Съвет относно куче на етажа.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Съвет относно куче на етажа.

Мнениеот vesellin » Вто 18 авг 2009 18:29

Нека поясня как стоят нещата.
На етажа имаме съседи, с куче - чистокръвен помяр приличащ на немска овчарка. Тъй като съседите доста често седят с отворена врата... и косми и бълхи излизат на етажното пространство и когато аз си отворя входната врата всичката сган и мизерии влиза вкъщи. От коридора всеки ден изкарвам по 1 чувал козина Хващал съм също и 4-5 бълхи. Това куче най вероятно не е обезпаразитено. Те самите живеят в малък апартамент с това голямо куче и с новородено дете. Вкъщи също има бебе. Ако недай си Боже хване някаква зараза ще го застрелям. Не ми се занимава със съседите да им говоря каквото и да е било, защото всеки си е имал работа с темерути и знае за какво става въпрос. Има ли някакъв начин това куче да го разкараме? Подписка? Организация?
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Съвет относно куче на етажа.

Мнениеот scuba » Вто 18 авг 2009 18:35

MНОГО трудноо човек може да прихване кучешка болест.
Варианта според мен ти е да видиш дали плащат данък куче - и по тази линия да атакува. АКО плащат обаче - гориш като на Гунди алфата,
Другия вариант е да провериш (по новия закон мисля, че беше 10 кв.м. на куче) дали се спазва "закона за кучетата" (бали му майката как се казва точно тоя закон)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 18 авг 2009 18:53

Домоуправителя не се ли занимава с подобни оплаквания?

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Вто 18 авг 2009 18:58

гепи ги някаде зад блока някъде,подлъжи го с едно саламче и хоп в багажника и газ някъде далече,щом е пумияр ще си намери дружинка лесно!правил съм го с 3 котки тоя номер!знам че е кофти ама да ме лазят бълхи и особено детето ми няма шанс!

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 18 авг 2009 19:00

iGolf написа:гепи ги някаде зад блока някъде,подлъжи го с едно саламче и хоп в багажника и газ някъде далече,щом е пумияр ще си намери дружинка лесно!правил съм го с 3 котки тоя номер!знам че е кофти ама да ме лазят бълхи и особено детето ми няма шанс!

А дали няма и цивилизован начин? Дали КУЧЕТО е виновно, че не го гледат добре а? Задавал ли си си някога тези въпроси?
Щото колкото и гадно да ти звъчи пък на теб, познавам кучета, които са гледани и са много по-чисти от някои хора!!!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 18 авг 2009 19:22

scuba написа:
iGolf написа:гепи ги някаде зад блока някъде,подлъжи го с едно саламче и хоп в багажника и газ някъде далече,щом е пумияр ще си намери дружинка лесно!правил съм го с 3 котки тоя номер!знам че е кофти ама да ме лазят бълхи и особено детето ми няма шанс!

А дали няма и цивилизован начин? Дали КУЧЕТО е виновно, че не го гледат добре а? Задавал ли си си някога тези въпроси?
Щото колкото и гадно да ти звъчи пък на теб, познавам кучета, които са гледани и са много по-чисти от някои хора!!!

Това решение се различава от куршум в челото и все пак кучето си получава свободата.
В случая не е то виновно а стопаните, защото не са го обезпаразитили...

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 18 авг 2009 19:33

ISRalien написа:..
..и все пак кучето си получава свободата.
....

Кво значи "получава си свободата" бе пич? Тва е идиотско изразяване на "Става бездомно". После хора като теб (и мен включително) ще скочат с/у "свободните кучета" - ерго бездомни. От хора като теб София е пълна със "свободни кучета". Щото ги вземат за гъзария и да се порадват децата.. И после.. аре в багажника и в другия квартал.. И кучето става "свободно". С риск отново да ме изгонят от форума ще ти каза едно: Ако такава ти е идеята за свобода - да ти таковам на свободата!!!!

Последна промяна от vasstop на Вто 18 авг 2009 19:38, променено общо 1 път.
Причина: Има и по цивилизован начин на изказване.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 18 авг 2009 19:47

поговори първо със собствениците...
съвети от рода на запали ги , открадни кучето , дай му антифриз водят само до главоболия...съседи сте все пак

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Вто 18 авг 2009 19:59

с тези хора приказка не искам да имам. Щом "майката" на бебето - момченце на 2 месеца е имала изказване "предпочитам кучето вместо бебето" сигурно си правите изводи що за хора са. Домоуправителя - ... вятър го вее. Ще се заема по човешки начин поне като за начало. Не искам бълхи и косми от недобре гледани домашни любимци по детето си.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 18 авг 2009 20:08

такива изказвания ако не си пряк свидетел а се носят като слух сред бабешката аудитория на входа ви не са много за вярване...
най-разумната постъпка на зрял човек е да поговори преди всичко с хората...
ако тогава не приемат ще знаеш поне че са добичета а ти си оставаш с чистата съвест че поне си опитал...
домоуправителя няма право да го развява по конски...
ако ли не иска да ти съдейства има закон за етажната собственост с който той трябва да е добре запознат защото това му е работата, ако ли не има вероятност да повее други части на коня.
може и ти да се позапознаеш преди да го захапеш с мотиката
напомни му леко че ако не съдейства то :
Чл. 56. (1) Член на управителен съвет (управител), член на контролен
контрольор), който наруши или не изпълни задълженията си по този закон,
извършеното не съставлява престъпление, се наказва с глоба от 300 до 1000 лв.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Вто 18 авг 2009 20:10

Мразя кучетата,особенно в градска среда,за едно такова куче щяхме да се избием със съседите,търпях го повече от месец да ми лае под прозореца по цяла нощ(през деня то спи,а аз работя!)...та убедих се че в България обикновенните разговори не помагат,само от скандал нагоре с наченки на саморазправа и то към един-два през ноща,защото ако е нормален съседа,а не идиот, няма да вземе куче при условие че живеем 10-15 човека на 50-тина квадратни метра.
Та по човешки едва ли ще се реши проблема(момента в който наистина си изтървах нервите бе когато съседа заяви,че у тях можел да си прави каквото иска,а аз не бях спал втора нощ :D )...

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 18 авг 2009 20:25

FELIPE написа:..няма да вземе куче при условие че живеем 10-15 човека на 50-тина квадратни метра.
..

За теб не знам бате. Ние живеем 4 човека в 120 квадрата. И ако искаш ела да ме накараш да си махна кучето (вече нямам защото почина), но ако искаш само пробвай. Ела и да ме заплашиш - мен или кучето ми - града ще ти се стори тесен. вЕрвай ми

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 18 авг 2009 20:26

е предлагам да се избиете сега..... :screwy

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 18 авг 2009 20:30

Tyan написа:е предлагам да се избиете сега..... :screwy

Аз предлагам да избием всички кучета, че да може "хората" да живеят на спокойствие а?
Даже ако може да избием всички останали 8-13 човека дето живеят на 50 квадрата, за да могат някой други да живеят спокойно а? Тва би било хуманна постъпка - ще ги истрепем, за да може някой да поспи 2 дена

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 18 авг 2009 20:34

scuba написа:Аз предлагам да избием всички кучета, че да може "хората" да живеят на спокойствие а?

Нека се утрепем всички в този живот всичко се връща:
"Въпрос на късмет"

Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”