тема,че ПД-тата били без ангренажен ремък.За човек с 1800 мнения написани за една година трябва да си доста начетен и както сам се изразяваш да помагаш,а не да подвеждаш.Казах вече--не интернет и гугъл носят знания и опит.
Цялото ми това писание е породено от леко агресивното ти държане спрямо потребители на форума,както мен например, изразяващи различно мнение.
Извинявам се на модераторите,ще си понеса жълтия картон.

P.S.И форумът е български и освен специализирани термини има правило да се пише на български и на кирилица.часовете по английски език--на друго място.

Върни се в “Дизелови агрегати”